Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okna Adpol/Wiwatowski - szukam opinii o oknach drewnianych

Recommended Posts

Rozpatruje zakup okien drewnianych Wiwatowski DJ88 - 3 szybowe - czy ktos uzytkuje takie okna? - Szukam opinii na temat tych okien

Jako alternatywe rozpatruje okna Adpol 78 Thermo. Czy ktos uzytkuje takie okna?

Roznice:

-Okna Adpol sa drozsze - reklamuja sie jako mercedes wsrod okien

-Adpol - duza fabryka

-Wiwatowski - mala fabryka

-Wiwatowski-rama 88mm-klejonka z 4 warstw,

-Adpol-rama 78mm-klejonka z 3 warstw

-Adpol ma certyfikat na okna bezslupkowe dla szerokosci 2,1m, Wiwatowski nie ma i chce napisac w gwarancji, ze robie okna bezslupkowe na wlasne zyczenie i nie spelniania aprobaty technicznej - co to oznacza?

Czy ta grubosc ramy ma jakies znaczenie?

Prosze o porade!

Pozdrawiam

Pawel

Witam Pawel.

Mam osobiście okna firmy WIWATOWSKI, i nie zamieniłbym ich na inne. Mam co prawda w profilu 68, ponieważ gdy ja zakupiłem okna, profil 88 nie był jeszcze tak popularny, dzisiaj bez zastanowienia kupiłbym 88. Co do ceny to okna WIWATOWSKI są bardzo konkurencyjne w stosunku do innych producentów u których robiłem wyceny, a co do jakości wykonania wyrobu, obsługi biurowej oraz serwisu to naprawdę nie mam żadnych zastrzeżeń.

pozdrawiam

• 1 month później...

Mam okna ADPOLU i klnę na czym świat stoi - mercedes to to jest tylko w cenie - szyby pękąją, ramy się rozklejają i łuszczą nie mówiąc jużo tym że okucia trzeba regulować na okrągło inaczej nie otworzysz, do tego oszukali mnie na szybach - zamowilem droższe włożyli zwykłe TOTALNY SZAJS! Jeszcze jedne znajomy kupił i ma te same problemy. Jestem tak wkurzony że zdecydowalem się na proces z ta firmą. NIE KUPUJ ADPOLowych okien

Rozpatruje zakup okien drewnianych Wiwatowski DJ88 - 3 szybowe - czy ktos uzytkuje takie okna? - Szukam opinii na temat tych okien

Jako alternatywe rozpatruje okna Adpol 78 Thermo. Czy ktos uzytkuje takie okna?

Roznice:

-Okna Adpol sa drozsze - reklamuja sie jako mercedes wsrod okien

-Adpol - duza fabryka

-Wiwatowski - mala fabryka

-Wiwatowski-rama 88mm-klejonka z 4 warstw,

-Adpol-rama 78mm-klejonka z 3 warstw

-Adpol ma certyfikat na okna bezslupkowe dla szerokosci 2,1m, Wiwatowski nie ma i chce napisac w gwarancji, ze robie okna bezslupkowe na wlasne zyczenie i nie spelniania aprobaty technicznej - co to oznacza?

Czy ta grubosc ramy ma jakies znaczenie?

Prosze o porade!

Pozdrawiam

Pawel

Edytowane przez OLAV
ortografia

• 4 months później...

Witaj,

kupiłem "eksluzywne" okna modrzewiowe ze szprosami firmy ADPOL. Totalna porażka. Dostarczyli produkt o bardzo wątpliwej jakości. Montaż kilku okien i witryn po wielu poprawkach trwał kilkanaście tygodni. Serwis wiele razy regulował stolarkę. Po kilku miesiacach stolarka zaczeła się rozsychać i miedzy innymi w szprosach powstały kilku milimetrowe dziury. W umowach stosują niedozwolone zapisy między innymi dotyczące sądu rostrzygajacego spory pomimo zakazu wydanego przez UOKiK. A sąd w Toruniu jest im "bardzo przychylny".

Podsumowując: ADPOL - NIEUDOLNI PARTACZE.

• 1 year później...