Los Pedroz 03.04.2010 00:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 I nikt nie wspomniał o bardzo ważnej rzeczy, o przewodach koncentrycznych. Przewody idą pod tynk a ja z ubolewaniem stwierdzam u inwestorów obecność najgorszego g...a pod tynkiem w postaci taniego koncentryka ze stalowa żyłą na której znajduje się tylko cienka warstwa miedzi, dotyczy to tez taniej skrętki komputerowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EK1719503426 26.04.2010 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 A dlaczego, doradźcie, robić w domu sieć komputerowa jeśli można mieć Wi Fi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 27.04.2010 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Mniej więcej dla tego samego, dla którego robisz w domu instalację CO zamiast grzać dużym piecem w salonie i trzymać drzwi do reszty pomieszczeń otwarte. Wifi jest dobre do laptopa. Do stacjonarnych urządzeń przewodowa instalacja jest po prostu lepsza. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateoosh 27.04.2010 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 ..poza tym wiekszosc fajnych dekoderow sat ma przylacze ethernet-u, wiec warto zainwestowac, tym bardziej, ze koszt mizerny. Ja w kazdym punkcie TV mam tez ethernet podciagniety i w kazdym pokoju tez jedno gniazdko (nawet w kuchni zrobilem ja mam na strychu zalozone takie cos: http://allegro.pl/item1006195535_rozdzielnia_multimedialna_typ_rm6415_1.html tam mi sie zbiegaja wszystkie kable koncentryczne z gniazdek w pokojach (4), wszystkie kable ethernetu + kabel telefoniczny do modemu ADSL, kable zasilania 2 accesspointow, kable do konwertera quad-monoblock i zwyklej anteny telewizji naziemnej. Generalnie nie jest tanio, ale za to solidnie i estetycznie - w kazdym pokoju mam niezalezny sygnal sat z radiem i tv naziemna (polsat ciagne z ziemi, reszta z satelity). Przy okazji obok postawilem dodatkowa szafke z serwere newCS i NAS-a - tam trzymam zdjecia rodzinne i inne pierdoly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maroco11 21.06.2010 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 witamA ja mam takie pytanie, jak zrobic najlepiej instalacje TV w domku tj na strych wyprowadziłem kilka kabli z rożnych pomieszczen i wystarczy teraz te kable podpiac do jakiegos dobrego multiswitch'a ??? nadmienie , ze sygnał chce wprowadzic z satelity (cyfrowy polsat mam) i z anteny siatkowej , będzie to działac ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 23.06.2010 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts