Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomarańczowy zawrót głowy Myszy i Niedźwiedzia - komenty:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wiem, mój mąż kiedyś też tak mówił. Dziś inna opcja nie wchodzi w rachubę. Ma być pożądnie, nie do sforsowania. A cena? P. Adam i tak wie, że już nam sporo podpadł więc możepodaje cemy trochę lepsze;) I tak był zdziwiony, że mążstraszny negocjator) nawet sienie zawahał tylko od razu sie zgodził na tę cenę. Byle szybko zrobił

khb

ja mam na górze na korytarzu tę samą deską, co na dole, a w pokojach panele, które się kolorem jak najbardziej gryzą, ale:

- pokoje zamknę i już jest wszystko ok;

- panele są tymczasowe (czyli pewnie jak to prowizorki najtrwalsze), ale mam zamiar je kiedyś docelowo wymienić również na deskę;

i wobec tego nie zastanawiałam się jakoś szczególnie nad dobieraniem koloru paneli do deski i schodów - pewnie można było wybrać takie, które się nie pogryzą ;)

kakusek

chłodziarka

http://www.liebherr.pl/HG/pl-PL/products_pl-hg.wfw/id-484466-0_25379-1

tylko jak ja ją kupowałam to się nie nazywała Premium Plus:) Nie wiem czy coś zmienili czy tylko nazwę?

zamrażarka

http://www.liebherr.pl/HG/pl-PL/products_pl-hg.wfw/id-484486-0_20543-0

Pojemnościowo obie dają na razie radę :)

Ja jestem zadowolona - początkowo planowałam sbs-a, ale pewnie wyszłoby drożej i miałabym mniej miejsca (nie dotyczy sbs-a monsanabii, ale nie wiedziałam dość długo o jego istnieniu, a na dodatek nie wiadomo jak taki kolos miałby mi się zmieścić do kuchni).

I wbrew pozorom te liebherry nie są wcale takie drogie - lodówki siemensa były chyba droższe z tego, co pamiętam z czasów, kiedy szukałam sprzętów.

Podbitkę mam z drewna - cena niestety nic Ci nie powie, bo miałam ją jako element wyceny całości z konstrukcją dachu, położeniem więźby, dachówką, położeniem dachówki - cały dach kompleksowo. I przy tej wycenie dachowcy się pomylili i dali mi o wiele za niską cenę tej podbitki, jakąś śmieszną całkiem, umowę podpisali. Potem próbowali się wykręcić, że to pomyłka, że coś tam, ale ostatecznie po wielu rozmowach wykonali mi wściekli podbitkę w tej cenie. W każdym razie moja cena w ogóle nijak nie odzwierciedlała rynkowych, bo rok wcześniej robiliśmy na poprzednim domu i wyszło jakieś dwa razy drożej. Jeśli nadal jesteś zainteresowana to poszukam tej umowy i podam Ci tę cenę.

Lukarno

kuchnia to szafki z laminatu. Bliższych szczegółów jakiego nie jestem w stanie podać, bo po prostu dostałam próbki od stolarza i wybrałam, nie wiem nawet co to za firma.

khb

dzięki za info:) wybierałam się dziś do swarzędza, ale jakoś nam dzień zleciał i nie pojechałam - może jutro lub w przyszły weekend.

Myszonik to zalezy o jakim SBS- myslalas bo ja mialam zamiar kupic Samsunga za ok 3800 zl wiec zamiana na osobna chłodziarke i zamrazarke wychodzi mnie drozej :-( Mam teraz zgryza czy doplacac i cieszyc sie wieksza objetoscia czy zostac przy starym planie i ewentualnie w przyszłosci dokupic jakaś wolnostojaca zamrazarke .Echhhhhhhh te dylematy budowlane-ciagle jakies kompromisy

Moni_to

witam:)

Do rekuperacji mogę polecić http://www.okbudbis.pl/rekuperatory.htm

i zdecydowanie nie polecić http://www.klima-pol.com.pl/

kakusku

wiem, że to trudny dylemat, ale chyba ten sbs za 3800 nie będzie taki wielki jak monsanabii tylko pewnie standardowy - dla mnie te standardowe to przerost formy nad treścią - wielki grzmot zajmujący mnóstwo miejsca w kuchni, a w środku wielkie nic, czyli miejsca jak na lekarstwo. I żeby nie było też na początku planowałam sbs-a - wydawały mi się takie cool i wielkie, ale jak zobaczyłam ile naprawdę można w nich zmieścić to szybko zmieniłam zdanie. Wszystko zależy od tego jaki masz budżet - jeśli masz możliwość dorzuć coś i weź 2 sprzęty - taka moja rada :)