Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomarańczowy zawrót głowy Myszy i Niedźwiedzia - komenty:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja nigdy w życiu nie wiedziałam jaki mam telefon. to znaczy albo 'niebieski z klapką' albo 'nokia z qwerty'. jak kiedyś zapamiętam, jaki mam model, to będzie znaczyło, że mnie ufo podmieniło ;)

O to, to - fioletowa nokia z klapką :)

pinacolada - super, że ci wygnie. A nie chce za to ekstra kasy? Bo mi jeden pan zaśpiewał za gięcie konkretny pieniądz i dlatego zrezygnowałam...

pinacolada - super, że ci wygnie. A nie chce za to ekstra kasy? Bo mi jeden pan zaśpiewał za gięcie konkretny pieniądz i dlatego zrezygnowałam...

:no: . Nazganiałm mu klientów, odkąd skończył u mnie schody :) Jest wdzięczny . Wczoraj nawet utargowałam u niego 8 stów na drzwiach wew ;) Jest naprawdę porządny gość z niego :)

No i to jest fachowiec aż miło:)

Szkoda, że niewielu takich....

no fakt, ten nam się udał ;) Dlatego go polecam :)

A jak Twoje listwy sa mocowane? Klej, kołki ....?

Pytam bo zapytałam i jego o to wczoraj i zaproponował mi niestandartowe rozwiązanie....

Jesdli dobrze zapamietałam : najpierw w ścianie wiercą otwory co 1,5m. W te otwory na kleju osadzają kołki drewniane. Potem kleją listwę do ściany a w miejscu tych drewnianych kołeczków przybijają listwę cieniutkim gwożdzikiem bez głowki. tak, żeby cały sie schował. Dziurkę po gwożdziku akrylują. Podobno nie ma śladu.

Twierdzi że listwa przyklejona na samym kleju z czasem odejdzie. I jeszcze pół biedy jak odejdzie sama ale zazwyczaj ciągnie za sobą płat farby albo co gorsze - gładzi. Nie uwierzyłabym gdyby tak się nie stało w moim mieszkaniu. W prawdzie dopiero po 10 latach od remontu i montażu listew ale jednak. W jednym miejscu odeszła listwa (mdf) a że była wykończona akrylem od góry to ten akryl pociągnął za soba płat gładzi :bash:

Zapewne nie jest to regułą. Sama bym nie wpadła na taki pomysł ale znów się powtórzę - jak chłop chce to niech robi po swojemu ;)

No nie strasz... ja w ogóle nie dała od góry akrylu, bo nie chciałam sobie paprać po tych pięknych drewnianych listwach - one bardzo ściśle same przylegają do ściany, więc ten klej to tak symbolicznie był dawany. Zobaczymy, mam nadzieję, że mi z hukiem i połową ściany nie odpadną ;)

myszonik - wyluzuj. U mnie na mieszkaniu stało sie tak w 1 miejscu i gdyby nie słowa stolarza to pomyślałabym, że ktoś musiał zahaczyć czy uderzyć. Ale skojarzyłam fakty i teraz wiem, że tak się może zdarzyc ale nie musi . Jak listwy były proste i ściany też to tak jak piszesz - klej po to , zeby listwa przy odkurzaniu sie nie przewróciła :rotfl: Będzie dobrze !

Ardea dla Ciebie sesja foto drzwi do spiżarni

en face

116.JPG?gl=PL

117.JPG?gl=PL

120.JPG?gl=PL

Futryna i mocowanie prowadnicy od góry

118.JPG?gl=PL

i od dołu

119.JPG?gl=PL

drzwi złożone

121.JPG?gl=PL

Prowadnice i "futryna" od wewnątrz - w skrócie (mam nadzieję, że to na zdjęciach widać) ponieważ otwór na drzwi był wymurowany narożny i chcieliśmy jak najmniej miejsca w środku stracić stolarz z płyty dobudował jakby futrynę, do której zamocował prowadnice i całą konstrukcję drzwi:

122.JPG?gl=PL

123.JPG?gl=PL

124.JPG?gl=PL

126.JPG?gl=PL

129.JPG?gl=PL

pinacolada

to nie jest biały:) To lekka szarość.... używałam farb kabe prolatex - jestem bardzo zadowolona z tego jak wygląda i była b. wydajna - z ilości, którą malarze podali mi na jedno malowanie pomalowałam prawie dwa razy - niewiele musiałam dokupić.

Ardeo

okap jest dość potężny, ale moim zdaniem nie wygląda źle - gdzieś wyczytałam, że okap powinien być szerszy od płyty, tylko po co w takim razie są te okapy 60?

Zapewne nie jest to regułą. Sama bym nie wpadła na taki pomysł ale znów się powtórzę - jak chłop chce to niech robi po swojemu ;)

Ooo dopiero co mój M podczas wizyty Pasie z mężem u nas opowiadał że w US tak robią (przybijają)

Nasze w paru miejscach już odchodzą :(

Myszonik, naszego akrylu nie widać. Chłopak tak zrobił że wygląda jak część liswty

Za to jesionowa listwa w pokoju dodatkowym (nieważnym co prawda i za meblami) odeszła cała :(

Czytałam, że okap wiekszy lub równy, ale na pewno nie mniejszy. Moja kuchnia z tych małych, ale okap właściwie będzie sam na scianie, więc gdybyś jeszcze strzeliła foteczkę okapu z wiekszej perspektywy to byłoby super. Dziś widziałam Twój okap w sklepie, ale tam powierzchnia ogromna to on wydawał się malusi;) Zauważyłam, ze te wieksze okapy mają mniej dB...

Czytałam, że okap wiekszy lub równy, ale na pewno nie mniejszy. Moja kuchnia z tych małych, ale okap właściwie będzie sam na scianie, więc gdybyś jeszcze strzeliła foteczkę okapu z wiekszej perspektywy to byłoby super. Dziś widziałam Twój okap w sklepie, ale tam powierzchnia ogromna to on wydawał się malusi;) Zauważyłam, ze te wieksze okapy mają mniej dB...

Się zrobi, ale tym razem muszę naładować aparat - czyt. znaleźć ładowarkę do baterii ;)

Ooo dopiero co mój M podczas wizyty Pasie z mężem u nas opowiadał że w US tak robią (przybijają)

Nasze w paru miejscach już odchodzą :(

Myszonik, naszego akrylu nie widać. Chłopak tak zrobił że wygląda jak część liswty

Za to jesionowa listwa w pokoju dodatkowym (nieważnym co prawda i za meblami) odeszła cała :(

No to tymbardziej niech przybija jak lubi ;) A akryl jak dobrze połozony i dobrze dobrany kolorystycznie to nikt nie pozna :no: Trzeba przed zaakrylowaniem okleić listwe i ścianę taśma malarską zostawiając tylko wąziusieńki paseczek na akryl. Smarujesz akryl opuszkiem palca, odrywasz taśmy i jest jak od linijki :)