myszonik 26.01.2012 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Witaj Adamieu mnie kostka była na płot i nie zależało mi żeby była idealnie równa. Wykonawcy płotu nie zgłaszali żadnych zastrzeżeń, wykorzystali praktycznie cały materiał - dosłownie kilka sztuk było pękniętych. A mnie się udało tak idealnie ilość wyliczyć, że chyba zostały 4 kostki:) mietex mogę z czystym sumieniem polecić - rzetelnie, szybko, dostawa bez żadnych problemów. Ja zamawiałam kostkę luzem, zrzucili mi z wywrotki pod domem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 26.01.2012 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 OK, dzięki za opinię Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 01.02.2012 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 I jaka decyzja z meblami? Coś zamówiłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 01.02.2012 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Nadal myślę.... tylko coś kiepsko mi to idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 01.02.2012 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Weszłam bo myślałam że już pokazujesz jakie masz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neko 01.02.2012 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Myszoniku, czy mogę prosić o namiary na Twoją ekipę od elewacji, jeśli wciąż ich polecasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 03.02.2012 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 A jak tam teraz u was spalanie gazu w te mrozy? Grzejecie kominkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 03.02.2012 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 A jak tam teraz u was spalanie gazu w te mrozy? Grzejecie kominkiem? Temat przewodni ostatnich dni U nas godziną*0 jest 15:30 kiedy mąż idzie w bokserkach i grubej puchowej kurtce do licznika (muszę*mu kiedyś*zrobić fotę, będzie do kolekcji ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 03.02.2012 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Kominek u mnie nadal nie został odpalony :-x Grzejemy tylko gazem, ale nie wiem jak zużycie, bo nie sprawdzałam. Monsanabia pisała wczoraj, że u niej idzie ok. 20 m3/dobę. Ja dziś i jutro każę mężowi sprawdzić odczyty to się czegoś dowiem Tylko nie wiem czy się chcę dowiedzieć czy może lepiej żyć w błogiej nieświadomości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 03.02.2012 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 O pisałyśmy niemal jednocześnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papisia 03.02.2012 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 u nas ostatniej doby 21 m3, a w domu temperatura ta sama (ok. 24-25 st.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 03.02.2012 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 papisiu cieplutko macie - też by tak chciała, ale mój kolega małżonek przy 21 stopnia biega w krótkich rękawkach i robi sceny niemal Rejtana godne jak to mu gorąco i prawie z gorąca mdleje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papisia 03.02.2012 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 mnie za gorąco , ale mój slubny znów, krzyczy że i tak za chłodno mamy!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 03.02.2012 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 O kurka:o Ale macie spalanie! My palimy codziennie wieczorami w kominku i średnie spalanie na dobę wychodzi nam teraz 5-6m3. Palimy tak od 18 do 22 - jak siedzimy na dole. W domu temp. ok 23 stopni.Przez miesiąc jak mały był w szpitali nie paliliśmy w ogóle i średnio spalał nam 10-12m3. A przeciez było ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 03.02.2012 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 papisiu wychodzi na to, że się zamienić musimy ka_em u mnie w poprzednich miesiącach jak nie było mrozu wyszło ok. 300m3/ miesiąc z cwu, czyli uśredniając ok. 10 m3/dzień, więc zakładam, że teraz te 20 m3 dziennie jest jak najbardziej prawdopodobne Kominkiem nie dogrzewałam, więc nie wiem w jakim stopniu to zmniejsza zużycie gazu. A Ty masz jakieś tam płaszcze wodne i rozprowadzenia ciepła z kominka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 03.02.2012 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Kominkiem nie dogrzewałam, więc nie wiem w jakim stopniu to zmniejsza zużycie gazu. A Ty masz jakieś tam płaszcze wodne i rozprowadzenia ciepła z kominka? Zmienia, a na pewno zaburza i nie ma wtedy co sprawdzać zużycia gazu, bo nie jest to miarodajne My zapaliliśmy raz w kominku 2 kłody drewna i od razu w tej dobie było 5m3 mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papisia 03.02.2012 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 my też nie palimy kominkiem, bo zwyczajnie nikomu się nie chce. moze w weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 03.02.2012 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Zmienia, a na pewno zaburza i nie ma wtedy co sprawdzać zużycia gazu, bo nie jest to miarodajne My zapaliliśmy raz w kominku 2 kłody drewna i od razu w tej dobie było 5m3 mniej Czyli dosyć spore są te oszczędności z palenia w kominku? Nieźle - 2 kawałki drewna i 5 m3. Może teraz w weekend odpalę w końcu swój? Tylko się tego smrodu boję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 03.02.2012 15:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 U mnie po sprawdzeniu od 20. 01 zeszło 186 m3, czyli po niecałe 14m3 dziennie, ale te mrozy to chyba dopiero od tygodnia są? Zobaczymy jutro... mąż mówi, że licznik latał jak szalony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 03.02.2012 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 u mnie podobnie jak u ka_em.. czyli potwierdzam kominek się opłaca:) i ciepło z kominka jest jakby "cieplejsze":) chociaż niby temp. ta sama w pomieszczeniu.. jeden minus.. zrobiło się brudno w salonie i myślę że na wiosnę trzeba będzie malować ..kończą nam się niestety zapasy drewna i będę musiała szybko coś dokupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts