Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomarańczowy zawrót głowy Myszy i Niedźwiedzia - komenty:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki dziewczyny za te słowa pociechy...

Podłogi robią się od jutra, drzwi potem, obawiam się obsuwy ze schodami, bo coś schodziarz niewyraźnie o terminach mówił.

Ale nie mam jeszcze nawet wybranych i kupionych paneli do pokoi na górze, że o położeniu nie wspomnę, kuchnia rozgrzebana bez frontów, no i te nieszczęsne umywalki.

A poza tym jest milion tysięcy gównianych niedoróbek - np. elektryk się po ponad miesiącu zorientował, że jednak coś jest źle policzone i jakiś pstryczków mu brakuje... bo ta sierota tyle mi o montowała...

A no i jeszcze drugie malowanie muszę zrobić....a potem najgorsze, czyli jakoś to wszystko popakować i zorganizować przeprowadzkę... dobrze, że tylko za płot :)

Edytowane przez myszonik

myszonik, będzie dobrze - przez płot to możesz nawet w 3 pudłach nosić: 1 osoba ładuje, 2 nosi, 3 rozładowuje i oddaje pudła :) większe rzeczy przeniesiecie bez pakowania. na ciuchy najlepsze są worki - takie duże na śmieci :D

co do lamp - popracuj nad mężem, żeby się nauczyl te kule omijać, bo fajnie by było je ciut obniżyć - musi mąż zawsze przecinać pokój akurat po trasie pod lampą? ;)

z innej bajki

Usuwanie 8-mki - ktoś przerabiał???

Czeka mnie niestety w najbliższym czasie ta bardzo wątpliwa przyjemność i zbieram informacje coby być przygotowaną. Mąż przygotował mnie na najgorsze tj. tygodnie bólu - tak twierdzi, że miał po swoim usuwaniu zęba, ale ja jakoś nie mogę tego przetrawić i przyjąć do wiadomości.

Nie chodzi mi o sam zabieg - to w znieczuleniu, więc bez problemu tylko jak jest potem - czy po usunięciu zęba to jest faktycznie boląca tygodniami niemiłosiernie rana?

Wiem, że każdy przypadek inny, ale napiszcie coś jeśli wiecie, bo jestem przerażona sytuacją. tym bardziej, że moje dziecię z marudnego zmieniło się w megamarudne, nie sypia już nie tylko w dzień, ale również nocami odstawia cyrki, więc połączenie tego i perspektywy kilkutygodniowych cierpień gębowych mnie przeraża.

Tataraku

przeprowadzkę jakoś chyba ogarnę, wyobrażę sobie, że inni muszą to robić firmami przeprowadzkowymi i od razu będzie mi lepiej ;)

A co do kul to ja wiem doskonale, że niżej będą wyglądały o niebo lepiej, ale małżonek się uparł, że nie będzie tańczył wokół lampy ;) Zobaczę po ustawieniu kanapy jak to wypadnie i w użytkowaniu na co dzień, może wtedy uda mi się go przekonać żeby obniżyć lampę?

z innej bajki

Usuwanie 8-mki - ktoś przerabiał???

Czeka mnie niestety w najbliższym czasie ta bardzo wątpliwa przyjemność i zbieram informacje coby być przygotowaną. Mąż przygotował mnie na najgorsze tj. tygodnie bólu - tak twierdzi, że miał po swoim usuwaniu zęba, ale ja jakoś nie mogę tego przetrawić i przyjąć do wiadomości.

Nie chodzi mi o sam zabieg - to w znieczuleniu, więc bez problemu tylko jak jest potem - czy po usunięciu zęba to jest faktycznie boląca tygodniami niemiłosiernie rana?

Wiem, że każdy przypadek inny, ale napiszcie coś jeśli wiecie, bo jestem przerażona sytuacją. tym bardziej, że moje dziecię z marudnego zmieniło się w megamarudne, nie sypia już nie tylko w dzień, ale również nocami odstawia cyrki, więc połączenie tego i perspektywy kilkutygodniowych cierpień gębowych mnie przeraża.

po dobrze wykonanym zabiegu nie powinno za bardzo boleć... moja żonka miała usuwaną 8 w tym roku i ból tylko jak przy zwykłym zębie...

jeśli chcesz mogę Ci dać namiar na kumpla, jest chirurgiem szczękowym, gabinet ma w Luboniu...

miałam usuwane 3 ósemki i jakoś nie było strasznie. we wszystkich przypadkach miałam rozcinane dziąsła i zakładane szwy (te ósemki nie bardzo miały jak wyjść, ani dentysta jak się do nich dorwać), faktycznie mocno bolało przez 2-4 dni, potem luz. najgorzej było, jak przy ostatniej miałam przez kilka tygodni mocny szczękościsk i jak już mogłam otworzyć usta, to szwy się wrosły i znowu była zabawa... ale dobry chirurg to podstawa. fakt, że wszystko zależy od indywidualnego progu bólu, ale ja jestem akurat słaba w te klocki, a dałam radę, więc bądź dobrej myśli :) acha, po zabiegu z reguły nie wolno palić ani pić alkoholu przez parę dni, ale jako matki niemowlęciu to Ci raczej nie przeszkadza :)

po dobrze wykonanym zabiegu nie powinno za bardzo boleć... moja żonka miała usuwaną 8 w tym roku i ból tylko jak przy zwykłym zębie...

jeśli chcesz mogę Ci dać namiar na kumpla, jest chirurgiem szczękowym, gabinet ma w Luboniu...

O namiar poproszę. Na razie muszę wyleczyć stan zapalny przy tej rosnącej małpie, a potem się zmierzyć z jej usunięciem ;)

Co do yba to nie pomogę. Na szczęście ominęła mnie ta przyjemność;) I mam nadzieję, że tak zostanie.

Dopiero teraz spojrzałam na te kule:) - tak to jest jak się ma wysokiego męża. A mojemu, z jego niewysokim wzrostem, przeszkadza lampa nad schodami.Ciągle coś im nie pasi.

Pamiętam jak rozmawiałyśmy o przeprowadzce i nie mogłam uwierzyć, że ty dopiero chcesz na Boże Narodzenie się przeprowadzić. Rzeczywistość zrobiła swoje i ja również nie myślę o innym terminie.

Uruchomienie w domku spowodowało, że mamy zamiar poprosić o dwutygodniowe opóźnienie w opuszczaniu naszego mieszkanka. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Przyznam, że schody robią najlepsze wrażenie.Wręcz powalają na kolana.

Bardzo podoba mi się czerwona klapa:) - czy będziesz miała jeszcze jakieś czerwone dodatki w łazience? Super wyszła też kabina, chodzi mi o mozaikę. Ładnie zdobi łazienkę a mimo wszystko jest w takiej samej tonacji co reszta ciemnych płytek. Kurczę, i na co komu architekci wnętrz? Samemu można pokombinować i stworzyć piękne wnętrza.

Tylko trzymać kciuki za szybką przeprowadzkę:D.

ka_em

trzymam kciuki żeby udały Wam się negocjacje mieszkaniowe - chyba nikt kobiety w ciąży na bruk nie wyrzuci! No i żeby roboty jak najszybciej szły.

W łazience z czerwoną klapą będzie czerwony blat pod umywalkę i pewnie jakieś dodatki typu wieszaczki. I dziękuję za komplementy :)

myszonik - ja tylko dopiszę się do pochwał. Schody są naprawdę świetne. Robią wrażenie. Łazienka wyszła naprawdę fajnie. Gratulacje.

Przekonaj męża do dłuższej lampy - będzie o wiele lepiej wyglądać.

My chyba też będziemy malować KABE - mają bardzo dobry stosunek ceny do jakości ;)

Jeśli możesz napisz przy swoich szarościach o oich odcieniach - tzn. czy są czysto szare, czy wpadają w niebieski/fioletowy/beżowy... wskazówki bardzo sie przydadzą bo u nas też w przewadze będą szarości.