1976pinacolada 08.01.2012 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 myszonik - pokazałam wczoraj Twoje listwy przypodłogowe w wykuszu jadalnianym mojemu stolarzowi, żeby zrobił mi tez tak ładnie a on mi mówi, że on mi je wygnie No to niech wygina skoro lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 08.01.2012 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 ja nigdy w życiu nie wiedziałam jaki mam telefon. to znaczy albo 'niebieski z klapką' albo 'nokia z qwerty'. jak kiedyś zapamiętam, jaki mam model, to będzie znaczyło, że mnie ufo podmieniło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 08.01.2012 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 ja nigdy w życiu nie wiedziałam jaki mam telefon. to znaczy albo 'niebieski z klapką' albo 'nokia z qwerty'. jak kiedyś zapamiętam, jaki mam model, to będzie znaczyło, że mnie ufo podmieniło chyba muszę zamknąć oczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 08.01.2012 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 ja nigdy w życiu nie wiedziałam jaki mam telefon. to znaczy albo 'niebieski z klapką' albo 'nokia z qwerty'. jak kiedyś zapamiętam, jaki mam model, to będzie znaczyło, że mnie ufo podmieniło O to, to - fioletowa nokia z klapką pinacolada - super, że ci wygnie. A nie chce za to ekstra kasy? Bo mi jeden pan zaśpiewał za gięcie konkretny pieniądz i dlatego zrezygnowałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 08.01.2012 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 pinacolada - super, że ci wygnie. A nie chce za to ekstra kasy? Bo mi jeden pan zaśpiewał za gięcie konkretny pieniądz i dlatego zrezygnowałam... . Nazganiałm mu klientów, odkąd skończył u mnie schody Jest wdzięczny . Wczoraj nawet utargowałam u niego 8 stów na drzwiach wew Jest naprawdę porządny gość z niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 08.01.2012 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 . Nazganiałm mu klientów, odkąd skończył u mnie schody Jest wdzięczny . Wczoraj nawet utargowałam u niego 8 stów na drzwiach wew Jest naprawdę porządny gość z niego No i to jest fachowiec aż miło:) Szkoda, że niewielu takich.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 08.01.2012 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 No i to jest fachowiec aż miło:) Szkoda, że niewielu takich.... no fakt, ten nam się udał Dlatego go polecam A jak Twoje listwy sa mocowane? Klej, kołki ....? Pytam bo zapytałam i jego o to wczoraj i zaproponował mi niestandartowe rozwiązanie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 09.01.2012 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Ja mam listwy na klej. A jak można niestandardowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 09.01.2012 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Jesdli dobrze zapamietałam : najpierw w ścianie wiercą otwory co 1,5m. W te otwory na kleju osadzają kołki drewniane. Potem kleją listwę do ściany a w miejscu tych drewnianych kołeczków przybijają listwę cieniutkim gwożdzikiem bez głowki. tak, żeby cały sie schował. Dziurkę po gwożdziku akrylują. Podobno nie ma śladu. Twierdzi że listwa przyklejona na samym kleju z czasem odejdzie. I jeszcze pół biedy jak odejdzie sama ale zazwyczaj ciągnie za sobą płat farby albo co gorsze - gładzi. Nie uwierzyłabym gdyby tak się nie stało w moim mieszkaniu. W prawdzie dopiero po 10 latach od remontu i montażu listew ale jednak. W jednym miejscu odeszła listwa (mdf) a że była wykończona akrylem od góry to ten akryl pociągnął za soba płat gładzi Zapewne nie jest to regułą. Sama bym nie wpadła na taki pomysł ale znów się powtórzę - jak chłop chce to niech robi po swojemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 09.01.2012 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 No nie strasz... ja w ogóle nie dała od góry akrylu, bo nie chciałam sobie paprać po tych pięknych drewnianych listwach - one bardzo ściśle same przylegają do ściany, więc ten klej to tak symbolicznie był dawany. Zobaczymy, mam nadzieję, że mi z hukiem i połową ściany nie odpadną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 09.01.2012 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 myszonik - wyluzuj. U mnie na mieszkaniu stało sie tak w 1 miejscu i gdyby nie słowa stolarza to pomyślałabym, że ktoś musiał zahaczyć czy uderzyć. Ale skojarzyłam fakty i teraz wiem, że tak się może zdarzyc ale nie musi . Jak listwy były proste i ściany też to tak jak piszesz - klej po to , zeby listwa przy odkurzaniu sie nie przewróciła Będzie dobrze ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 09.01.2012 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Ardea dla Ciebie sesja foto drzwi do spiżarni en face Futryna i mocowanie prowadnicy od góry i od dołu drzwi złożone Prowadnice i "futryna" od wewnątrz - w skrócie (mam nadzieję, że to na zdjęciach widać) ponieważ otwór na drzwi był wymurowany narożny i chcieliśmy jak najmniej miejsca w środku stracić stolarz z płyty dobudował jakby futrynę, do której zamocował prowadnice i całą konstrukcję drzwi: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 09.01.2012 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 myszonik - Ty cały dom masz pomalowany na biało ?? Pytam bo i ja tak planuję Jakiej farby używaliście (to nie jest pytanie o kolor ) i czy byliscie zdowoleni z wydajności ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 09.01.2012 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Bardzo dziękuję, zobaczyłam wszystko co chciałam wiedziec, przejście powinno byc wystarczające:) To jeszcze pytanie o okap - masz 90? Nie wygląda potężnie? Myślisz, że do płyty 60, okap 60 byłby za mały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 09.01.2012 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 pinacolada to nie jest biały:) To lekka szarość.... używałam farb kabe prolatex - jestem bardzo zadowolona z tego jak wygląda i była b. wydajna - z ilości, którą malarze podali mi na jedno malowanie pomalowałam prawie dwa razy - niewiele musiałam dokupić. Ardeookap jest dość potężny, ale moim zdaniem nie wygląda źle - gdzieś wyczytałam, że okap powinien być szerszy od płyty, tylko po co w takim razie są te okapy 60? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 09.01.2012 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Zapewne nie jest to regułą. Sama bym nie wpadła na taki pomysł ale znów się powtórzę - jak chłop chce to niech robi po swojemu Ooo dopiero co mój M podczas wizyty Pasie z mężem u nas opowiadał że w US tak robią (przybijają) Nasze w paru miejscach już odchodzą Myszonik, naszego akrylu nie widać. Chłopak tak zrobił że wygląda jak część liswty Za to jesionowa listwa w pokoju dodatkowym (nieważnym co prawda i za meblami) odeszła cała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 09.01.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Czytałam, że okap wiekszy lub równy, ale na pewno nie mniejszy. Moja kuchnia z tych małych, ale okap właściwie będzie sam na scianie, więc gdybyś jeszcze strzeliła foteczkę okapu z wiekszej perspektywy to byłoby super. Dziś widziałam Twój okap w sklepie, ale tam powierzchnia ogromna to on wydawał się malusi;) Zauważyłam, ze te wieksze okapy mają mniej dB... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 09.01.2012 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Myszonik, naszego akrylu nie widać. Chłopak tak zrobił że wygląda jak część liswty Za to jesionowa listwa w pokoju dodatkowym (nieważnym co prawda i za meblami) odeszła cała To się zaczynam bać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 09.01.2012 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Czytałam, że okap wiekszy lub równy, ale na pewno nie mniejszy. Moja kuchnia z tych małych, ale okap właściwie będzie sam na scianie, więc gdybyś jeszcze strzeliła foteczkę okapu z wiekszej perspektywy to byłoby super. Dziś widziałam Twój okap w sklepie, ale tam powierzchnia ogromna to on wydawał się malusi;) Zauważyłam, ze te wieksze okapy mają mniej dB... Się zrobi, ale tym razem muszę naładować aparat - czyt. znaleźć ładowarkę do baterii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 09.01.2012 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Ooo dopiero co mój M podczas wizyty Pasie z mężem u nas opowiadał że w US tak robią (przybijają) Nasze w paru miejscach już odchodzą Myszonik, naszego akrylu nie widać. Chłopak tak zrobił że wygląda jak część liswty Za to jesionowa listwa w pokoju dodatkowym (nieważnym co prawda i za meblami) odeszła cała No to tymbardziej niech przybija jak lubi A akryl jak dobrze połozony i dobrze dobrany kolorystycznie to nikt nie pozna Trzeba przed zaakrylowaniem okleić listwe i ścianę taśma malarską zostawiając tylko wąziusieńki paseczek na akryl. Smarujesz akryl opuszkiem palca, odrywasz taśmy i jest jak od linijki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts