Madeleine 24.11.2011 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 fajnie wyszła podłoga Ad listew - a musi być lakierobejca, nie mogą być listwy z mdfu albo polistyrenu malowane (fabrycznie) pod kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 24.11.2011 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 No kurczę teraz to już trochę musztarda po obiedzie z tymi listwami, bo ja już je mam kupione. Tak sobie na początku durnie wymyśliłam, że dam te same drewniane listwy tylko pomalowane pod kolor płytek i wówczas mówili, że nie ma problemu. Parkieciarz nadal mówi, że jakoś sobie da radę o ile tej gotowej lakierobejcy nie uda się dostać, ale jakoś widząc to co mu dzisiaj kolorystycznie wychodziło to jakoś nie bardzo widzę finał...Myślałam o gotowych listwach z mdf i miałam taki pierwotny plan, ale potem pojawił się pomysł z drewnem i jakoś mi w głowie się poprzestawiało, że to drewno z fakturą szczotki pomalowane pod kolor płytek będzie super wyglądać - nie miała baba kłopotu to sobie wymyśliła...Jak się nie uda pomalować to kupię mdf, ale trochę mi szkoda tych listew, które mam. A jak Twoje ściany? Przemalowujesz jednak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 24.11.2011 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Monik podłoga piękna a Ty wiesz na co ja czekam.... co do barwienia listew: lakier Tikurilla posiada taką paletę kolorów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 24.11.2011 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 albo coś takiego typowe do drewna choć szczególnie polecają na zewnątrz:Tikurilla Caltti Color z taką paletą kolorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 24.11.2011 16:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Dzięki Esiak, to może być to czego potrzebuję. Pokażę jutro parkieciarzowi jeśli nic nie wymyśli. Piszę już do Ciebie priva:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 24.11.2011 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 No kurczę teraz to już trochę musztarda po obiedzie z tymi listwami, bo ja już je mam kupione. Tak sobie na początku durnie wymyśliłam, że dam te same drewniane listwy tylko pomalowane pod kolor płytek i wówczas mówili, że nie ma problemu. Parkieciarz nadal mówi, że jakoś sobie da radę o ile tej gotowej lakierobejcy nie uda się dostać, ale jakoś widząc to co mu dzisiaj kolorystycznie wychodziło to jakoś nie bardzo widzę finał... Myślałam o gotowych listwach z mdf i miałam taki pierwotny plan, ale potem pojawił się pomysł z drewnem i jakoś mi w głowie się poprzestawiało, że to drewno z fakturą szczotki pomalowane pod kolor płytek będzie super wyglądać - nie miała baba kłopotu to sobie wymyśliła... Jak się nie uda pomalować to kupię mdf, ale trochę mi szkoda tych listew, które mam. A jak Twoje ściany? Przemalowujesz jednak? Być może to nie musi być wcale lakierobejca. Faktycznie szkoda listew, jak masz nowe kupować, to lepiej pomalować te, nawet kosztem przykrycia faktury drewna (choć pomysł super faktycznie). Na pewno przemaluję przedpokoje, kuchnię - sama nie wiem. Na razie mam do zrobienia w gotowym salonie i kuchni (meble zmontowane) prawie 70m2 gładzi, więc lekko mi słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 24.11.2011 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 jeśli nie ma być zachowane usłojenie listew, to masz szeroki wybór farb do malowania mebli z pełna paletą kolorów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 24.11.2011 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Ale dechy:eek: Wyszło zarąbiście. I drzwi przegapiłam - widać od razu, że to drewno. Naprawdę rewelacja. Strasznie ci zazdroszczę tak wykończonego domku. A u mnie wciąż betony:cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 24.11.2011 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Nooo, masz już piękne dechy! Super jest Ale zrób jak już będziesz mogła foty koniecznie z kominkiem, przy metalwoodach, takie wiesz, fajne Listwy na pewno wybarwisz jakoś. Popytaj w Castoramach. W Sawo-Met (nie wiem czy to sieciówka na całą Pl) mieszają różne bejce, ostatnio kupowałam do swoich jesionowych białą Jak ściany po cyklinowaniu i olejowaniu? Pytam, bo u mnie będą to robić po malowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 25.11.2011 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 ka_emja jeszcze też mam betony na schodach i w pokojach na górze...Madeleineja jak miałam pod koniec budowy wydawać pieniądze na dwie rzeczy to mi było słabo: gładzie i beton. Beton nawet bardziej. Jak słyszałam, że znów trzeba płacić za beton to prawie mdlałam. monsanabiodzięki za porady co do bejc - zobaczę co mój parkieciarz przez noc wymyślił, a jak nic to zacznę działać sama. Ja nie miałam cyklinowania - deska jest szczotkowana. Olejowanie ściany w miarę zniosły - nie odnotowałam nigdzie żadnych plam oleju, wcześniej trochę klejem mi pobrudzili przy układaniu desek, ale jakoś odskrobali, chociaż ślad jest - mam nadzieję, że po powtórnym malowaniu zniknie. Foty porządne będą, ale jak parkieciarz skończy z listwami i wszystkim i przede wszystkim jak będzie choć trochę dziennego światła, bo w sztucznym to wszystko przekłamane wychodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 25.11.2011 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 A ty masz pomalowane juz na gotowo? Ja chyba pomaluję teraz na raz a po podłogach jeszcze raz - już na gotowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 25.11.2011 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 No ja właśnie tak - raz przed podłogami i drzwiami i raz po. Drugie malowanie mam zamiar robić w 2 tygodniu grudnia o ile nie będzie żadnych poślizgów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 25.11.2011 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 i teraz przy drugim malowaniu drugi raz zaklejanie okien, przykrywanie mebli? Wiem że tak się robi, ale jak sobie pomyślę, że za jakiś czas drugi raz by to wszystko było robione, brrrr Za to nie wiem co z tą sypialnią Drugi raz bym miała inwestować kilka stów w farby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 25.11.2011 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Monsanabio ale ja przecież nie mam żadnych mebli - no dobra mam trochę w kuchni, ale to zakryć nie problem...Okien chyba nie zaklejają do malowania - i tak będzie je trzeba myć i tak.Gdybym miała zrobione 2 malowania wcześniej to i tak musiałabym robić poprawki, bo w międzyczasie miałam montowane oprawy w sufitach, anemostaty, gniazdka, drzwi, podłogi, listwy. Przy tym wszystkim jednak trochę uszkodzeń jest, więc mi teraz zaszpachlują i pomalują na gotowo. Pewnie można pomalować dwa razy na raz przed podłogami, ale wtedy naprawdę przy podłogach i listwach muszą bardzo uważać żeby nic nie uszkodzić. Ty już masz prawie wszystko zrobione - drzwi, gniazdka - u mnie to było robione po pierwszym malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 25.11.2011 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 ja jak miałam pod koniec budowy wydawać pieniądze na dwie rzeczy to mi było słabo: gładzie i beton. Beton nawet bardziej. Jak słyszałam, że znów trzeba płacić za beton to prawie mdlałam. beton to jeszcze byłam w stanie przeżyć, ale jak widziałam na fakturze pozycję "praca pompy" to też mi ciemne plamki przed oczami latały:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 25.11.2011 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Tatarakuna moim etapie beton ciężko się przeżywa.... na pracę pompy nie parzę, bo chyba moja własna pompa sercowa odmówiłaby mi posłuszeństwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 25.11.2011 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 no fakt, ale w końcu już skończyłaś "betonowanie", czy jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 25.11.2011 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 O jakim betonie Wy mówicie? Myszonik, ja się*o nic nie boję, tylko o te moje ściany w sypialni. Że przyjdą parkieciarze, wycyklinują polakierują i ściany będą się nadawały do ponownego malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 25.11.2011 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 No właśnie Tataraku u mnie się ciągle betonuje i dlatego mnie to tak wkurza - beton na wylewkę na schody zewnętrzne, beton na wylewkę na taras, beton na fundament pod ogrodzenie, beton na zaprawę do murowania ogrodzenia z kamienia, beton pod kostkę brukową.... beton idzie do końca budowy.monsanabiono ja bym się też bała o te ściany w sypialni, trzymam kciuki żeby nic im się nie stało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 25.11.2011 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Monia, cóż, najwyżej tapetę przykleisz i zakryjesz plamy I tak się pod tapety maluje, żeby w razie czego nie prześwitywała biała ściana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts