Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomarańczowy zawrót głowy Myszy i Niedźwiedzia - komenty:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ola, la! To już prawdziwy dom "nabogato", bo z ogrodzeniem:lol2:

Ze świetnie zresztą kolorystycznie dobranymi deskami!

Podłogi czadowe, lampy bombowe:cool:, z antracytową listwą - to też uważam, że przesadzasz - nie jest źle, jak dojdzie wyposażenie nie będzie jej w ogóle widać, dobrze zlewają się z podłogą.

Jedyną wątpliwość miałabym do tej dużej szafki pod dwie umywalki - wydaje mi się że jest wizualnie duuuża i nie wiem, jak z praktycznością -czy nie lepsze byłyby dwie poziome szuflady lub nawet cztery, po dwie pod każdą umywalką?

A w tej łazience z czerwonym blatem i deską coś jeszcze w odcieni czerwonego będziecie mieć?

Piszcie, piszcie Moi Drodzy - lubię dla odmiany poczytać u siebie:)

atika

zagoń małżonka do roboty i niech nie stęka - dwa tygodnie wysiłku i super nagroda:)

Esiak

a ja się uparłam żeby na te schody czekać - dziś nie przyjechali - podobno wykańczają kolor - czytaj: nie wyrobili się, mają przyjechać jutro i do końca tygodnia skończyć, ale już chyba nie wierzę...

Od poniedziałku umówieni malarze na szpachlowanie i malowanie...

Tatarak

w łazience na dole są płytki paradyż amaltea/purio

w toalecie opoczno metallic.

khb

na ścianie w kuchni mam metalwoody - te same co na podłodze tylko format 30x60 - casalgrande padana metalwood - kolor silicio

Balbino

do płotu specjalnie kupowałam to samo mazidło, co do podbitki.

Szafka w górnej łazience jest wielka i trochę żałuję, że się dałam namówić stolarzowi na jedną szufladę, po planowałam dwie w poziomie, ale mi wmówił, że to bez sensu, bo w tej górnej to prawie całą szufladę zajmą "wnętrzności" od podłączenia umywalek. Uważam, że dwie jednak wyglądałyby lepiej, a sam mebel jakoś lżej, ale cóż - trudno, może kiedyś tę szafkę zmienię.

W dolnej łazience planuję czerwone dodatki - może jakieś ręczniki, może wieszaki - na razie nic nie wybrane i nie kupione - będę myśleć w długie zimowe wieczory :)

Myszonik

Poddaję się przy Tobie!

Ale tam u Was czysto

I wszystko już w zasadzie masz ... nie no, zazdroszczę.

Czemu ja tak stoję cały czas

Podłogi świetne, płot - wygląda genialnie! Jest inny oryginalny, nie przekombinowany. Elegancko :yes: i w ogóle domek z zewnątrz się super prezentuje

Ile Ty masz tych lazienek!?

Szafka do dolnej, szafka do dziecięcej, szafka do wc, szafka do przy sypialni ...:o

monsanabio

uwierz, że ta rzekoma czystość to złudzenie - jest strasznie brudno - wszędzie pył, fugi w ciemnych płytkach - białe, nawet nie wiem czym się za nie zabrać. A na schodach beton!

A Ty nie stoisz, bo masz już czadowe podłogi, skończone łazienki (których do tej pory w całej okazałości nie pokazałaś!), piękne drzwi i ponoć zaraz się przeprowadzasz? Ja mam na razie spakowany jeden karton letnich ciuchów, bo już mi komoda w szwach pękała...

Łazienki są niestety 4. A wyszło tak, bo koniecznie chciałam mieć swoją prywatną przy sypialni, musiała być druga na piętrze dla dzieciaków, jedna wyszła na dole przy pokoju gościnnym/gabinecie - żeby gość miał łazienkę no i jeszcze toaleta gościnna na dole - tak jakoś się zebrało ;)

nie wiem o co chodzi z tymi szafkami jak dla mnie wyglądają super! zazdrość mnie zżera jak widzę jak u Ciebie wszystko na tip top wykończone:) chyba przestanę tu zaglądać żeby nie denerwować sie swoimi niedoróbkami i bałaganem.. pięknie pięknie wszystko wyszło, współczuję tylko przejść ze schodziarzem.. ale może warto było czekać, na pewno wszystko wyjdzie dobrze

Nie mogę, ty się jeszcze nie wprowadzasz?:o

Gdybym ja miała tak wykończony dom to już dawno ym w nim mieszkała. Co tam schody...

P. Adam dzisiaj ma do mnie zajechać z drzwiami. Oczywiście ja na razie nie dojechał.

Piękne wnetrza a do tego pieknie wygląda z zewnątrz. Płot bomba.

Skąd masz blaty do łazienek? Robił ci je p. Tomek czy gdzieś kupowałaś.

A i krzesło jak dla mnie wygląda super. W takim kolorze chcę kupic u nich pufę pikowaną do wiatrołapu. A czy krzesła są wygodne?

myszkonik - mówię dzień dobry wychodząc z ukrycia (bo u Ciebie chyba się jeszcze nie witałam). Masz pięknie wykończon dom i jesteś o krok od przeprowadzki - zazdroszczę. Urzekł mnie dziś Twój płot - genialne połączenie - pierwszy raz widzę i jestem zachwycona. Ale mam do Ciebie pytanie a zarazem prośbę w innym temacie : na dole w salonie masz drewniane listwy przypodłogowe. Równiez w tym okrągłym wykuszu, prawda? Czy ta listwa była jakoś gięta (na mokro?) czy ona jest docinana z kawałków ? - jesli tak to zrobione perfekcyjnie. Jakbyś mogła strzelić mi fotki z bliska tej listwy bo u mnie sporo zaokrągleń i nie wiem jak sie za to zabrac .... :confused:

Z góry dziękuję i będę zglądać :)

ka_em

p. Adam jest u mnie ze schodami, więc chyba jak zwykle rozminął się z prawdą....

czemu mnie to nie dziwi?

Co więcej obiecał, że do soboty skończy mi schody z barierkami na gotowo, więc chyba znów mu się pokręciło i jak zwykle ma zamiar ściemniać na prawo i lewo (czyli i mnie i Ciebie i ciekawe ile jeszcze osób?).

Krzesła raczej wygodne, jak to krzesła do jadalni - do siedzenia przy stole chyba ok, sprawdzę w dłuższym użytkowaniu to dam znać ;)

pinacolado

witam serdecznie i zapraszam częściej:)

dziękuję również za komplementy.

Listwa jest drewniana - rozważałam jej gięcie, ale jedyna wycena jaką miałam to około 2.000 zł - lekko drogo ;)

Ostatecznie parkieciarz położył ją docinając z kawałków. Ponieważ jest szczotkowana to tych łączeń praktycznie nie widać i jestem z tego rozwiązania zadowolona. Postaram się jutro jakieś bardziej zbliżone foty tego łuku wrzucić.

Cześć Myszonik!:) Dziś sporo Esiakowych gości u Ciebie;) Zobaczyłam u Ciebie moje przęsła ogrodzeniowe, na swoje czekam już 3msc. też zamawiałaś w Drewbecie? Basat na elewacji, w sprawie którego doradzałaś mi u Esiaka też już wybrany (biała 18 i 12 grafit na cokół):)

Piękna kuchnia i elewacja i dechy i nie wiem co jeszcze, bo generalnie mi się u Ciebie podoba:) napisałaś kiedyś, ze masz tandetne upodobania;) to widocznie też mam tandetne;) Czytam od dawna, ale nieśmiało;) Pamietam nawet zdjęcie Karolinki w fioletowym ubranku:) Życzę Pomarańczowych Świąt:)

Ardea witam!

płot kupowałam w galerii ogrodzeń Ksen, ale oni zdaje się, że kupują z Drewbetu właśnie. Trochę mnie nie strasz, bo skopali mi furtkę i bramę i liczyłam, że szybko poprawią, a jak takie obsuwy mają to kiepsko....

Karolina od czasów fioletowego ubranka mocno dorosła:) Muszę znaleźć jakieś fajne zdjęcie to Wam ją pokażę:)

A o tandetne upodobania to chodziło mi raczej o architekturę budynku (półokrągły wykusz, lukarny, skomplikowany dach) - to jest teraz passe na rzecz nowoczesnych brył, które z resztą też mi się podobają (ot takie drobne rozdwojenie jaźni ;)

Edytowane przez myszonik

Piękną masz terrorystkę;). Ja właśnie mojego położyłam spać i mam nadzieję na spokojny wieczór.

P.Adam ma zajechać jutro i wspominał,że jest u ciebie (tzn, mówił że robi niedaleko schody więc od razu wiedziałam o kogo chodzi). Jestem strasznie ciekawa finalnego efektu.

A tak na marginesie to musiałaś go nieźle po straszyć bo schody i drzwi zamawiałam u niego dużo wcześniej od ciebie a u mnie ani widu ani słychu.