Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomarańczowy zawrót głowy Myszy i Niedźwiedzia - komenty:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cieszę się, że dechy się podobają... mnie też już bardzo spodobały się w takim surowym kolorze, ale te barwione też są ekstra, więc mam nadzieję, że nie będę żałować barwienia.

Tataraku

lampa w perspektywie całej jadalni (zdjęcia fatalne wyszły nie wiem dlaczego)

021.JPG?gl=PL

020.JPG?gl=PL

Oczywiście zawieszona za wysoko, będę obniżać, ale zrobię to już jak przyjdzie stół żeby sobie dobrze wyregulować. Pan od wieszania lamp był bardziej skłonny do słuchania małżonka niż mnie... i tę w jadalni machnął na tej samej wysokości co w salonie nikogo nie pytając o zdanie ;)

monsanabio

dechy mają szerokość 12 cm i to była dobra decyzja, najpierw chciałam wziąć 14, ale chyba byłyby za szerokie...

I jeszcze Wam nie pisałam, ale co tam przyznam się do totalnej głupoty i totalnego fuksa... jak zakładali mi te dechy na górnym korytarzu to się pomyliłam i powiedziałam parkieciarzowi, że dwie pary drzwi od pokojów otwierają się na zewnątrz, podczas kiedy w rzeczywistości otwierały się do wewnątrz, jak sobie to uświadomiłam to myślałam, że zejdę na zawał.... biegnę na budowę, a tam dechy położone dobrze - tzn. tak jakby drzwi się miały otwierać do wewnątrz... i już nie wiem czy parkieciarz źle usłyszał i przypadkiem zrobił dobrze czy pomyślał za mnie, że tam nie ma możliwości otwierania drzwi na korytarz ;)

Edytowane przez myszonik

Myszonik

łóżko do sypialni ( link z Twojego dziennik :D) ze strony http://www.mazzivo.pl, model Bauhaus prawie kupione, pozostała decyzja co do koloru: dąb czy kasztan

Chcieliśmy od nich kupić jeszcze 3-drzwiową szafę i komodę jednak cena ponad 11000 za dwa meble rozłożyła nas na łopatki :bash:

łóżko wygląda fajnie :yes: mam nadzieje że będzie wygodne :yes:

salik

No mam:)

W zabudowie po bokach piekarnika już są: po prawej lodówka, po lewej zamrażarka.

Okno niestety będzie się otwierało tylko z jednej strony częściowo i z drugiej uchylnie, ale inaczej nie dało rady zgrać zabudowy i rozmiarów zlewozmywaka + miejsca na baterię w zlewozmywaku. Mam nadzieję, że uchylanie starczy:)

krzysztof

czyściłam obiektyw na prędce (rękawem bluzy) na budowie, może masz rację wyczyszczę w domu jakoś porządniej ;)

Myszonik, i co?

Jesteś o kila kroków do przodu :p

Moja kuchnia nie wiem czy nie zostanie przesunięta jeszcze o jakiś tydzień-dwa.

Okazuje się, że powinniśmy zrobić*jeszcze raz szpachlowanie sufitów żeby było ładnie, a nie chcę szpachlowania i docierania z kuchnią

Super jest i fajna spiżarka.

Sami sobie te półeczki robiliście, czy też*p Tomek?

Arnika szuka czegoś fajnego nad blat, podrzucę jej linka do Twojej kuchni :yes:

Tatarak, to są duże metalwoody

Myszonik - świetna kuchnia !!! Bardzo ładnie wyszła. Wysoka zabudowa fanie wygląda - u mnie będzie ten sam układ.

I masz moje uchwyty !!!!!! Proszę spytaj Pana Tomka, czy te uchwyty można gdzieś, albo u niego kupić i czy można je samemu zamontować ??

My kupujemy kuchnię z IKEA ale właśnie takie uchwyty bym chciała - ale nie wiem czy da się je samodzielnie przykręcić, czy to większa sztuka i musi to zrobić spec. Możesz przy okazji podpytać ?? Ładnie proszę :)

A i muszę jeszcze pochwalić - fajne drzwi do spiżarki. Super że takie same jak kuchnia.

Myszonik, co masz na frontach kuchennych?

Super wyszły te płytki nad blatem!

I wejście do spiżarki!

A półki w spiżarni - ładnie wyglądają, ale czy masz doświadczenie czy takie małe podpórki wytrzymają obciążone półki?

A myślałaś, żeby kontakty w kuchni zrobić czarne - na tle tych płytek bardzo się odznaczają i zwracają uwagę?

cha to ja już wiem teraz dlaczego p.Tomek tak zwleka ze zrobieniem mojej ściany w kuchni:)... kuchnia wyszła super, ja jeszcze czekam na kilka doróbek.. czekam i czekam, no może jak teraz Twoja kuchnia skończona to i ja się doczekam.. Podobno blat pod umywalkę będziemy miały z tego samego materiału.. czy robisz z szufladą czy tylko blat? zastanawiam się czy na ten blat dać jeszcze szkło żeby tak sie nie rysyowało.

Tataraku

nad blatem są te same metalwoody, co na podłodze tylko format 30x60. Sama jeszcze nie jestem do nich przekonana, bo w międzyczasie miałam różne inne koncepcje, ale, że kasa się kończy, a były już kupione to położyłam.

monsanabio

no nie mów o przesuwaniu terminu Twojej kuchni, bo ja na nią bardziej niż za swoją czekam ;)

atiko

jak będę rozmawiała z p. Tomkiem postaram się zapamiętać i zapytać o te uchwyty, myślę, że sprzedać to on by je sprzedał, nie wiem jak z trudnością montażu. Z tego co pamiętam, to trzeba było na nie dosyć długi czekać...

Balbino

fronty to w końcu laminat - miały być fornirowane, ale mi wszyscy odradzali, że w wilgotnym środowisku kuchennym się fornir niezbyt sprawdza i dodatkowo forniry mają jakieś ograniczenia długości nie nie miałabym kontynuacji wzoru słojów na całej zabudowie.

Półki robił p. Tomek, nie wiem czy te podpórki dadzą radę, mówiłam mu co mniej więcej mam zamiar przechowywać na tych półkach, więc zakładam, że zrobił tak żeby wytrzymało. Zapytam przy okazji.

Gniazdka raczej do wymiany, nie wiem jakie ja miałam zaćmienie jak je zamawiałam tzn. wiem, wtedy nie było tych płytek i chyba w pomroczności jasnej zapomniałam, że będą ;)

mikiado

z tego co wiem to p. Tomek wybiera się na prace do Ciebie w przyszłą sobotę :)

Do wszystkich łazienek daję blaty z szufladami. Na szkło już mi szkoda teraz kasy - liczę, że się tak nie porysuje, a jak się porysuje to będę wymyślać co począć ;)

No i kuchnia w całości! Wyszła super, dużo się o niej nasłuchałam od p. Tomka ale nie zdradził, że mamy takie same uchwyty:).

Ale i tak najbardzej zazdroszczę ci spiżarki. U mnie nic się nie dało wykombinwać by była chociaż malutka i zamiast tego mam duża szafę. Jednak co spiżarka to spiżarka.

A propo tych fornirów to przyznam,że p. Tomek straszy,że się nie nadają ale po rozmowach z kilkoma innymi stolarzami doszliśmy do wniosku, że jest on strasznie przewrażliwiony i nie jest z nimi tak źle. My się na fornir zdecydowaliśmy i zobaczymy jak będzie.

Czy cokół masz lakier w połysku?

Poszalałaś kobieto z lampami:jawdrop:. Ja chyba w życiu tylu nie kupię. A klimat w sypialni - bossski. Karolinka będzie mieć chyba dużo rodzeństwa jak rodzice będą dużo w niej spędzać czasu;)

Gdzie kupowałaś lustra? Dugo na nie czekałaś? Muszę je gdzieś zamówić i nie mam pojęcia gdzie.

Co do długości płyt fornirowych miał rację - są one tylko 2,5m więc byłby problem z ciągłością słojów.

ka_em

mnie w kilku studiach kuchennych między wierszami również wspominano, że forniry na kuchnię to trochę nie bardzo, na forum też chyba gdzieś czytałam, że się komuś fornir odkleił czy coś w tym stylu. Trzymam kciuki żeby Twój wyszedł pięknie i był trwały. A kiedy Twoja kuchnia?

Cokół to laminat czarny w lakierze - fajnie wygląda z blatem i sprzętami - mam nadzieję, że nie oszaleję od jego sprzątania ;)

Lustra kupowałam u mojego lokalnego szklarza w Szamotułach - czekałam dosłownie klika dni - 2 czy 3 od pomiaru. Chyba u atiki w wątku były podawane namiary na jakiś szklarzy w Przeźmierowie.

atika

teraz przeładowałam. Uchwyty są na pewno do kupienia tutaj

http://www.sassc.com.pl/

tam pracuje p. Tomek i tam je wybierałam.

My fornir mamy na wyspie i na ścianie. NO cóż kuchnia nie jest wieczna ale mam nadzieję, że kilka lat postoi;)

Czarny cokół wybralismy w połączeniu z fornrem na wyspie i opaskę wokół zabudowy. Myślę, że i u icebie przy tak małych ilościach nie będzie kłopotu ze sprzątaniem. A wygląda cudnie.

myszonik - dziękuję bardzo.

ka_em - to namiar na szklarza.

Stewo. Zabudowy ze szkła, lustra, szkło hartowane

62-081Przeźmierowo,

Wiosny Ludów 7

Tel.: 61 814 27 07

Fax 61 816 10 65

[email protected]

Ja tam dzisiaj też zamawiam lustra. Termin 2-3 dni. Brałam od nich szyby do drzwi w zeszłym roku. Wszystko ok. Ceny mają naprawdę dobre.

mariomili

podłoga to dąb, ale będzie jeszcze wybarwiony. Cieszę się, że się podoba.

Nowe zdjęcia kuchni to już porobię chyba po sprzątaniu ;)

Nawiasem mówiąc jak zajrzałam pod kartony na podłodze to się przeraziłam - grafitowa fuga jest całkiem biała - chyba muszę na nowo przed przeprowadzką fugować... maskra...