Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomarańczowy zawrót głowy Myszy i Niedźwiedzia - komenty:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

agalind

witam:)

Jak codziennie? Codziennie trzeba przecierać kieliszki? Moja mama ma na przykład witrynę i kurze ściera normalnie, a przechowywane tam kieliszki przed użyciem...

Nie wiem jak Twoja mama, ale ja mam gładkie kieliszki i szlag mnie trafia gdy krótko po wytarciu witryny i kieliszków widać kurz. Oczywiście nie stoję codziennie i nie ścieram, ale nie zmienia to faktu, ze jest widzoczny.

A widzisz gdzieś mi Twoje pytanie umknęło;)

Bramę i furtkę mi wymienili, ale moi monterzy to są tacy artyści, że już nie wiem ile dni im to montowanie wszystkiego (głównie napędu do bramy) zajmuje - oczywiście nie robią codziennie tylko przyjeżdżają raz na tydzień albo i dwa....

A Ty masz z drewbetu też furtkę, bo chyba kojarzę, że nie? Tylko przęsła? Wymiary im się zgadzają?

Nie wiem jak Twoja mama, ale ja mam gładkie kieliszki i szlag mnie trafia gdy krótko po wytarciu witryny i kieliszków widać kurz.

No akurat mama ma niegładkie, ale chyba też nie jest tak wrażliwa na widok kurzu:) Ja na szczęście też nie ;) A mąż -pedant - jak mu będzie kurz przeszkadzał to niech sobie przeciera ;)

Ale że jak? Kieliszki stojące za szkłem się tak kurzą?

Kurzy się i półka i kieliszki. Mozecie brać na mnie poprawkę, bo ja ogólnie mam awersje do kurzu;)

EDIT: Witryna w ciemnym kolorze, wiec kurz szybko widać. Szyby bez ramki drewnianej, na samych zawiasach. Wydaje mi się, że nie przylegają jak normalne drzwiczki, może tu jest powód.

Edytowane przez agalind

Myszonik, ja u Ciebie tak post pod postem, ale mam pytanie o granit - zdecydowałam się na blat z Nero assoluto (absolut black itp.) tylko nie wiem jeszcze w jakim wykończeniu... Na pewno wiesz, które bardziej nadaje sie na kuchenne blaty - proszę o pomoc, bo wkrótce jadę zaklepać materiał.

Na blat do kuchni to tylko poler:) Chyba, że chcesz się zajeździć przy czyszczeniu.... są wprawdzie szaleńcy, którzy zrobili satynę lub antyk, ale wprost mówią, że w utrzymaniu to koszmarne. Ja sobie innej niż polerowana struktury na blacie nie wyobrażam - każda plama to masakra z usunięciem.

Polerowany jest po prostu czarny (no z takimi drobinkami). Satynowany jest bardziej gładki w wybarwieniu i moim zdaniem to taka jaśniejsza czerń albo grafit. Polerowany niczego nie chłonie (albo jeśli chłonie to tego nie widać), satyna nie wiem - mam na kominku, ale badań nie robiłam:) Ale wygląda na to, że coś tłustego mogłoby zrobić na satynie konkretne plamy - moim zdaniem - spróbować się bałam ;)

Hej,

na stronie 93 w komentarzach polecałaś firmę mietex do kostki granitowej - napisz proszę jak było z jakością kostki? Zamawiałaś w big-bagach czy luzem? Było dużo odpadów albo kostek o złym wymiarze? Szukam dobrego dostawcy kostki, całe auto 26 ton, i na forum brukarskim przestrzegają przed najtańszymi i ktoś polecał właśnie też mietex - ale w necie nie znajduje jakoś opinii...

Pozdrawiam,

Adam