Klesia 12.03.2010 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Witam,jestem właścicielką niewielkiej działki. Dzisiaj dostaliśmy pismo z UM, że nasz nowy sąsiad wystąpił o warunki zabudowy dla swojej działki i że możemy obejrzeć ten wniosek. Stąd moje pytanie, czy oprócz obejrzenia tego wniosku, mam jakiś wpływ na to, co napiszą w WZ? Czy jeśli w moich warunkach zabudowy jest napisane, że wskaźnik wielkości powierzchni zabudowy do powierzchni działki wynosi 0,25, to u nich też tak powinno być, czy zależy to od urzędnika? Jeśli określona jest linia zabudowy,to tam też tak powinno być? Czy i jakie pisma mogę ewentualnie złożyć? Wiadomo, jest to delikatna sprawa, bo dobry sąsiad to skarb, niemniej nie chciałabym pluć sobie w brodę do końca życia, że czegoś nie dopatrzyłam.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olecki 12.03.2010 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 a jakby miał zabudować połowe działki to co? bedzie wam przeszkadzac?czy o co chodzi? przeciez to jego działka i moze sobie tam budowac ile chce. Tylko w tym durnym socjalistycznym kraju sa takie rzeczy jak WZ i zaleznosc od durnego urzedasa ktory nam mowi co i jak mamy wybudowac ..paranoja jakas i socjalizm realny. Do czasu kiedy sasiad nie prowadzi uciazliwej dzialalnosci ... generalnie nic wam do tego byc nie powinno co i jak buduje. Buduje na SWOIM ....czego chyba ani prawo ani wielu ludzi w tym kraju nie rozumie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 12.03.2010 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Jak sąsiad zabuduje połowę działki, to wtedy się wypowiem, czy mi to przeszkadza czy nie. No i czy dom ładny i kolor elewacji odpowiedni A tak poważnie, rozumiem, że nie powinnam iść do UM i interesować się tym, co sąsiad chce tam zrobić? Nie musi być sprawiedliwie, że skoro ja mam 0,25 to on też musi? Dodam, że działka sąsiada ma niewiele ponad 300m2, stąd pewnie moje obawy... Na wiosnę chcemy robić fundamenty, więc jeszcze jest szansa, żeby zmienić dokumenty i trochę odsunąć się od granicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 12.03.2010 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 i trochę odsunąć się od granicy. przecież tak czy siak, prędzej czy później sąsiad się pobuduje - jeśli to Wam przeszkadza do odsuńcie się od razu . A to Wasz jedyny sąsiad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olecki 12.03.2010 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 sąsiad ma 300m2 ? to na tym da się wybudować? oj..maleństwo. co i gdzie by nie wybudował to będzie ok 4 matrów od Was, bo tak nakazuje prawo. chyba ze sciana budynku bedzie bez okien (i takie tam), to wtedy nawet 3m od granicy z Wami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teco 13.03.2010 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 sąsiad ma 300m2 ? to na tym da się wybudować? oj..maleństwo. co i gdzie by nie wybudował to będzie ok 4 matrów od Was, bo tak nakazuje prawo. chyba ze sciana budynku bedzie bez okien (i takie tam), to wtedy nawet 3m od granicy z Wami Jak działka węższa niż 16 metrów, to może budować w granicy lub w odległości 1,5 metra od granicy (ściany bez okien). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 15.03.2010 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 sprawiedliwie nie znaczy po równo oczywiście, że warto zainteresować się, co i jak sąsiad chce pobudować. Ja bym się przeszedł do niego, nie do urzędu, z ciastem i słowami, że zawiadomienie dostałem, więc do źródła idę dowiedzieć się co tam sąsiad budować będzie, bo może pomocy trzeba i z uśmiechem na twarzy o swój interes zadbać też potrzebuję pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts