Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomarańczowy zawrót głowy Myszy i Niedźwiedzia - komenty:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

monik ja w poprzednim domu może ze 2 razy zapaliłam w kominku;) chyba za pierwszym razem drewno było mokre, więc M wszystkim rzucił.potem 2 próba za rok i na tym poprzestaliśmy:) teraz mamy biokominek z kratek i nawet ze 4 razy zapaliliśmy:) a dostaliśmy pod choinkę

Monika, co to jest za biokominek/

Napisz cosik, jakąś fotkę może byś zapodała:)?

Bardzo chciałam kominek do sypialni, ale mąż, podobnie jak Myszonikowy, stwierdził, że tam to napewno nie będziemy się nosić z drewnem i palić, a dwa zapomniałam o wzmocnieniu pod kominek, więc i tak pozamiatane.

Ale może taki bio byłby fajnym pomysłem na miły nastrój:D?

kakusek- z całą pewnościa, zwłaszcza, że wyceniają zazwyczaj całośc razem z obudową i dla nich korzystniej wyizolować tańszym materiałem ..... Uczciwiej jednak byłoby powiedziec , że opcja nr1 z wełna tyle a opcja nr2 z płytą krzemianowo-wapienna 3stówy drożej

No tak własnie robia.Ja dooytywalam o szczegoły a i tak mnie "wyrolowano" bo w całosciowej wycenie nie było rozbicia np ile z tego obudowa ile kamien itd W trakcie prac wyszlo ze rezygnuje z granitowej ramki bo probki granitu ktore Pan mi przedstawil nijka mi sie nie podobaly.Fachowiec odliczyl sobie wiec cale 600 zl za te ramke a teraz sie okazuje ze zaklady kamieniarskie liocza sobie ok 800 zl za sam kamien plus ok 900 zl za jego przyklejenie wiec jakby nie liczyc jestem w plecy 1100 zl (takie frycowe dla naiwnych inwestorow )

ja po ostatnim rozliczeniu z naszym fachowcem kiedy to zaspiewał sobie 6 tys a spodziewaliśmy sie góra 4 powiedziałam, że teraz każdą jedną pierdołę najpierw mi wyceni a potem ja się na nią zdecyduję albo nie. Tak to jest jak sie współpracuje ze znajomymi fachowcami - wydawało mi się, że nie wypada prosić o szczegółową wycenę teraz mimo, że juz sama koncówka nie popuszczę !!! I zła jestem na siebie , że wcześniej do tego nie doszłam :mad:

Myszonik, tak jak uprzedzałam, będę się narzucała;) Bardzo proszę o info (po niedzieli dzwonię do stolarza w sprawie drzwi i muszę wiedzieć o co pytać)

1) Twój laminat kuchenny jest super - co Cię przekonało do zamiany forniru na laminat? Co to za laminat?

2) Drzwi do spiżarni są wahadłowe? Czy montowane do futryny, bo nie widać? Jaką mają szerokość? Ja chciałam dać roletę, taką okienną, ale Esiak strasz, że może cięzko chodzić i to schylanie... więc rozważam opcję jak u Ciebie.

Jak znajdziesz chwilę to odpisz - dzięki:)

Ardeo

- do zmiany forniru na laminat przekonał mnie stolarz (który twierdził, że laminat jest do kuchni o wiele trwalszy i bardziej odpowiedni, a fornir narażony jest na jakieś wypaczenia czy uszkodzenia pod wpływem wilgoci i ciepła) oraz podobne opinie na forum (chyba np. e-mólka) oraz to, że fornir ma określoną długość powłoki i na moich meblach nie miałabym na całej długości kontynuacji rysunku usłojenia - laminat tych ograniczeń nie miał - tzn. też jakieś ma, ale na moje meble starczyło z jednego kawałka;

- nie pomogę niestety zupełnie co to za laminat, stolarz przywiózł mi próbniki i wybrałam, nie wiem nawet co to za firma;

- drzwi do spiżarni są łamane w połowie, są montowane do ściany w otworze przeznaczonym na drzwi z taką jakby futryną zmontowaną też przez stolarza, ciężko mi to wytłumaczyć, zrobię zdjęcia i postaram się dziś lub jutro wrzucić to będzie chyba lepiej niż jak będę bez sensu pisać ;)

- roleta by mi się wizualnie nie podobała, ale jeśli już to zdecyduj się na otwieranie elektrycznie - odpadnie problem schylania.

Monika, co to jest za biokominek/

Napisz cosik, jakąś fotkę może byś zapodała:)?

Bardzo chciałam kominek do sypialni, ale mąż, podobnie jak Myszonikowy, stwierdził, że tam to napewno nie będziemy się nosić z drewnem i palić, a dwa zapomniałam o wzmocnieniu pod kominek, więc i tak pozamiatane.

Ale może taki bio byłby fajnym pomysłem na miły nastrój:D?

Balbina u mnie są zdjęcia mojego biokominka