revalidon 12.03.2010 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 No własnie jak w temacie... Na wiosnę będę murował ogrodzenie z klinkieru i musze tez zamontować skrzynkę gazową Z-4... Tylko nie bardzo wiem jak to zrobić, aby było ładnie i spełniało wymagania gazowni...A więc tak teraz mam tylko fundament pod ogrodzenie na poziomie "0", od którego to poziomu będą juz murowane cegły. W miejscu gdzie ma byc skrzynka będzie murek, nie ażur... Skrzynka ma być na wysokości 40 cm od poziomu "0"...Widziałem gdzieś takie betonowe cokoły pod skrzynki Z-4, ale nie wiem, czy jest sens ich uzyć... Jeśli uzyję takiego cokołu wtedy pod skrzynką mam beton, a nie klinkier... Jeśli będę murował klinkier pod skrzynką to dac tam jakieś rury doprowadzające do skrzynki..? Jeśli jak to jakiej średnicy i z jakiego materiału..? A co z fundamentem..? Kuć go pod doprowadzenie rur..? Jeslin tak, to jak głęboko w głąb fundamentu w poziomie i jak głęboko w głąb ziemi..? Czy rura idąca do domu moze przechodzić przez fundament, czy musi pod spodem..? Jeśli tak to w jakiej osłonie..? Z góry dzieki za jakieś podpowiedzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 12.03.2010 22:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Podciągnę, może ktos jednak ma skrzynkę gazową w ogrodzeniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 12.03.2010 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 a co kogo obchodzi co maszdowiedz się co j.p. gazownia chce i to przygotujjeżeli masz gotową skrzynkę, narzuconą przez gazownię, to montuj (są jakieś ich warunki?), oni się pod to podepną i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 13.03.2010 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Nie chodzi tu o skrzynkę, bo ta jest w projekcie /Z-4/, ale o sposób podejścia rur od gazociagu do gazomierza i od gazomierza do domu... Skrzynka będzie w o0grodzeniu w murze, fundament pod mur mam już zrobiony... Kuć w fundamencie, czy co..? Nikt tak nie robił, czy tez tutaj sami pompiarze ciepła i węglownicy..? A jeśli kuć to na jaką głębokość, i czy rura śr. 40 może iść przez fundament, czy musi pod, w jakiej osłonie.., itp., itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 13.03.2010 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Może się przyda http://forum.muratordom.pl/post1394257.htm#1394257 http://forum.muratordom.pl/post2002127.htm#2002127 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts