Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomarańczowy zawrót głowy Myszy i Niedźwiedzia - komenty:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

khb

na piec (ODPUKAĆ!!!) nie narzekamy. Ten model jest podobno sprawdzony i podobno niezawodny i na to liczę:)

Balbino

ja kaloryfery kupowałam niestety po niezbyt dobrych cenach (jak się finalnie okazało, ale to dłuuuga i wkurzająca historia, więc już zmilczę) u lokalnego dostawcy, ceny nieciekawe. W necie podobno niezłe były tu

http://www.sanitbuy.pl/

O to się bardzo cieszę że się sprawuje :p

ha - no i dostałam wycenę mebli - szybcy są - i mam zagwozdkę, bo wycena niczego sobie i atrakcyjnie się prezentuje:)

ka_em

rzuciłam okiem, może nawet coś bym na siłę wybrała i byłoby lżejsze (choć nie wiem czy wytrzymałoby sąsiedztwo stołu), tylko, że ja raczej nie jestem w stanie kupić gotowych mebli - pomijając wstrzelenie się z wymiarem to ja muszę się wstrzelić w kolor, a to już chyba raczej niemożliwe.

Na razie zamawiam próbki wybarwienia od Czajki i myślę dalej:)

Lukarno

Witryna miałaby stać patrząc według zdjęć w dzienniku po prawej stronie stołu tylko nie na tej ściance obok okna (bo tam by mi kolidowała ze stołem, który muszę trochę przesunąć żeby wstawić komodę) a na ściance obok (takiej krótkiej dokładnie na wprost ściany, na której ma stać komoda).

No mam nadzieję, że uda mi się wstrzelić w kolor parapetu i stołu (stół się minimalnie różni, ale nie widać) - jak nie mają takiej próbki to mam jeszcze pomysł wybarwienia tym samym, czym posłużył się stolarz robiący parapety:)

Moje drewno to wszędzie dąb barwiony na orzech.

No te, o które wysłałam zapytanie są robione na zamówienie - na wymiar klienta. Na razie nie pytałam o extra dopłatę za specjalne wybarwienie - jak znam życie pewnie będzie ;)

Poczekam na próbki - może uda się dobrać idealnie.

I jeszcze się waham czy te meble zamawiać, ale jakoś nie mam wyobraźni na inne i sił by szukać....

Ja nie lubie robic zakupów lub podejmować decyzji pod presją albo jęsli do końca ni ejestem do czegoś przekonana.

Jeśli te wycenione meble Ci się podobają a wycena jest ok to je zamów. A jeśli nie, to lepiej poczekaj bo często jest tak, ze później wychodzi coś lepszego i człowiek się cieszy, że poczekał z decyzją.

myszoniku, a może zrobisz sobie te meble na zamówienie? wtedy unikniesz chodzenia po sklepach i ktos zrobi Ci dokładnie taki mebel, jaki chcesz;)

myszoniku, wpadnij do mnie-nie wiem, jaki masz humor, ale nawet jesli dobry-polepszy Ci sie po przeczytaniu moich perypetii z wyceną AGD:rolleyes:

przeczytałam gdzies-chyba u salika, ze Ty robiłas mega dyzo wycen...ale nie pamietam, co z tego wynikło...doradzisz cos?:hug:

Przywędrowałam do Ciebie od Esiaka, ale widzę, że sami znajomi;) Gratuluję przeprowadzki. Przyjemne gniazdko sobie uwiliście. U mnie kominek też będzie z boczna szybą. No i ogrodzenie ma byc podobne:)

W kwestii mebli do jadalni: jesteś pewna, ze chcesz witrynę? Mam taką w domu i chociaż należę do osób sprzątająco-pedantycznych wiecej nie popełnię tego błędu. Kieliszki i owszem wyglądają ładnie, ale codziennie trzeba z nich kurz scierać. Wiadomo, ze w szafce sie też kurzy i trzeba czasami przetrzeć (przed użyciem), ale przynajmniej tego nie widać. Na twoim miejscu zrobiłabym 2 komody. Ja tak na pewno zrobię.

Edytowane przez agalind