Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomarańczowy zawrót głowy Myszy i Niedźwiedzia - komenty:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No kurczę teraz to już trochę musztarda po obiedzie z tymi listwami, bo ja już je mam kupione. Tak sobie na początku durnie wymyśliłam, że dam te same drewniane listwy tylko pomalowane pod kolor płytek i wówczas mówili, że nie ma problemu. Parkieciarz nadal mówi, że jakoś sobie da radę o ile tej gotowej lakierobejcy nie uda się dostać, ale jakoś widząc to co mu dzisiaj kolorystycznie wychodziło to jakoś nie bardzo widzę finał...

Myślałam o gotowych listwach z mdf i miałam taki pierwotny plan, ale potem pojawił się pomysł z drewnem i jakoś mi w głowie się poprzestawiało, że to drewno z fakturą szczotki pomalowane pod kolor płytek będzie super wyglądać - nie miała baba kłopotu to sobie wymyśliła...

Jak się nie uda pomalować to kupię mdf, ale trochę mi szkoda tych listew, które mam.

A jak Twoje ściany? Przemalowujesz jednak?

No kurczę teraz to już trochę musztarda po obiedzie z tymi listwami, bo ja już je mam kupione. Tak sobie na początku durnie wymyśliłam, że dam te same drewniane listwy tylko pomalowane pod kolor płytek i wówczas mówili, że nie ma problemu. Parkieciarz nadal mówi, że jakoś sobie da radę o ile tej gotowej lakierobejcy nie uda się dostać, ale jakoś widząc to co mu dzisiaj kolorystycznie wychodziło to jakoś nie bardzo widzę finał...

Myślałam o gotowych listwach z mdf i miałam taki pierwotny plan, ale potem pojawił się pomysł z drewnem i jakoś mi w głowie się poprzestawiało, że to drewno z fakturą szczotki pomalowane pod kolor płytek będzie super wyglądać - nie miała baba kłopotu to sobie wymyśliła...

Jak się nie uda pomalować to kupię mdf, ale trochę mi szkoda tych listew, które mam.

A jak Twoje ściany? Przemalowujesz jednak?

Być może to nie musi być wcale lakierobejca. Faktycznie szkoda listew, jak masz nowe kupować, to lepiej pomalować te, nawet kosztem przykrycia faktury drewna (choć pomysł super faktycznie).

Na pewno przemaluję przedpokoje, kuchnię - sama nie wiem. Na razie mam do zrobienia w gotowym salonie i kuchni (meble zmontowane) prawie 70m2 gładzi, więc lekko mi słabo.

Nooo, masz już piękne dechy! Super jest :yes: Ale zrób jak już będziesz mogła foty koniecznie z kominkiem, przy metalwoodach, takie wiesz, fajne :yes:

Listwy na pewno wybarwisz jakoś. Popytaj w Castoramach. W Sawo-Met (nie wiem czy to sieciówka na całą Pl) mieszają różne bejce, ostatnio kupowałam do swoich jesionowych białą

Jak ściany po cyklinowaniu i olejowaniu?

Pytam, bo u mnie będą to robić po malowaniu

ka_em

ja jeszcze też mam betony na schodach i w pokojach na górze...

Madeleine

ja jak miałam pod koniec budowy wydawać pieniądze na dwie rzeczy to mi było słabo: gładzie i beton. Beton nawet bardziej. Jak słyszałam, że znów trzeba płacić za beton to prawie mdlałam.

monsanabio

dzięki za porady co do bejc - zobaczę co mój parkieciarz przez noc wymyślił, a jak nic to zacznę działać sama.

Ja nie miałam cyklinowania - deska jest szczotkowana. Olejowanie ściany w miarę zniosły - nie odnotowałam nigdzie żadnych plam oleju, wcześniej trochę klejem mi pobrudzili przy układaniu desek, ale jakoś odskrobali, chociaż ślad jest - mam nadzieję, że po powtórnym malowaniu zniknie.

Foty porządne będą, ale jak parkieciarz skończy z listwami i wszystkim i przede wszystkim jak będzie choć trochę dziennego światła, bo w sztucznym to wszystko przekłamane wychodzi...

i teraz przy drugim malowaniu drugi raz zaklejanie okien, przykrywanie mebli?

Wiem że tak się robi, ale jak sobie pomyślę, że za jakiś czas drugi raz by to wszystko było robione, brrrr

Za to nie wiem co z tą sypialnią :( Drugi raz bym miała inwestować kilka stów w farby?

Monsanabio

ale ja przecież nie mam żadnych mebli - no dobra mam trochę w kuchni, ale to zakryć nie problem...

Okien chyba nie zaklejają do malowania - i tak będzie je trzeba myć i tak.

Gdybym miała zrobione 2 malowania wcześniej to i tak musiałabym robić poprawki, bo w międzyczasie miałam montowane oprawy w sufitach, anemostaty, gniazdka, drzwi, podłogi, listwy. Przy tym wszystkim jednak trochę uszkodzeń jest, więc mi teraz zaszpachlują i pomalują na gotowo.

Pewnie można pomalować dwa razy na raz przed podłogami, ale wtedy naprawdę przy podłogach i listwach muszą bardzo uważać żeby nic nie uszkodzić. Ty już masz prawie wszystko zrobione - drzwi, gniazdka - u mnie to było robione po pierwszym malowaniu.

ja jak miałam pod koniec budowy wydawać pieniądze na dwie rzeczy to mi było słabo: gładzie i beton. Beton nawet bardziej. Jak słyszałam, że znów trzeba płacić za beton to prawie mdlałam.

beton to jeszcze byłam w stanie przeżyć, ale jak widziałam na fakturze pozycję "praca pompy" to też mi ciemne plamki przed oczami latały:mad:

No właśnie Tataraku u mnie się ciągle betonuje i dlatego mnie to tak wkurza - beton na wylewkę na schody zewnętrzne, beton na wylewkę na taras, beton na fundament pod ogrodzenie, beton na zaprawę do murowania ogrodzenia z kamienia, beton pod kostkę brukową.... beton idzie do końca budowy.

monsanabio

no ja bym się też bała o te ściany w sypialni, trzymam kciuki żeby nic im się nie stało.