Liwko 27.02.2012 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 A próbował to zrobić z serwisantem przy użyciu VRdialogu Myślę że są to pompy dopracowane dużo lepiej niż przereklamowany Viessmann Nie mam pojęcia, dawno z nim nie pisałem. Ogólnie pomogłem mu wykonać korespondencyjnie DZ i gość jest jeżeli chodzi o CO zadowolony (ma własną koparkę). Nie wiedział tylko co z tą CWU. Nie wiem czy się już połapał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 27.02.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 (edytowane) No to prosimy o pełny opis, bo jakoś to mało wiarygodne. Myślę, że zaraz się sprawa wyjaśni dlaczego. możliwe picz -n tak ma no ale on grzeje śmieciuchem za 1700zl Edytowane 27 Lutego 2012 przez malux20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 27.02.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Nie mam pojęcia, dawno z nim nie pisałem. Ogólnie pomogłem mu wykonać korespondencyjnie DZ i gość jest jeżeli chodzi o CO zadowolony (ma własną koparkę). Nie wiedział tylko co z tą CWU. Nie wiem czy się już połapał. Zależy skąd jest bo ja mam vrdialog z oprogramowaniem i kabelkami Więc mógłby pogrzebać a nawet papiery autoryzacyjne z Vaillanta ale jak spoza śląska to nie uda się przy okazji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 27.02.2012 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Grzejnik jest ciepły tylko podczas grzania, lub możesz do niego podpiąć dodatkową grzałkę. Mam tak, ale nie pamiętam kiedy z tych grzałek korzystałem. No ja właśnie tak robiłem zawsze jakaś alternatywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 27.02.2012 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Zależy skąd jest bo ja mam vrdialog z oprogramowaniem i kabelkami Więc mógłby pogrzebać a nawet papiery autoryzacyjne z Vaillanta ale jak spoza śląska to nie uda się przy okazji Koszalin:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 27.02.2012 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 możliwe picz -n tak ma Piczman? Piczman zasila całodobowo swoją podłogówkę kotłem i buforem. To nie jest dobry przykład. Większość grzejących PC korzysta z II taryfy więc musi ją w tanich godzinach grzać wyższymi temperaturami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mauri_b 27.02.2012 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Aby ustawić górną granicę temperatury cwu w pompie ciepła Vaillant, należy paradoksalnie umożliwić grzanie cwu poprzez grzałkę. Wówczas w menu pojawia się opcja górnej temperatury granicznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 27.02.2012 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 złapałeś mnie na matactwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 27.02.2012 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 złapałeś mnie na matactwie Jakie tam matactwo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 27.02.2012 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Aby ustawić górną granicę temperatury cwu w pompie ciepła Vaillant, należy paradoksalnie umożliwić grzanie cwu poprzez grzałkę. Wówczas w menu pojawia się opcja górnej temperatury granicznej. Dzięki. Napiszę do niego i podam mu ten przepis. Było to dość dawno i może już do tego doszedł, jednak dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 27.02.2012 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Dzięki. Napiszę do niego i podam mu ten przepis. Było to dość dawno i może już do tego doszedł, jednak dzięki:) Ale z tego co pamiętam przez vrdialog można to ustawić bez probelmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 27.02.2012 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 ja jedno wiem żeby teściowa częściej do mnie wpadała to przed jej odwiedzinami będę dawał z 50 stop w podłogę ciekawe jak szybko spuchnie mamusiu cieplo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 27.02.2012 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 ja jedno wiem żeby teściowa częściej do mnie wpadała to przed jej odwiedzinami będę dawał z 50 stop w podłogę ciekawe jak szybko spuchnie mamusiu cieplo? No i mamuśka się zagotuje:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 27.02.2012 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Sporadycznie zdarzają się takie sytuacje. Wtedy albo kładziesz czapkę na grzejniku (czytaj podłodze:D), albo dajesz popracować wentylacji mechanicznej;) nie mam nawet drabinek w lazience i jak dzieci przychdzą z podwórka i mają mokre rękawiczki to najczęściej kładą je na podłodze pod wieszakiem z kurtkami, a ja potem chodze i wynosze do suszarni gdzie jest 'ciąg' WM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 27.02.2012 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 ja jedno wiem żeby teściowa częściej do mnie wpadała to przed jej odwiedzinami będę dawał z 50 stop w podłogę ciekawe jak szybko spuchnie mamusiu cieplo? Rozumiem że sam na ten czas będziesz wychodził? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 27.02.2012 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 coś się wymyśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejski 29.02.2012 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Grzejnik jest ciepły tylko podczas grzania, lub możesz do niego podpiąć dodatkową grzałkę. Mam tak, ale nie pamiętam kiedy z tych grzałek korzystałem. Liwko, ja mam 2 drabinki w łazience (każda podłączona do osobnej pętli łazienkowej podłogówki) i właśnie myślę nad kupnem 2 grzałek do nich. Ale mam pytanko: czy ustawienie grzania grzałek na np. 60*C nie zakłóci pracy PC? Przecież mając temp. CO na zasilaniu w granicach 30-35*C, na powrocie po grzałkach będzie wyższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 29.02.2012 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Liwko, ja mam 2 drabinki w łazience (każda podłączona do osobnej pętli łazienkowej podłogówki) i właśnie myślę nad kupnem 2 grzałek do nich. Ale mam pytanko: czy ustawienie grzania grzałek na np. 60*C nie zakłóci pracy PC? Przecież mając temp. CO na zasilaniu w granicach 30-35*C, na powrocie po grzałkach będzie wyższa. Oj, tego się tak nie robi. Z grzałek korzysta się w okresach gdy PC nie pracuje na CO (tryb Lato). Zakręcasz wtedy zawory zasilania i powrotu na drabince i włączasz grzałkę. Można też po zamknięciu zaworów włączyć je w trybie pracy PC na CO, tylko jaki to ma sens... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 29.02.2012 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Oj, tego się tak nie robi. Z grzałek korzysta się w okresach gdy PC nie pracuje na CO (tryb Lato). Zakręcasz wtedy zawory zasilania i powrotu na drabince i włączasz grzałkę. Można też po zamknięciu zaworów włączyć je w trybie pracy PC na CO, tylko jaki to ma sens... Jakby grzałka pracowała razem z PC to przepływ czynnika przez grzejnik powodowała by ciągły brak wzrostu temperatury ponad np +35 i grzałka by grzała praktycznie przez cały dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zigobar 29.02.2012 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 miki121Jeśli chodzi o podłogówkę mającą współpracować z PC, to wielokrotnie spotkałem się z zalecanym rozstawem rurek ok. 10-15cm. Czy w wykonywanych przez siebie instalacjach stosujesz jeszcze mniejszy rozstaw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts