Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa z66

markat

Recommended Posts

Witam wszystkich planujących budowę i budujących dom z66 a w szczególności tych o których już wiem tj: magdalena jacek, marcin s, b.kowalska, agnieszka b., tomek. Mam nadzieję iż będziemy się wymieniać doświadczeniami oraz pomysłami i wspierać w ciężkich chwilach :) oby było ich jak najmniej! Liczymy na liczne grono i aktywny udział. :)

• Odpowiedzi 60
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witam serdecznie

zakładałam już wątek o Z66, ale umarł śmiercią naturalną.

temu wątkowi życzę rozkwitu oczywiście ;)

na jakim jesteście etapie?

my się przewalamy z PnB. sprawa się przedłuża, bo mieliśmy warunki zabudowy ze studnią głębinową, orzeczono, iz potrzebujemy operatu wodno-prawnego, którego nikt na początku nie chciał zrobić, bo się nie opłacało (operat wodno-prawny dla domku jednorodzinnego nie kosztuje tyle co dla fabryki). teraz pod koniec marca wchodzi w życie MPZP i to zmienia naszą sytuację. obecnie architekt jest na etapie wyjaśnień z mpwik. a myslelismy, że wniosek o PnB zostanie złożony pod koniec lutego...:(

witam także!

Co do wątku to także mam nadzieje iż rozwinie się i pomorze wszystkim budującym. Aktualnie przechodzimy takie same walki. Architekt powiedział że z końcem marca początek kwietnia wszystko będzie już gotowe. A u nas sytuacja wymaga zrobienia pozwolenia na budowę, projekt drogi, zjazd z drogi, projekt wody, energię można powiedzieć że mamy już załatwioną a gaz będzie w 2 połowie 2011r. Największe problemy mamy z wodociągami masakra :evil: Mam nadzieję że w końcu pokonamy tego potwora wodociągowego! W domu zamierzamy zastosować wentylację mechaniczną z rekuperatorem i rezygnujemy z jednego okna połaciowego w holu na poddaszu.

tu na razie jest:

http://img59.imageshack.us/img59/671/zdjcie038l.jpg

i tak troszkę później

http://i39.tinypic.com/wj2q.jpg

Witam wszystkich, na stronie Z500 jestem znany jako Marcin S, Cieszę się, że powstało profesjonalne forum z tematem, który nas wszystkich interesuje. Niestety jeśli chodzi o postępy budowlane, u mnie bez zmian :-? PAPIEROLOGIA, pozdrawiam i czekam niecierpliwie na jakieś zdjęcia ... :wink:

Witaj spiwak! U mnie także brak postępów i walczymy z papierkami ale już niedługo i będziemy mogli walczyć. Zmiany jakie dokonałeś na pewno są dobre bo podpiwniczenie budynku daje sporo miejsca i rozwiązuje problem prawdziwej kotłowni na paliwo stałe. Okno w jadalni doda więcej światła.

Poza tym aura także mówi nam abyśmy byli cierpliwi. Napisz kolego gdzie ten piękny domek powstanie, nasz będzie w Sosnowcu. Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji i wymiany doświadczeń.

Aby do wiosny :(

http://i41.tinypic.com/rm216b.jpg

u nas cała góra poszła do zmiany, bo zmieniliśmy bieg schodów i ich usytuowanie. wygospodarowaliśmy miejsce na garderobę na górze. na dole, jak już wspomniałam, schody zmieniły bieg. usunęliśmy przejście do gabinetu (będzie się wchodziło od salonu) i kosztem dolnej łazienki powiększyliśmy kotłownię do celów paliwa stałego. no i sama elewacja ma się zmienić na jeszcze bardziej nowoczesną...

prawdopodobnie te zmiany nic Wam nie mówią - więcej jak będę mieć konkrety.

Witamy serdecznie wszystkich budujących z66 :) My też mamy nadzieję zacząć za ok 2-3mce, budujemy w okolicach Krakowa.

Napiszcie, czy ktoś z Was zmienia zaprojektowany strop terrive na monolit? Nasz wykonawca wyliczył ze będzie taniej, ale boimy się ingerować w oryginalny projekt i jego wyliczenia

Witamy serdecznie wszystkich budujących z66 :) My też mamy nadzieję zacząć za ok 2-3mce, budujemy w okolicach Krakowa.

Napiszcie, czy ktoś z Was zmienia zaprojektowany strop terrive na monolit? Nasz wykonawca wyliczył ze będzie taniej, ale boimy się ingerować w oryginalny projekt i jego wyliczenia

Cześć, yasmine :wink: Nasz Z66 będzie miał 3 stropy (na piwnicy, parterze i poddaszu) murowane z połówki pustaka + wylewka betonowa + styropian. Stara sprawdzona technologia z uwagi na oszczędności :roll: