tqlis 15.03.2010 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Rozpoczac zawsze mozna.Najlepiej budowac tak, aby zadaszyc przed zima i zabic okna deskami - troche duze tempo, jesienia pogoda moze pokrzyzowac szyki. Jak nie jestes pewien, to postaraj sie wyjsc z ziemi (dasz rade wyjsc jak zaczniesz we wrzesniu) - fundamenty + zasyp + chudziak. Jak sie rwiesz do roboty, to ogrodz sobie teren siatka, sklec jakas szope itp.Potem jak zejda sniegi rozpocznij murowanie scian itp - na spokojnie PS Sasiad zaczal budowe w sierpniu. Widzialem jak wczoraj malowal sciany. 3 tyg temu wylali mu posadzki. W srodku grzeje ostro, okna pozamykane - tak nie postepuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Deamos 15.03.2010 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Autorowi wątku chodziło raczej o to, czy wyrobi z formalnościami do lipca. Co i w jakim tempie zamierza stawiać, to inna historia. Jak ma wybrany projekt, ktory jest zgodny z planem zagodospodarowania przestrzennego to w czym problem? Do lipca da rade bez probemu pod warunkiem, ze nie ma zlosliwych sasiadow, ktorzy moga powiedziec "nie"... a tacy sie zdarzaja. Jak zacznie budowe w lato, to ze sprawna ekipa spokojnie skonczy przed zima, nie widze problemu A media... jak nie ma pradu, to elektrownia da budowlany jak bedzie pozwolenie na budowe (u mnie tak bylo), do tego czasu moze znajda sie zyczliwi sasiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 16.03.2010 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Jak zaczniesz budowę w lipcu to w październiku masz zadaszony dom (budowany tradycyjnie nie szkielet). Potem dom zabezpieczasz przed menelami i na zimę robisz sobie przerwę. Od wiosny zaczynasz wykończeniówkę... Przerwa w zimie wskazana... Choć ja akurat robiłem zimą instalacje ale zaczynałem w kwietniu i we wrześniu wstawiłem okna. Ale zima wtedy była akurat lekka i dało się pracować przy +5oC wewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts