myszonik 24.01.2012 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 agalindwitam:)Jak codziennie? Codziennie trzeba przecierać kieliszki? Moja mama ma na przykład witrynę i kurze ściera normalnie, a przechowywane tam kieliszki przed użyciem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 24.01.2012 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Starzy znajomi u Ciebie Myszonik:) Witryny dzięki tym przeszkleniom, nawet gdy są masywne wyglądają lekko, ale jak z kurzem to nie wiem. Pytałam już Cie u Esiaka wymienili Ci bramę bez problemu, bo moje przęsła dotarły po 3msc. i właśnie czekają na montaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 24.01.2012 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 agalind witam:) Jak codziennie? Codziennie trzeba przecierać kieliszki? Moja mama ma na przykład witrynę i kurze ściera normalnie, a przechowywane tam kieliszki przed użyciem... Nie wiem jak Twoja mama, ale ja mam gładkie kieliszki i szlag mnie trafia gdy krótko po wytarciu witryny i kieliszków widać kurz. Oczywiście nie stoję codziennie i nie ścieram, ale nie zmienia to faktu, ze jest widzoczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 24.01.2012 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 A widzisz gdzieś mi Twoje pytanie umknęło;)Bramę i furtkę mi wymienili, ale moi monterzy to są tacy artyści, że już nie wiem ile dni im to montowanie wszystkiego (głównie napędu do bramy) zajmuje - oczywiście nie robią codziennie tylko przyjeżdżają raz na tydzień albo i dwa....A Ty masz z drewbetu też furtkę, bo chyba kojarzę, że nie? Tylko przęsła? Wymiary im się zgadzają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 24.01.2012 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Nie wiem jak Twoja mama, ale ja mam gładkie kieliszki i szlag mnie trafia gdy krótko po wytarciu witryny i kieliszków widać kurz. No akurat mama ma niegładkie, ale chyba też nie jest tak wrażliwa na widok kurzu:) Ja na szczęście też nie A mąż -pedant - jak mu będzie kurz przeszkadzał to niech sobie przeciera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 24.01.2012 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Nie furtkę i bramę będę mieć stalowe. Właśnie się obawiam, bo wymiary sprawdzaliśmy tak pi razy oko, wszystko w montażu wyjdzie, na razie leżą zafoliowane, ale ładne są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 24.01.2012 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 No akurat mama ma niegładkie, ale chyba też nie jest tak wrażliwa na widok kurzu:) Ja na szczęście też nie A mąż -pedant - jak mu będzie kurz przeszkadzał to niech sobie przeciera I wszystko jasne;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 24.01.2012 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Ardea, ale przęsła jeszcze nie są zamontowane, czy cos mi umknęło? Pamiętam tylko słupki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 24.01.2012 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Ale że jak? Kieliszki stojące za szkłem się tak kurzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 24.01.2012 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Nie Aga, nie są zamontowane, ale już mi się podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 24.01.2012 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Ale że jak? Kieliszki stojące za szkłem się tak kurzą? No właśnie też sobie tego jakoś nie wyobrażam. Do tej pory miałam w szafkach kuchennych za szkłem i wcale się nie kurzyły. Bo nie miały czasu w ciągłym użyciu - odpowiedzą sprytni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 24.01.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 (edytowane) Ale że jak? Kieliszki stojące za szkłem się tak kurzą? Kurzy się i półka i kieliszki. Mozecie brać na mnie poprawkę, bo ja ogólnie mam awersje do kurzu;) EDIT: Witryna w ciemnym kolorze, wiec kurz szybko widać. Szyby bez ramki drewnianej, na samych zawiasach. Wydaje mi się, że nie przylegają jak normalne drzwiczki, może tu jest powód. Edytowane 24 Stycznia 2012 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 24.01.2012 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Szyby bez ramki drewnianej, na samych zawiasach. Wydaje mi się, że nie przylegają jak normalne drzwiczki, może tu jest powód. Aaaa, no, może dlatego Aga, a Ty nie zmieniłaś avatara? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 24.01.2012 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Aga już się u mnie żegnała, więc nie wiem czy jeszcze dziś zajrzy... avatar zmieniała, ale tak dawno, ze już nie pamiętam jaki miała wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 25.01.2012 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Myszonik, ja u Ciebie tak post pod postem, ale mam pytanie o granit - zdecydowałam się na blat z Nero assoluto (absolut black itp.) tylko nie wiem jeszcze w jakim wykończeniu... Na pewno wiesz, które bardziej nadaje sie na kuchenne blaty - proszę o pomoc, bo wkrótce jadę zaklepać materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 25.01.2012 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Na blat do kuchni to tylko poler:) Chyba, że chcesz się zajeździć przy czyszczeniu.... są wprawdzie szaleńcy, którzy zrobili satynę lub antyk, ale wprost mówią, że w utrzymaniu to koszmarne. Ja sobie innej niż polerowana struktury na blacie nie wyobrażam - każda plama to masakra z usunięciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 25.01.2012 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Właśnie mysle o polerze. A jak polerowanie wpływa na kolor? Mnie sie wydaje, że poler sprawia wrażenie ciemniejszego niż satyna, też masz takie wrazenie? A czy rodzaj wykończenia ma wpływ na chłonnośc kamienia? Zamęczę Cię pytaniami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 25.01.2012 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Polerowany jest po prostu czarny (no z takimi drobinkami). Satynowany jest bardziej gładki w wybarwieniu i moim zdaniem to taka jaśniejsza czerń albo grafit. Polerowany niczego nie chłonie (albo jeśli chłonie to tego nie widać), satyna nie wiem - mam na kominku, ale badań nie robiłam:) Ale wygląda na to, że coś tłustego mogłoby zrobić na satynie konkretne plamy - moim zdaniem - spróbować się bałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 25.01.2012 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Jeszcze spytam kamieniarza, ale prawie na 100% wezmę nero w polerze - dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 26.01.2012 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Hej, na stronie 93 w komentarzach polecałaś firmę mietex do kostki granitowej - napisz proszę jak było z jakością kostki? Zamawiałaś w big-bagach czy luzem? Było dużo odpadów albo kostek o złym wymiarze? Szukam dobrego dostawcy kostki, całe auto 26 ton, i na forum brukarskim przestrzegają przed najtańszymi i ktoś polecał właśnie też mietex - ale w necie nie znajduje jakoś opinii... Pozdrawiam,Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts