Moni_ta 15.01.2012 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 dziekuję, sprawdzę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 15.01.2012 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 kakusku wiem, że to trudny dylemat, ale chyba ten sbs za 3800 nie będzie taki wielki jak monsanabii tylko pewnie standardowy - dla mnie te standardowe to przerost formy nad treścią - wielki grzmot zajmujący mnóstwo miejsca w kuchni, a w środku wielkie nic, czyli miejsca jak na lekarstwo. I żeby nie było też na początku planowałam sbs-a - wydawały mi się takie cool i wielkie, ale jak zobaczyłam ile naprawdę można w nich zmieścić to szybko zmieniłam zdanie. Wszystko zależy od tego jaki masz budżet - jeśli masz możliwość dorzuć coś i weź 2 sprzęty - taka moja rada sorry, ale kompletnie się nie zgodzę. Pytanie zasadnicze jednak, ile w części lodówki jest półek. są modele, gdzie tylko 4 - i fakt, to mocno ogranicza przestrzeń. Albo brak możliwości regulacji półek. Ja mam Samsunga SBS i wiecznie w lodówce miejsce. No, raz zapełniłam wszystkie półki, kiedy były święta. Do tego bardzo duży zamrażalnik - wszystko się mieści. Sporo gotuję i mrożę, kupuję też dużo mrożonek/ lodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 15.01.2012 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Madeleinepewnie wiele zależy od modelu lodówki i indywidualnych potrzeb. Ja potrzebuję dużo miejsca w lodówce oraz zamrażarce i widziane przeze mnie sbs-y miały go na oko duuużo za mało. Ale z drugiej strony nie widziałam ich znów aż tak dużo, bo jak wpadłam (z pomocą pani ze studia kuchennego), że zmieści mi się w zabudowie zamrażarka i lodówka osobno to już nie szukałam innych rozwiązań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 15.01.2012 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Dziewczyny konkretnie myslalam o tym modelu : http://www.vup.lt/Buitine-technika/Saldytuvai-ir-saldikliai/Saldytuvai-Samsung-RSH7UNBP1-4054-1150-50.html Planujac kuchnie na jednej scianie mialam miec wysoka zabudowe (3x60 cm ) zas na przeciwleglej miala stanac lodowka sbs .Teraz gdybym zmienila zdanie i kupila lodowke pod zabudowe wneke przeznaczona na sbs moglabym zabudowac szafkami cargo (60+35 cm) Oporcz wyzszych kosztow mam rowniez obiekcje czy lodowka i zamrazalnik powinny stac tak blisko piekarnika ( w slupku) Moze niepotrzebnie i te piekarnikiw zabudowie wcale nie wydzielaja tak duzo ciepla jak mi sie wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 15.01.2012 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Pytanie zasadnicze jednak, ile w części lodówki jest półek. są modele, gdzie tylko 4 - i fakt, to mocno ogranicza przestrzeń. Albo brak możliwości regulacji półek U mnie powodem zmiany sbs-a na sbs-a była nie ilość półek a ich szerokość. I idąc tym śladem szerokość szuflad. Jak okazało się że wszystkie sbsy(90tki) mają półki węższe od mojej ówczesnej lodówki szybko zmieniłam zdanie Ja swoją część chłodziarki skutecznie zapełniam prawie całą Tu patera z ciastem, tam wielki gar zupy, jeszcze tam naczynie z 50-ma pierogami ... no i pełno różnych słoiczków i pojemniczków. A wędlinę, mięso, sery, ryby warzywa trzymam w komorach biofresh, więc na samych półkach miejsca nie zajmują Gdyby, nie mogła kupić swojej lodówki na pewno postawiłabym na zestaw a'la myszonikowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 16.01.2012 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 U mnie powodem zmiany sbs-a na sbs-a była nie ilość półek a ich szerokość. I idąc tym śladem szerokość szuflad. Jak okazało się że wszystkie sbsy(90tki) mają półki węższe od mojej ówczesnej lodówki szybko zmieniłam zdanie Ja swoją część chłodziarki skutecznie zapełniam prawie całą Tu patera z ciastem, tam wielki gar zupy, jeszcze tam naczynie z 50-ma pierogami ... no i pełno różnych słoiczków i pojemniczków. A wędlinę, mięso, sery, ryby warzywa trzymam w komorach biofresh, więc na samych półkach miejsca nie zajmują Gdyby, nie mogła kupić swojej lodówki na pewno postawiłabym na zestaw a'la myszonikowy O to, to - w tych standardowych sbs-ach te półki są jakieś takie tycie kakusku - ja mam w środku zabudowy piekarnik a po bokach lodówkę i zamrażarkę - pytałam stolarza, pytałam w sklepach ze sprzętem, wszyscy mówili, że tak może być i nic się sprzętom nie stanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 16.01.2012 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Kakusku, co najwyżej będą ciut wyższe rachunki za prąd w lodówce, luz. Ja mam model właśnie taki, jak wkleiłaś, ale bez półki na napoje. Rzadko gotuję ekstremalnie dużo - zresztą u nas są 4 osoby, a wywalania jedzenia nie lubię - a do tego SBS wystarcza mi w zupełności. Faktycznie półki są węższe, ale w zamian wyjątkowo głębokie balkoniki (dużo łatwiej dzieciom wyciągnąć sobie jogurt czy co tam chcą). Kwestia zmiany przyzwyczajeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 18.01.2012 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Hej, hej! ktoś coś pomoże??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponki 18.01.2012 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 witam,bardzo proszę o informację na temat wykonawcy schodów i ewentualnie ceny:) są piękne - szczególnie barierki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 18.01.2012 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 ponki napisałam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 18.01.2012 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Hejka,podoba mi się plan: komoda i witryna. Kredens dla mnie zbyt "dostojny".W ogóle świetną masz jadalnię! Czy stół jest dębowy, czy to sosna bejcowana na ciemno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 18.01.2012 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Sharlotkodzięki za głos:)stół to dąb wybarwiony na orzech amerykański (przynajmniej tak się kolor nazywa wg MD). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 18.01.2012 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 cudny jest, ale MD to nie moja liga:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 18.01.2012 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 A ja choć nie lubię zagraconych powierzchni myślę, że Twoja jadalnia jest za pusta i aż prosi się o komodę i dwudrzwiową witrynę, ale właśnie szerszą i z większą ilością światłą (ta węższa ma jak dla mnie za szeroką ramę dookoła szkła). Nad komodą możesz jeszcze coś powiesić lub postawić i będzie bardziej ludzka, jakaś Wasza, na razie jest ładna, ale taka bezosobowa:-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 18.01.2012 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 myszoniku, ja podobnie jak Balbinka głosuje za komodą, nad która bedziesz mogla powiesic obraz albo lustro, lub komodą i witryna własnie. Jadalnia bardzo ładna, ale rzeczywiscie komoda zapełni ta pustke na scianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 18.01.2012 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Czyli na razie wygrywa koncepcja pierwotna - komoda niska (+ w przyszłości coś nad nią) i witryna. Balbino niestety i komoda i dwudrzwiowa witryna mi się nie zmieszczą, a sama dwudrzwiowa witryna nie spełni funkcji przechowywania talerzy i tych przyszłych obrusów (jak znam siebie to do końca życia żadnego nie kupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 18.01.2012 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 cudny jest, ale MD to nie moja liga:( Jeśli masz sprawdzonego stolarza to powinien o wiele taniej coś podobnego zrobić, bez tego magicznego systemu rozkładania. A chcesz stół rozkładany? Jaki duży? Bo jeśli niekoniecznie rozkładany i niekoniecznie bardzo duży to w sklepach kolonialnych jest tego sporo i czasem w przyjemnych cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 18.01.2012 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Myślałam, że komodę i witrynę chcesz postawić po przeciwległych końcach stołu?Byłoby ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 18.01.2012 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Balbino tak ma być, ale ta ścianka po prawej za stołem jest o wiele krótsza od tej po lewej - podwójna witryna się nie zmieści... mierzyłam i wchodzi mi tam mebel max 80 cm, żeby jeszcze jakieś odstępy zachować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 18.01.2012 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Przyszłam i ja To jest temat który męczy mnie codziennie Przychodzą goście i pytają - "a tu co?" a ja wiem że nie wiem Nawet wczoraj w nocy siedziałam nad komodami i już mi głowa pęka bo kompletnie nie wiem co i jakie. Nie chcę zagracić, chcę*żeby pasowało, żeby nie bylo banalne. Co robić co robić ... A co do Twojej jadalni. Nie wiem czy nie zrobi się*za ciężko, czy te meble nie będą przytłaczać. Może witryna powinna być cała szklana, delikatna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts