Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomarańczowy zawrót głowy Myszy i Niedźwiedzia - komenty:)

Recommended Posts

Ja mam takie samo rozwiązanie jak u Myszy i mi ono bardzo odpowiada. Trzymam tam duże garnki i miski - takie sprzęty których ni eużywam na codzień.

Reszta w szufladzie na wyspie. Tesciowa ma nerkę i po miesiącu użytkowania stwiedziła, że zamienia ją na półki - zupełnie nie wykorzystuje miejsca;mało się na nich mieści i ciężko jej się to użytkuje. DLatego jak tak sobie czytam to widzę, że to wszytsko jest kwestią gustu i tego co chcesz trzymać w takiej szafce.

Jedyne na co wg mnie trzeba zwrócić uwagę to żeby jednak na tym nie przyoszczędzać i kupić na dobrych mechanizmach by łatwo chodziło, nie zacinało się itp. Widziałam u swojego poprzedniego stolarza najtańszą wersję takiego magica i w życiu bym takiego badziewa nie założyła.

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tesciowa ma nerkę i po miesiącu użytkowania stwiedziła, że zamienia ją na półki - zupełnie nie wykorzystuje miejsca;mało się na nich mieści i ciężko jej się to użytkuje.

Też zależy jaka nerka, jak się wysuwa ...

Gdybym te rzeczy które trzymam na niej ułożyła w szafce na półce najzwyczajniej bym się nie dostała do tych głębiej(musiałabym wyjąć 5 garnków by dostać się*do patelni która jest za nimi? bez sensu), a tu mam bezproblemowy dostęp do wszystkich

Też zależy jaka nerka, jak się wysuwa ...

Gdybym te rzeczy które trzymam na niej ułożyła w szafce na półce najzwyczajniej bym się nie dostała do tych głębiej(musiałabym wyjąć 5 garnków by dostać się*do patelni która jest za nimi? bez sensu), a tu mam bezproblemowy dostęp do wszystkich

Ona ma coś takiego

nerka.jpeg

na Hettichu.

ALe jak już pisałam to wszystko jest bardzo indywidualną sprawą i pewnie u jednych sie sprawdza a u innych nie.

Znam takich co magica przeklinali a ja jestem zadowolona więc każdy musi znależć rozwiązanie pod siebie.

No tak, tyle że to nie jest nerka :no:

No może nie typowa chociaż w salonie mebli gdzie mają tylko hetticha (i gdzie kupowała teścowa meble)dla nich jest to typowa nerka.Oczywiście najbardziej polecali Twoje rozwiązanie ale ono tez i było dużo droższe.

Myszonik Twoja Mała jest śliczną śmieszką.

Ale gdzie!?

Słuchajcie, no nikt mi nie wmówi że te narożne rozwiązania nie są lepsze. Może jak ktoś ma naprawdę mało miejsca w kuchni i w ogóle w domu na przechowywanie to faktycznie szkoda tych 30cm2, ale coś kosztem czegoś.

Poszłam gotować rosół (zawsze gotuję rosół w największym garze). Gar stoi w nerce na samym końcu, a po drodze jest kilka innych garnków patelnie, durszlaki. Jak nerka wyjeżdża cała, po prostu biorę gar z końca i mam z głowy. Gdybym miała go wyciągnąć z szafki narożnej to musiałabym najpierw na połowę kuchni powyciągać całą resztę. No nie ma bata że to wygodniejsze jest

Ale gdzie!?

Słuchajcie, no nikt mi nie wmówi że te narożne rozwiązania nie są lepsze. Może jak ktoś ma naprawdę mało miejsca w kuchni i w ogóle w domu na przechowywanie to faktycznie szkoda tych 30cm2, ale coś kosztem czegoś.

Poszłam gotować rosół (zawsze gotuję rosół w największym garze). Gar stoi w nerce na samym końcu, a po drodze jest kilka innych garnków patelnie, durszlaki. Jak nerka wyjeżdża cała, po prostu biorę gar z końca i mam z głowy. Gdybym miała go wyciągnąć z szafki narożnej to musiałabym najpierw na połowę kuchni powyciągać całą resztę. No nie ma bata że to wygodniejsze jest

Młoda jest w dzienniku:)

I ja się w pełni zgadzam, że Twoje rozwiązanie jest super - tylko mi mój stolarz takiego nie zaproponował :( Jakbym wcześniej wiedziała dorzuciłabym ile trzeba i też coś takiego wzięła.

Właśnie sprawdzałam ceny w jakiejś hurtowni dla stolarzy i Twoje rozwiązanie Myszonik jest droższe niż koła i nerka. Dałyście mi do myślenia... mimo że moja kuchnia mała to już wszystko zaplanowane, co gdzie będę trzymała i póki co mieszczę się;) Chyba naprawdę pójdę z garami i brytfannami do stolarni i zdecyduję na miejscu;)

Właśnie sprawdzałam ceny w jakiejś hurtowni dla stolarzy i Twoje rozwiązanie Myszonik jest droższe niż koła i nerka. Dałyście mi do myślenia... mimo że moja kuchnia mała to już wszystko zaplanowane, co gdzie będę trzymała i póki co mieszczę się;) Chyba naprawdę pójdę z garami i brytfannami do stolarni i zdecyduję na miejscu;)

I to jest bardzo dobry pomysł!

A na serio to przemyśl sobie na spokojnie jak już będziesz miała układ kuchni co gdzie włożysz i zastanów czy będzie Ci wygodnie.

Ja mam tak małą kuchnię, że nawet to, że przyprawy są w szufladzie najbardziej odległej od płyty nie jest jakimś wielkim problemem ;)

U mnie wszystkie szuflady będą blisko, bo nie ma miejsca, żeby były daleko;) Kuchnia niewiele ponad 9m;)

to taka jak nasza... :)

będą 2 słupki (lodówa, piekarnik i microfala), 2 szafki narożnikowe, pomiędzy nimi zmywarka (60cm) i szafka pod zlewozmywak (60cm) następnie 2 szafki (po 80cm) z szufladami i 15cm cargo... 2 wiszące szafki (80cm) jedna wisząca narożnikowa + 50cm wisząca + 40cm wisząca :)

I ja się w pełni zgadzam, że Twoje rozwiązanie jest super - tylko mi mój stolarz takiego nie zaproponował :( Jakbym wcześniej wiedziała dorzuciłabym ile trzeba i też coś takiego wzięła.

:no: nie nie, nie chodziło mi że moje, napisałam, że wszystkie rozwiązania narożne są*lepsze! (dla mnie) a to które kto wybiera to już kwestia upodobania

I ja nie wiem ile moje kosztowały. Miałam kuchnię wycenianą całościowo. Na pewno koło było droższe, bo tam jest ten system wciskanych podwójnych samodomykających się drzwiczek