Esiak 04.01.2012 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 No widzisz pinacolado nasz kominkowy niczego nie sprawdzał. Potem było lato, więc jakoś tak z czapy było palić w kominku. Potem miałam niemowlę małe, więc jakoś nie miałam pomysłu żeby z nim na budowę w kominku palić chadzać. A teraz jak już mieszkam to po pierwsze się tego smrodu boję, a po drugie już mnie tak kominek nie kręci jak mnie kręcił wcześniej... zaczynam myśleć, że to popiół, brud... Może zmienię zdanie jak już go w końcu odpalimy? no ale trzeba to sprawdzić, bo już nie sam smród wypalanego nowego kominka jest ważny, ale to czy macie dobry ciąg i spaliny gdzieś do domu się nie dostają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khb 04.01.2012 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 czyli po przeprowadzce przepalać kominek Myszoniku szukałam w poczcie bo pisałaś mi kiedyś o pozbruku, na Szczepankowie go nabyłaś? a jak z położeniem, ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 04.01.2012 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 na pewno to tylko kwestia przepalenia.. warto sie pomęczyć u nas często M pali w kominku (po świętach sie coś kurka rozleniwił) mamy kominek z plaszczem wodnym i cieplo w domku milutkie ..inaczej niz grzanie gazem, no fakt robota przy tym jest:) czyszczenie szyby, wszystko w domu niestety tez bardziej sie kurzy.. tlumacze sobie ze to od kominka.. dzisiaj mylam lodowke bo byla w srodku zakurzona, plastiki łapią strasznie kurz - zwalam na kominek, w sumie to trochę tak jakby mieć kotłownię w salonie:) ale coś za coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 04.01.2012 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 oj tam, oj tam, po prostu kosztowała 140 zł phi, to i w mojej za 250 ta srebrzanka zeszła pinacolada, spoko loco, ale coś czasem napisz. Lubię gwarne towarzystwo myszonik to jeszcze nic. Lidzia od października mieszka. Kominek ponad 2 lata ma (chyba jakoś*tak) i nie rozdziewiczyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 04.01.2012 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 My mamy jak picoladka-maniacy z nas, po prostu, zwlaszcza moj M i nasze wyprawy weekendowe sa wlasnie po to, zeby napalic w kominku:) ale niestety, po kilku akcjach pt: "palenie dla frajdy"u nas nadal smierdzi strasznie (zeliwem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 04.01.2012 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 My mamy jak picoladka-maniacy z nas, po prostu, zwlaszcza moj M i nasze wyprawy weekendowe sa wlasnie po to, zeby napalic w kominku:) ale niestety, po kilku akcjach pt: "palenie dla frajdy"u nas nadal smierdzi strasznie (zeliwem) ciekawe po ilu razach to sie "wypali" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 04.01.2012 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 A u mnie nie śmierdziało w ogóle... no, za pierwszym razem, kiedy panowie montowali kozę i przepalili kontrolnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 04.01.2012 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 My mamy jak picoladka-maniacy z nas, po prostu, zwlaszcza moj M i nasze wyprawy weekendowe sa wlasnie po to, zeby napalic w kominku:) ale niestety, po kilku akcjach pt: "palenie dla frajdy"u nas nadal smierdzi strasznie (zeliwem) Żeliwem??? Kurcze, u mnie nic. Tylko mężowate dłonie dymem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 04.01.2012 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Nie zdziwilabym sie, jakby okazalo sie, ze pan kominkowy sp..., znaczy sie spartaczyl montaz juz do konca, bo niedoróbek jest dosc sporo-widocznych tylko dla nas (podobno)-ale jednak. A czym macie wylozony kominek w srodku?wełna mineralna? a moze to kwestia zlej wentylacji..bo na pewno nie samego wladu (Spartherm)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 04.01.2012 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 płytami firerock (też Spartherm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 04.01.2012 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Jenyyyy,Monia, nie wyzywaj sie...;)a co to jest?muszę zgooglowac:ouffff, chyba mamy to samo:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 05.01.2012 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Monia, heyzel a u Was kominki i kominy przepalały kominek po montażu? Bo Esiak pisze, że to konieczne, a u mnie tego nie robili.... mam lecieć z pretensjami? Zagadka czy będzie śmierdzieć czy nie nadal nierozwiązana, bo wczoraj tak padłam po całym dniu, że po wykąpaniu młodej sama wzięłam szybki prysznic zaległam do łóżka nie miał zatem kto małżonka motywować. Cieszę się, że Lidzia jeszcze przede mną w tej dziwnej klasyfikacji khb jeśli już wypalać to lepiej przed przeprowadzką - wysmrodzi się i po krzyku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 05.01.2012 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 z mojego doświadczenia wynika, że żeby usunąć wszystkie aromaty to trzeba dobrze, mocno rozpalić na kilka godzin. wszystkie elementy wkładu są czymś tam pokryte, muszą trochę odparować z zapachu wszystkie folie izolacyjne, taśmy do ich sklejania, wełna... poza tym każdy ma inną wrażliwość na te smrodki. a i każdy dom trochę w innym tempie się wietrzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 05.01.2012 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 myszoniku, jesli przepalanie w wykonaniu pana kominkowego, to jednorazowe rozpalenie lichutkiego ogienka...to tak;) ostrzegał nas, ze bedzie smierdziec przez jakis czas, ale poniewaz byl to jeden z najgorszych fachowcow, jacy nam sie trafili, nie przykladalam zbytnio uwagi...moj znajomy mowi, ze u niego dosc dlugo smierdzialo strasznie...no a u Moni znowu wcale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 05.01.2012 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 A u mnie nawet lichego ogieńka nie rozpalili :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipka71 05.01.2012 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 u nas trochę pośmierdziało przy pierwszym odpaleniu, ale nie był to jakiś bardzo uciążliwy smródmy na budowie palimy prawie codziennie, bo jeszcze nie ma innego ogrzewaniajeszcze kominka nie obudowaliśmy, się zastanawiamy wciąż, ale raczej przez to że my akurat ten ogień w domu bardzo lubimy, będziemy często palić więc zabudowę będziemy robić z płyt izolacyjnych, bo kominkowcy na forum zdecydowanie nie polecają firerock Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 05.01.2012 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 No właśnie ja na budowlany okres zimowy miałam kozę, a potem jak mi kominek zamontowali to się lato zrobiło i jakoś tak zeszło.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 05.01.2012 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 lipka, to o czym piszesz, to tzw: plyty krzemowe,tak? wyczytalam o nich na fm wlasnie ale pan kominkowy na pytanie, czy wie co to jest zrobil tak: no i stanelo na welnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 05.01.2012 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Przywitam się i trochę podczytam, bom tu pierwszy raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipka71 05.01.2012 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 hazeleyes1982 tak, promasil na przykład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts