1976pinacolada 05.01.2012 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 u nas tez wełna - taka prasowana i z ekranem aluminiowym... Nawet nie wiedziałam, że można inaczej Mój pan kominkowy pewnie tez skoro nie zaproponował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 05.01.2012 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 hazel - co u Ciebie bo linku do dziennika nadal nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 05.01.2012 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 mirelo99 witam i zapraszam częściej:) Widzę, że u mnie się już po przeprowadzce rozkręca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 05.01.2012 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 picoladka, juz sie postaram wkleic:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 05.01.2012 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 A u mnie nawet lichego ogieńka nie rozpalili :rolleyes: U mnie też nikt niczego nie rozpalał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 05.01.2012 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 picoladka, mówisz-masz;) jest sygnaturka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 05.01.2012 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 picoladka, mówisz-masz;) jest sygnaturka:) dzięki - uśpię zaraz mojego "potworka" i wpadne do Ciebie na kawkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 05.01.2012 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 monik ja w poprzednim domu może ze 2 razy zapaliłam w kominku;) chyba za pierwszym razem drewno było mokre, więc M wszystkim rzucił.potem 2 próba za rok i na tym poprzestaliśmy:) teraz mamy biokominek z kratek i nawet ze 4 razy zapaliliśmy:) a dostaliśmy pod choinkę Monika, co to jest za biokominek/ Napisz cosik, jakąś fotkę może byś zapodała:)? Bardzo chciałam kominek do sypialni, ale mąż, podobnie jak Myszonikowy, stwierdził, że tam to napewno nie będziemy się nosić z drewnem i palić, a dwa zapomniałam o wzmocnieniu pod kominek, więc i tak pozamiatane. Ale może taki bio byłby fajnym pomysłem na miły nastrój:D? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 05.01.2012 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 (edytowane) Zdaje sie ze płyty krzemianowo-wapienne (ja takie mam ) sa drozsze od tej prasowanej wełny i moze dlatego panowie kominkowcy proponuja takie rozwiazania (zawsze to nizsza wycena ) Edytowane 5 Stycznia 2012 przez kakusek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 05.01.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 kakusek- z całą pewnościa, zwłaszcza, że wyceniają zazwyczaj całośc razem z obudową i dla nich korzystniej wyizolować tańszym materiałem ..... Uczciwiej jednak byłoby powiedziec , że opcja nr1 z wełna tyle a opcja nr2 z płytą krzemianowo-wapienna 3stówy drożej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 05.01.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 No tak własnie robia.Ja dooytywalam o szczegoły a i tak mnie "wyrolowano" bo w całosciowej wycenie nie było rozbicia np ile z tego obudowa ile kamien itd W trakcie prac wyszlo ze rezygnuje z granitowej ramki bo probki granitu ktore Pan mi przedstawil nijka mi sie nie podobaly.Fachowiec odliczyl sobie wiec cale 600 zl za te ramke a teraz sie okazuje ze zaklady kamieniarskie liocza sobie ok 800 zl za sam kamien plus ok 900 zl za jego przyklejenie wiec jakby nie liczyc jestem w plecy 1100 zl (takie frycowe dla naiwnych inwestorow ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 05.01.2012 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 ja po ostatnim rozliczeniu z naszym fachowcem kiedy to zaspiewał sobie 6 tys a spodziewaliśmy sie góra 4 powiedziałam, że teraz każdą jedną pierdołę najpierw mi wyceni a potem ja się na nią zdecyduję albo nie. Tak to jest jak sie współpracuje ze znajomymi fachowcami - wydawało mi się, że nie wypada prosić o szczegółową wycenę teraz mimo, że juz sama koncówka nie popuszczę !!! I zła jestem na siebie , że wcześniej do tego nie doszłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 07.01.2012 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Myszonik, tak jak uprzedzałam, będę się narzucała;) Bardzo proszę o info (po niedzieli dzwonię do stolarza w sprawie drzwi i muszę wiedzieć o co pytać) 1) Twój laminat kuchenny jest super - co Cię przekonało do zamiany forniru na laminat? Co to za laminat?2) Drzwi do spiżarni są wahadłowe? Czy montowane do futryny, bo nie widać? Jaką mają szerokość? Ja chciałam dać roletę, taką okienną, ale Esiak strasz, że może cięzko chodzić i to schylanie... więc rozważam opcję jak u Ciebie. Jak znajdziesz chwilę to odpisz - dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 08.01.2012 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Ardeo - do zmiany forniru na laminat przekonał mnie stolarz (który twierdził, że laminat jest do kuchni o wiele trwalszy i bardziej odpowiedni, a fornir narażony jest na jakieś wypaczenia czy uszkodzenia pod wpływem wilgoci i ciepła) oraz podobne opinie na forum (chyba np. e-mólka) oraz to, że fornir ma określoną długość powłoki i na moich meblach nie miałabym na całej długości kontynuacji rysunku usłojenia - laminat tych ograniczeń nie miał - tzn. też jakieś ma, ale na moje meble starczyło z jednego kawałka; - nie pomogę niestety zupełnie co to za laminat, stolarz przywiózł mi próbniki i wybrałam, nie wiem nawet co to za firma; - drzwi do spiżarni są łamane w połowie, są montowane do ściany w otworze przeznaczonym na drzwi z taką jakby futryną zmontowaną też przez stolarza, ciężko mi to wytłumaczyć, zrobię zdjęcia i postaram się dziś lub jutro wrzucić to będzie chyba lepiej niż jak będę bez sensu pisać - roleta by mi się wizualnie nie podobała, ale jeśli już to zdecyduj się na otwieranie elektrycznie - odpadnie problem schylania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 08.01.2012 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Monika, co to jest za biokominek/ Napisz cosik, jakąś fotkę może byś zapodała:)? Bardzo chciałam kominek do sypialni, ale mąż, podobnie jak Myszonikowy, stwierdził, że tam to napewno nie będziemy się nosić z drewnem i palić, a dwa zapomniałam o wzmocnieniu pod kominek, więc i tak pozamiatane. Ale może taki bio byłby fajnym pomysłem na miły nastrój:D? Balbina u mnie są zdjęcia mojego biokominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 08.01.2012 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Bardzo dziękuję A jaką szerokośc mają Twoje drzwi, bo nie mam zaplanowanego miejsca na futrynę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 08.01.2012 16:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Drzwi mają 69 cm, a "futryny" po 2 cm z każdej strony, ale ja mam trochę nietypowo, bo te drzwi nie są w prostej ścianie tylko jakby narożne. Kabel od aparatu zmów mi wcięło,a opisywanie średnio mi idzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 08.01.2012 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Otwór na drzwi mam 70 i nie wiem czy nie za mało na łamane? Co do kabla to mam tak samo;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 08.01.2012 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 U mnie weszły spokojnie - są wygodne. A jak widzisz mam może z 2 cm więcej niż ty. Myślę, że powinny się zmieścić spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 08.01.2012 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 dziewczęta, Wy przeglądacie muratora na stacjonarnych kompach czy na laptopach..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts