buber 30.04.2002 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2002 No i dochodzi koszt automatu który też trzeba gdzieś schować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 30.04.2002 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2002 Takie automaty mają znormalizowane wymiary i pasuja na listwy do skrzynek z bezpiecznikami. Ale takie rozwiazanie jak już pisałem mnie nie przekonuje nawet na schodach. Bo jak się sprząta lub czeto chodzi coś przenosząc to co chwila trzeba sterować oświetleniem a to raczej nie jest wygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofj 30.04.2002 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2002 Nie automat schodowy tylko przekaźnik bistabilny. Naciskając przycisk wysyłamy impuls do przekaźnika, a on zmienia położenie.Pierwsze naciśnięcie - swiatło się zapala (na czas do następnego impulsu)Drugie - gaśnieTrzecie - zapaloneitdprzekaźnik, owszem nie za darmo, ale instalacja dużo prostsza.Mozna go zainstalować w tablicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziel 02.05.2002 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2002 Przekaźnik bistabilny to naprawdę bajer Uważajcie na przekaźnik bistabilny 2-biegunowy. Zaprojektowałem go facetowi, który chciał z kilku miejsc włączać żyrandol. Działa to tak: Naciskam raz - świeci pół żyrandola (obw. 1) drugi - druga połówka (obw. 2) trzeci - cały żyrandol (obw. 1 i 2) czwarty - gaśnie wszystko. Efekt jest taki, że facet wścieka się, że musi kilka razy naciskać, aby zgasić światło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts