Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomarańczowy zawrót głowy Myszy i Niedźwiedzia - komenty:)

Recommended Posts

Witaj Adamie

u mnie kostka była na płot i nie zależało mi żeby była idealnie równa. Wykonawcy płotu nie zgłaszali żadnych zastrzeżeń, wykorzystali praktycznie cały materiał - dosłownie kilka sztuk było pękniętych. A mnie się udało tak idealnie ilość wyliczyć, że chyba zostały 4 kostki:) mietex mogę z czystym sumieniem polecić - rzetelnie, szybko, dostawa bez żadnych problemów. Ja zamawiałam kostkę luzem, zrzucili mi z wywrotki pod domem.

Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kominek u mnie nadal nie został odpalony :-x :-x :-x

Grzejemy tylko gazem, ale nie wiem jak zużycie, bo nie sprawdzałam.

Monsanabia pisała wczoraj, że u niej idzie ok. 20 m3/dobę. Ja dziś i jutro każę mężowi sprawdzić odczyty to się czegoś dowiem ;) Tylko nie wiem czy się chcę dowiedzieć czy może lepiej żyć w błogiej nieświadomości...

O kurka:o Ale macie spalanie! My palimy codziennie wieczorami w kominku i średnie spalanie na dobę wychodzi nam teraz 5-6m3. Palimy tak od 18 do 22 - jak siedzimy na dole. W domu temp. ok 23 stopni.

Przez miesiąc jak mały był w szpitali nie paliliśmy w ogóle i średnio spalał nam 10-12m3. A przeciez było ciepło.

papisiu

wychodzi na to, że się zamienić musimy ;)

ka_em

u mnie w poprzednich miesiącach jak nie było mrozu wyszło ok. 300m3/ miesiąc z cwu, czyli uśredniając ok. 10 m3/dzień, więc zakładam, że teraz te 20 m3 dziennie jest jak najbardziej prawdopodobne ;)

Kominkiem nie dogrzewałam, więc nie wiem w jakim stopniu to zmniejsza zużycie gazu. A Ty masz jakieś tam płaszcze wodne i rozprowadzenia ciepła z kominka?

Kominkiem nie dogrzewałam, więc nie wiem w jakim stopniu to zmniejsza zużycie gazu. A Ty masz jakieś tam płaszcze wodne i rozprowadzenia ciepła z kominka?

Zmienia, a na pewno zaburza i nie ma wtedy co sprawdzać zużycia gazu, bo nie jest to miarodajne

My zapaliliśmy raz w kominku 2 kłody drewna i od razu w tej dobie było 5m3 mniej

Zmienia, a na pewno zaburza i nie ma wtedy co sprawdzać zużycia gazu, bo nie jest to miarodajne

My zapaliliśmy raz w kominku 2 kłody drewna i od razu w tej dobie było 5m3 mniej

Czyli dosyć spore są te oszczędności z palenia w kominku? Nieźle - 2 kawałki drewna i 5 m3. Może teraz w weekend odpalę w końcu swój? Tylko się tego smrodu boję ;)

u mnie podobnie jak u ka_em.. czyli potwierdzam kominek się opłaca:) i ciepło z kominka jest jakby "cieplejsze":) chociaż niby temp. ta sama w pomieszczeniu.. jeden minus.. zrobiło się brudno w salonie i myślę że na wiosnę trzeba będzie malować:) ..kończą nam się niestety zapasy drewna i będę musiała szybko coś dokupić