Łukasz789 13.03.2010 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Mam zamiar budować dom z tego projektu po naniesieniu kilku poprawek w tym dostawieniu garażu i doprojektowaniu piwnicy pod całością ale jest jeden problem ojciec namawia mnie ,żebym zrobił u siebie tak jak on ma czyli wejście do piwnicy zrobić z garażu ( przejście z garażu do domu będzie przez garderobę gdzie miały pozostać tylko wieszaki). Zdaje sobie jednak sprawę z dwóch aspektów takiej decyzji po pierwsze jak mi zabraknie marchewki którą będę trzymał w workach w komórce w piwnicy to muszę przejść cały dom , albo jak będę chciał zanieść pranie to tez przejście przez cały dom . A po drugie to w piwnicy ma być pralnia , suszarnia,komórka na warzywa, mini sala do rozrywki i najprawdopodobniej siłownia . W garażu ( najprawdopodobniej dwustanowsikowym będę trzymał na 100% samochody , już wyobrażam sobie ten smród w piwnicy spalin , nie będzie można wytrzymać. Poprawcie mnie jeśli się mylę bardzo proszę. Może u ojca ten numer przejdzie bo on stawiał ten dom jako letniskowy ale u mnie ten dom będzie zamieszkały przez co najmniej 300 dni w roku i ostro użytkowany.I teraz dwie prośby widzą gdzieś państwo inne miejsce dla tych schodów ?? Bo ja ich nie mogę nigdzie indziej umieścić. Od razu mówię ,ze umieszczenie ich pod schodami idącymi na poddasze odpada ponieważ miejsce to jest zarezerwowane w innych celach. Najprawdopodobniej będzie tam składzik drzewa do kominka lub w ostateczności półki z książkami i płytami. A druga prośba to jeśli macie państwo ( rzucił Wam się w oczy) projekt bardzo podobny do tego gdzie jest miejsce na te schody to chętnie skorzystam. Bardzo dziękuje za udzieloną pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts