Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SŁUP, FILAR w salonie-inspiracje, realizacje, pomysły

kasiola

Recommended Posts

W centrum domu mam filar o przekroju prostokąta ,który łączy/dzieli salon od części komunikacyjnej,a poniewaz jest on pierwszą "wpadającą w oko" rzeczą po wejściu do domu, chciałabym jakoś specjalnie go wyeksponować.

Słyszałam o specjalnych farbach-szpachlówkach ,z których można robić na ścianie tzw.przecierki. Interesuje mnie ,czy można coś takiego zrobić samemu czy koniecznie prosić "fachowca". Moze ktoś podzieli się swoimi doświadczeniami ?

A może po prostu coś na nim zawiesić?

• Odpowiedzi 70
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

1.Słup można obłożyć drewnem w tym samym stylu co drzwi wewnętrzne w domu,

2. można od strony holu powiesić trzy różne obrazki, fotografie, jeden nad drugim w takich samych ramkach,

3. a można zrobić na słupie domową galerię rodzinnych zdjęć, podświetlając owe zdjęcia halogenami umieszczonymi w suficie z czterech stron słupa.

więcej pomysłów na razie nie mam.

hej,

mam to samo...u nas filar oddziela salon od jadalni i ciągu komunikacyjnego.

kiedyś myślałem by powiesić na każdej ze stron po zegarze z różnymi czasami :lol: ( taki odpał)

teraz wymyśliłem, że obłożę go płytą drewnianą, zamontuję pułki wkoło, czym zrobię ciekawą ( jak myślę ) biblioteczkę, dostępną z każdej strony domu...

może być ciekawie...

pozdro

hej,

mam to samo...u nas filar oddziela salon od jadalni i ciągu komunikacyjnego.

kiedyś myślałem by powiesić na każdej ze stron po zegarze z różnymi czasami :lol: ( taki odpał)

teraz wymyśliłem, że obłożę go płytą drewnianą, zamontuję pułki wkoło, czym zrobię ciekawą ( jak myślę ) biblioteczkę, dostępną z każdej strony domu...

może być ciekawie...

pozdro

Pomysł z biblioteczką super :D

Na środku mamy filar nośny w kształcie prostokąta. Na nim dwa mijajace sie podciągi. Domurowaliśmy kawałeczek scianki przy nim. Z jednej strony stanie lodówka w kuchni, za tą ścianką a z drugiej będzie barek dostępny od strony salonu i jadalni.

Słyszałam o specjalnych farbach-szpachlówkach ,z których można robić na ścianie tzw.przecierki. Interesuje mnie ,czy można coś takiego zrobić samemu czy koniecznie prosić "fachowca". Moze ktoś podzieli się swoimi doświadczeniami ?

ja sama kładłam na ścianę strukturę, łatwe i fajna zabawa

• 2 years później...