myszonik 11.01.2012 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 ka_em ciekawe, bo u mnie z dwoma bramkami było o 1000 zł drożej Ja bym wolała jednak wiercenia uniknąć, bo mam takie ładne schody i barierki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 11.01.2012 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Wiem, mój mąż kiedyś też tak mówił. Dziś inna opcja nie wchodzi w rachubę. Ma być pożądnie, nie do sforsowania. A cena? P. Adam i tak wie, że już nam sporo podpadł więc możepodaje cemy trochę lepsze;) I tak był zdziwiony, że mążstraszny negocjator) nawet sienie zawahał tylko od razu sie zgodził na tę cenę. Byle szybko zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khb 11.01.2012 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Myszonik czy podłogę na górze masz w innym kolorze niż dół? Jeżeli tak czy te kolory nie gryzą się z kolorem drewna na schodach? tak sobie wymyśliłam że może jakiś taki klon bielony ale boje się że to nie będzie pasiło Jakaś kolejna obsesja mnie dopadła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 11.01.2012 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Myszonik pamietasz moze model swojej chlodziarki i zamrazarki w zabudowie? Czy jestes zadowolona z ich pojemnosci ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 12.01.2012 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 khb ja mam na górze na korytarzu tę samą deską, co na dole, a w pokojach panele, które się kolorem jak najbardziej gryzą, ale: - pokoje zamknę i już jest wszystko ok; - panele są tymczasowe (czyli pewnie jak to prowizorki najtrwalsze), ale mam zamiar je kiedyś docelowo wymienić również na deskę; i wobec tego nie zastanawiałam się jakoś szczególnie nad dobieraniem koloru paneli do deski i schodów - pewnie można było wybrać takie, które się nie pogryzą kakusek chłodziarka http://www.liebherr.pl/HG/pl-PL/products_pl-hg.wfw/id-484466-0_25379-1 tylko jak ja ją kupowałam to się nie nazywała Premium Plus:) Nie wiem czy coś zmienili czy tylko nazwę? zamrażarka http://www.liebherr.pl/HG/pl-PL/products_pl-hg.wfw/id-484486-0_20543-0 Pojemnościowo obie dają na razie radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 12.01.2012 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Myszonik dziekuje.Wlasnie je sobie wczoraj ogladałam:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 12.01.2012 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Świetny masz zestaw! Zamrażalnik mógłby mieć z jedną półkę, ale i tak rozwiązanie extra. Jedno z lepszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 12.01.2012 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Świetny masz zestaw! Zamrażalnik mógłby mieć z jedną półkę, ale i tak rozwiązanie extra. Jedno z lepszych ale i droższych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 12.01.2012 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 ale i droższych... Ja bym na takim zestawie sporo zaoszczędziła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 13.01.2012 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Ja jestem zadowolona - początkowo planowałam sbs-a, ale pewnie wyszłoby drożej i miałabym mniej miejsca (nie dotyczy sbs-a monsanabii, ale nie wiedziałam dość długo o jego istnieniu, a na dodatek nie wiadomo jak taki kolos miałby mi się zmieścić do kuchni). I wbrew pozorom te liebherry nie są wcale takie drogie - lodówki siemensa były chyba droższe z tego, co pamiętam z czasów, kiedy szukałam sprzętów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 13.01.2012 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Myszonik,z czego masz podbitkę? Drewno czy pcv?Czy mogłabym mi napisać -tu lub na priv - ile płaciłaś za 1 m bieżący? (materiał i robocizna, całość). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 13.01.2012 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Podbitkę mam z drewna - cena niestety nic Ci nie powie, bo miałam ją jako element wyceny całości z konstrukcją dachu, położeniem więźby, dachówką, położeniem dachówki - cały dach kompleksowo. I przy tej wycenie dachowcy się pomylili i dali mi o wiele za niską cenę tej podbitki, jakąś śmieszną całkiem, umowę podpisali. Potem próbowali się wykręcić, że to pomyłka, że coś tam, ale ostatecznie po wielu rozmowach wykonali mi wściekli podbitkę w tej cenie. W każdym razie moja cena w ogóle nijak nie odzwierciedlała rynkowych, bo rok wcześniej robiliśmy na poprzednim domu i wyszło jakieś dwa razy drożej. Jeśli nadal jesteś zainteresowana to poszukam tej umowy i podam Ci tę cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 13.01.2012 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 ok rozumiem - nie chcę Ci dokładać takiej roboty, więc nie fatyguj się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 13.01.2012 14:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Mogę powiedzieć (bo to pamiętam "z głowy"), że cała podbitka na dom wyniosła nas chyba ok. 3.500 zł - materiał, malowanie i położenie, nie wiem tylko ile my mamy tych metrów bieżących... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 14.01.2012 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Nie pamiętam czy już Ci to pisałam ale bardzo podoba mi się Twoja kuchnia... Pewnie pisałaś już nie raz ale mogę prosić o info z czego są szafki kuchenne?Zachwyciłam się schodami i zakochałam w białej szafce łazienkowej:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khb 14.01.2012 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 MyszonikuPan Czajka ma w salonie w Swarzędzu paletę kolorów którymi wybarwiają meble, jest w czym wybierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 14.01.2012 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Lukarno kuchnia to szafki z laminatu. Bliższych szczegółów jakiego nie jestem w stanie podać, bo po prostu dostałam próbki od stolarza i wybrałam, nie wiem nawet co to za firma. khbdzięki za info:) wybierałam się dziś do swarzędza, ale jakoś nam dzień zleciał i nie pojechałam - może jutro lub w przyszły weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ta 15.01.2012 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Witaj, przygotowuje sie do budowy, czy mozesz polecic kogos od rekuperacji w okolicach Poznania? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 15.01.2012 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Myszonik to zalezy o jakim SBS- myslalas bo ja mialam zamiar kupic Samsunga za ok 3800 zl wiec zamiana na osobna chłodziarke i zamrazarke wychodzi mnie drozej Mam teraz zgryza czy doplacac i cieszyc sie wieksza objetoscia czy zostac przy starym planie i ewentualnie w przyszłosci dokupic jakaś wolnostojaca zamrazarke .Echhhhhhhh te dylematy budowlane-ciagle jakies kompromisy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 15.01.2012 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Moni_to witam:) Do rekuperacji mogę polecić http://www.okbudbis.pl/rekuperatory.htm i zdecydowanie nie polecić http://www.klima-pol.com.pl/ kakusku wiem, że to trudny dylemat, ale chyba ten sbs za 3800 nie będzie taki wielki jak monsanabii tylko pewnie standardowy - dla mnie te standardowe to przerost formy nad treścią - wielki grzmot zajmujący mnóstwo miejsca w kuchni, a w środku wielkie nic, czyli miejsca jak na lekarstwo. I żeby nie było też na początku planowałam sbs-a - wydawały mi się takie cool i wielkie, ale jak zobaczyłam ile naprawdę można w nich zmieścić to szybko zmieniłam zdanie. Wszystko zależy od tego jaki masz budżet - jeśli masz możliwość dorzuć coś i weź 2 sprzęty - taka moja rada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts