khb 08.12.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 (edytowane) Myszonik Maleństwo cud miód krzesła fajne, wyglądają na wygodne, moja córka też była taka kochana a teraz jako nastolatka pokazuje Edytowane 8 Grudnia 2011 przez khb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 09.12.2011 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Piękną masz terrorystkę. Ja właśnie mojego położyłam spać i mam nadzieję na spokojny wieczór. P.Adam ma zajechać jutro i wspominał,że jest u ciebie (tzn, mówił że robi niedaleko schody więc od razu wiedziałam o kogo chodzi). Jestem strasznie ciekawa finalnego efektu. A tak na marginesie to musiałaś go nieźle po straszyć bo schody i drzwi zamawiałam u niego dużo wcześniej od ciebie a u mnie ani widu ani słychu. wcale prawie go nie straszyłam, ale kiedyś mimochodem zapytał o zawód męża i może odpowiedź go przestraszyła Mam nadzieję, że do mnie też dzisiaj po Twoich drzwiach dojedzie - chyba, że to element ściemy i już nie stawi, bo będzie robił Twoje drzwi, ale wtedy nie ma się co śmiać.... cud miód DZIEWCZYNA!!!! a domek pieknie się prezentuje, podłoga dech zapiera! cześć papisu, dawno Cię nie było. Jak się mieszka w nowym domu? Myszonik Maleństwo cud miód krzesła fajne, wyglądają na wygodne, moja córka też była taka kochana a teraz jako nastolatka pokazuje Moja już zaczyna pokazywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 09.12.2011 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 pinacolado dla Ciebie foty listew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papisia 09.12.2011 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 jestem jestem, i zerkam do Was często, tylko na pisanie brak czasu jestem zauroczona domkiem - cudo, kominka zawsze Ci zazdrosciłam, a teraz ta decha u nas mieszka się super - powoli pojawiają się lampy (jak widzę u Ciebie wszystkie - to żałuję, że wprowadzilam się zanim wszystko było na tip-top, bo teraz już nie ma takiej motywacji jak wczesniej) przybyło nam domowników - tzn. mały labradorek podbił nasze serducha, ale broi nieziemsko, więc po zimie jak juz troszkę odrośnie wiele spraw do poprawki - rozdrapana trawa, powyciagana mata itd. przy czasie wrzucę kilka fotek z domku. Trzymam kciuki za Waszą sprawną przeprowadzkę i by Wam sie super mieszkało! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 09.12.2011 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 papisudzięki za kciuki -przydadzą się żeby się udało do świąt wprowadzić - a jak zaczynałam wykończeniówkę to mi się wydawało, że mam wielki zapas czasowy i z niczym się nie trzeba spieszyć.Wrzucaj foty - chętnie pooglądam, no i psiaka koniecznie pokaż. Labradory są wspaniałymi psami, a szczeniaki to już w ogóle obłęd słodyczy, ale fakt nabroić potrafią szybko i dużo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papisia 09.12.2011 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 tak tak, dzieci chciały psa, ale zajmować muszę się ja. no ale spodziewałam się tego, a że psina kochana to i grzeszki mu wybaczam, znacznie gorzej znosi to mój mąż, ale trudno, decyzja była wspólna to teraz musi wytrzymac aż piesek podrośnie, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 09.12.2011 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 myszonik : Dziękuję Ci bardzo Pokaże to mojemu stolarzowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rubinowa 09.12.2011 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 witam, żarty sobie robisz z tym ogrodzeniem i domkiem w tle: przecież to na bank folder a nie real, wprost niesamowite, perfekcja do bólu, wielki szacunek, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 09.12.2011 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 tak tak, dzieci chciały psa, ale zajmować muszę się ja. no ale spodziewałam się tego, a że psina kochana to i grzeszki mu wybaczam, znacznie gorzej znosi to mój mąż, ale trudno, decyzja była wspólna to teraz musi wytrzymac aż piesek podrośnie, prawda? wytrzyma, wytrzyma i zaraz się okaże, że to on najbardziej z wszystkich psinę kocha:) myszonik : Dziękuję Ci bardzo Pokaże to mojemu stolarzowi nie ma sprawy witam, żarty sobie robisz z tym ogrodzeniem i domkiem w tle: przecież to na bank folder a nie real, wprost niesamowite, perfekcja do bólu, wielki szacunek, pozdrawiam muszę to koledze - małżonkowi - perfekcjoniście zacytować. Dumny będzie A w ogóle rubinowa, witam w moich progach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 09.12.2011 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Muszę się odezwać, bo się uduszę. Wszystko super, ale taras - fantastyczny! Czy słupki płotu u góry będziesz czymś przykrywać? Listwy przypodłogowe wyszły świetnie, bardzo ładnie się komponują z podłogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 09.12.2011 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Madeleine pisz, po co masz się dusić Słupków nie przykrywam, a po co? Taras ma jeszcze niestety daleką drogę przed sobą do końca - na razie położone są płytki na tarasie, a do zrobienia zostały 3 schodki zejściowe po całym obwodzie, więc trochę jeszcze dłubania będzie:) Cieszę się bardzo, że się podoba, akurat deszcz go umył, więc uznałam, że trzeba fotografować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 09.12.2011 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 bo niby od góry deszcz może zaprawę wypłukiwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 09.12.2011 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Niby racja, ale obok w domu, w którym teraz mieszkamy mamy już ładnych kilka lat tak samo zbudowane słupki i nic się z nimi nie dzieje. W najgorszym razie można zaprawę uzupełnić. Jakoś żadnego daszka nad słupkiem z kamienia nie mogę sobie wyobrazić żeby to wyglądało po ludzku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 09.12.2011 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 myszonik - proszę o namiary na wiatrołapową ławeczkę Plisssss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khb 09.12.2011 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 (edytowane) Myszoniku czy to te same płytki co przy wejściu? znalazłam w cermagu coś bardzo podobnego, to Casalgrande Lavagna Nera, jak znajdzie się jeszcze kasa w budżecie budowlanym to pewnie je kupimy tak sobie powtarzam że jestem optymistką i czekam może na ... cudowne rozmnożenie w naszej skarbonce bankowej Edytowane 9 Grudnia 2011 przez khb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 09.12.2011 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 ale urocza Karolinka musimy poznać ją z moimi łobuzami.. moi dzisiaj dali mi nieźle w kość, padam z sił, chyba zacznę szukać szkoły podstawowej z internatem:) a co do łazienki - ostatecznie p.Tomek zrobił mi sam blat.. długo się wahałam,mąż protestował i dogadałam się z p.Tomkiem że jeśli uznam za jakiś czas że mi brakuje tej szafki to on mi ją dorobi, jutro hydraulik ma zamontować baterię - jak posprzątam łazienkę to wkleję zdjęcia. a ja dzisiaj walczyłam z cholernymi białymi fugami.. wyczytałam żeby octem wyszorować i szorowałam.. jest trochę lepiej ale ocet wżarł mi się w oczy:( wiedziałam że to będzie porażka..ale jak głupia kierowałam się sercem a nie rozumem i mój płytkarz też mnie oszukał bo pytałam go o fugi epoksydowe i impregnację i śmiał mi sie w oczy że to zależy od tego jak kto dba o fugi.. guzik prawda nie chciało mu się nic robić - nigdy nie można ufać fachowcom, zawsze wybiorą rozwiązanie lepsze dla siebie. Ale mnie zaintrygowałaś tym zawodem męża, już Twoja profesja budzi postrach wśród fachowców.. takim to dobrze:) fachowcy was nie oszukają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 09.12.2011 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Krzesła wyglądają fajnie. Zupełnie nie wiem co Ci się nie podoba:confused: I zdjęcie kanapy baaaardzo poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 10.12.2011 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 Witam sie i ja Przeglądałam Twój dziennik jeszcze przed etapem wykończeniówki. Wczoraj zajrzałam ponownie, a tu juz wszystko gotowe:jawdrop: Przede wszystkim gratuluję ślicznej córeczki Zapisałam sobie nazwę Twojego tynku zewnętrznego. Do takiego efektu dążę. Grafitowy dach, okna orzech (właśnie, zdecydowałaś się w koncu na Oknoplast? gdzies mi to musiało umknąć) i taka zgaszona biel na elewacji lub jasniutki szary. U Was wyszło to świetnie! Taras bomba. chętnie zobaczyłabym go na tle całego domu Deski tez śliczne:) W kuchni szafki są w kolorze orzecha? Bardzo mi się kuchnia podoba, choć ja chcę połoczyc orzech z bielą. Z góry dziękuje za odopwiedzi i gratuluję pięknego domu A do świąt na pewno zdążycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 10.12.2011 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 pinacolado ławeczka to firma norline, ja kupiłam tę serię w tym sklepie http://www.salg.pl/manufacturer.php?id_manufacturer=1&p=2 khb tak, ja mam i na podłodze i na ścianie w kuchni te same płytki tylko w rożnym formacie. Co do cen płytek w cermagu to poczytaj w moim dzienniku jaki był cyrk - generalnie płytki, które w cermagu kosztowały ok. 300 zł/m2 kupiłam po ok. 140 zł/m2 w innym sklepie i okazało się, że dostawcą hurtowym, od którego kupił sklep i który ostatecznie mi dostarczył płytki był nie kto inny jak cermag Jakbyś chciała casalgrande to pytaj tu http://www.twojnowydom.com.pl/ nie mają wszystkiego na stronie, ale na zapytanie mailowe robią wycenę i tu http://www.granitogres.pl/ I w ogóle śliczne te lavanga nera... Ado a przedszkoli z internatem nie ma??? Jestem bardzo za spotkaniem, możemy jeszcze inne forumowe dziewczyny skrzyknąć - ka_em, khb, papisu co Wy na to? Kto tu jeszcze jest z okolic? A zawód męża pokrewny z moim z tej samej branży tylko ten najbardziej się ludziom niemiło kojarzący... ale nie biegam i nie mówię wykonawcom jakie są nasze zawody - ten akurat sam nie wiem po co zapytał Balbino krzesła są fajne, ale jak na nie na żywo spojrzysz to widać, że nienajwyższa półka. Nie chodzi mi oczywiście o to, że muszę mieć wszystko z najwyższej półki (bo nie muszę i nie mam), ale raczej obawiam się o trwałość tkaniny, wykończenie - czy nagle coś nie zacznie odpadać... Założenie jest takie, że mają przetrwać czasy maleńkości dzieci, a może później małżonek zmądrzeje i da się na coś bardziej designerskiego namówić. Kanapę postaram się dziś cyknąć, o ile już jej nie okryli foliami malarze. rutinowo żono witam Cię serdecznie u siebie. Okna to oknoplast w kolorze orzecha. Szafki w kuchni to jakiś laminat bez nazwy koloru (tzn. zamiast nazwy były numerki), ale wybierając go miałam z tyłu głowy orzech amerykański, więc pewnie go trochę przypomina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 10.12.2011 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 Bardzo się cieszę, ze to Oknoplast. Też takie zamówilismy i widzę, że będzie pieknie W przyszłym tygodniu mam dostać kawałek oknoplastowej okleiny, zeby móc dobrać do tego drzwi resztę. Inaczej w życiu by mi się to nie udało. Każdy orzech inaczej wygląda. Napisz mi jeszcze, proszę, z jakiej firmy masz drzwi zewnętrzne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts