Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomarańczowy zawrót głowy Myszy i Niedźwiedzia - komenty:)

Recommended Posts

A ja nie wiem czy mi się*te meble podobają ...

Kurcze, ani do siebie nie potrafię*nic dobrać, ani doradzić nie umiem :rolleyes:

Tak sobie myślę, że może komoda i witryna nie powinny być kompletem? Że takie komplety przytłaczają, są takie oczywiste ... bez polotu?

Myszonik a myślałaś żeby witryna to była jakaś lekka konstrukcja, prosta szklano-stalowa np, a komoda w ogóle z innej bajki? (z innej niż witryna)

Tak żeby jakiegoś smaczku temu nadać, oryginalności, żeby nudno nie było

Już sama nie wiem

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja już tyle myślę o tych meblach, że mam dość:) Im więcej myślę tym mniej wiem, o zestawach niebanalnych (nie od kompletu) też myślałam, ale jakoś nic wymyślić sensownego nie mogę...

Coś czuję, że się skończy tak, że albo nagle pod wpływem impulsu coś kupię, albo nie będę miała tych mebli przez 5 następnych lat (a mąż mnie z tego powodu pewnego pięknego dnia ukatrupi;)

A to on Cie tak goni do zakupu?

Tak, bo go wkurza gościnny serwis rozstawiony na blacie w kuchni (mnie też wkurza, ale nie chce mi się co chwila go chować do kartoników i do spiżarni i znów wyciągać). W sumie to już bym chciała te meble mieć - zapakować ten serwis, poznosić z poprzedniego mieszkania spakowane kieliszki, których tu nie mam gdzie rozpakować...

Myszoniku ja bym kupiała pierw komodę ta w fornirze orzechowym.

powiedz finansującymi,żemebli z litego drewna w dziejszych czasach się nie kupuje. Bo te na prawdę z litego to tylko antyki, a wam antyki nie pasują . po za tym z litego drewna będa za cięzkie.

więc jak juz bedzie komoda, to wtedy zastanowisz się czy 1; będzie komplet i dokupisz witryną

2. czy kupisz witrynę szklaną jak mowi Monsabia:)

Czy do kompletu czy od kompletu to zależy od tego jaką mają pełnić funkcję i jaki element ma być dominujący we wnętrzu (czyli co w pierwszej kolejności powinno zwracać uwagę).

Jeśli meble mają być nierzucające się za bardzo w oczy (czyli nie wychodzące na pierwszy plan), żeby np. nie przytłoczyć jakiegoś fajnego obrazu lub innego elementu dekoracyjnego to z tej samej, stonowanej kolekcji.

Jeśli natomiast to rodowa kolekcja porcelany ma być Waszą dumą to tylko mega wyeksponowana i podświetlona witryna (np. taka jak proponuje Monia) z zupełnie innej bajki, żeby właśnie odróżniała się od reszty i przyciągała uwagę.

Takie jest moje zdanie:)

Porcelany rodowe? No co Wy? Zwykły serwis biały - ten akurat idzie do komody. Witryna ma być na kieliszki i może jakieś filiżanki. Ja jestem jednak raczej za zestawem - chyba nie mam wystarczająco polotu i wyobraźni żeby dobrać jakieś fajne meble nie od kompletu i żeby to wszystko grało. Poza tym jednak dla mnie w jadalni głównym meblem jest stół, a nie komody.

Monia - ja tam uważam meble fornirowane za super wyjście, tylko ten mój współfinansujący się na lite drewno i kolonialny styl zafiksował ;)

No nic jedziemy zobaczyć klose - może po macaniu coś się wyjaśni:)

A ja może podpowiem jeszcze jedno. Nie zdecydowałabym się na drewniane (czyt. drogie) meble ze względu na małe dzieci. Serce by mnie ściskało z bólu gdybym zobaczyła, ze są uszkodzone. A niestety dzieci nie jesteś w stanie na tyle przypilnować żeby nic nie zniszczyły.

Ja na daną chwilę niebędę niewiadomo ile inwestować w drogie meble póki dzieciaki nie dorosną i nie zrozumieją że trzeba szanować i uważać.

Mój mały wiecznie się bawi w salonie- jadalni i na pewno coś zmajstruje przy meblach więc wolę teraz kupić takie które za kilka lat ze spokojem wymienię.Dlatego stawiam teraz raczej na funcjonalność.

Mi się podobają te Klose. Nawet te jasne. Do takich przekonuje mnie mąż i stwierdzam, że chyba wyglądają lekko w porównaniu z ciemym stołem jaki planujemy i ciemną podłogą. No i nie bedzie tak bardzo wdoczny kurz.

dawno mnie tu nie było.. chyba nie jestem w stanie nadrobić zaległości:) piękna Karolcia i jaka uśmiechnięta:) moje łobuzy już też coraz częściej się śmieją ale krzyczeć też potrafią, zaczynamy wchodzić w etap buntu kiedy coś im nie pasuje.. Wini piszczy, Leo krzyczy. Ale masz super matę - moje chłopaki bardzo zazdroszczą.

Mam nadzieję że też powoli zacznę myśleć o wykończeniu.. zaczynam już myśleć też o tym jak przygotować sie do lata i też temat mebli ogrodowych zaczyna mnie martwić.. bo nie wiem czy chcę takie piękne wypoczynki z technorattanu które wygladają cudnie ale jak je przechowywać.. czy stół z krzeslami.. pewnie jedno i drugie jest potrzebne ech.. jakie meble chcesz kupić?

dawno mnie tu nie było.. chyba nie jestem w stanie nadrobić zaległości:) piękna Karolcia i jaka uśmiechnięta:) moje łobuzy już też coraz częściej się śmieją ale krzyczeć też potrafią, zaczynamy wchodzić w etap buntu kiedy coś im nie pasuje.. Wini piszczy, Leo krzyczy. Ale masz super matę - moje chłopaki bardzo zazdroszczą.

Mam nadzieję że też powoli zacznę myśleć o wykończeniu.. zaczynam już myśleć też o tym jak przygotować sie do lata i też temat mebli ogrodowych zaczyna mnie martwić.. bo nie wiem czy chcę takie piękne wypoczynki z technorattanu które wygladają cudnie ale jak je przechowywać.. czy stół z krzeslami.. pewnie jedno i drugie jest potrzebne ech.. jakie meble chcesz kupić?

Mikiado czy ty działałaś coś przed zimą z ogrodem tzn. trawnik i podjazd?

Ja na razie o meblach ogrodowych nie myślę (choć serce mnie boli z tego powodu), zabieramy nasz starowinki z ogródka:(

zimą zapadłam w zimowy sen... i nic nie robilam domowo i ogrodowo.twixy i tak nie dały szansy na cokolwiek ale czas leci i mam nadzieję ze w maju będzie już lato..czyli zostały 2-3 miesiące - czas działać.. my niestety nie mamy starowinek..jedynie stół plastikowy budowlany (krzesła już się połamały)

Ja bym właśnie chciała jedno i drugie... taras mam gigantyczny, więc chciałabym jakiś kącik kawowy - stoliczek - ze dwa foteliki i mikrokanapa i to właśnie mógłby być technorattan i osobno stół z krzesłami, tak aby obiad zjeść lub gości grillowych posadzić. Niczego jeszcze nie szukałam, ale coś czuję, że takie meble jak bym chciała drogo mnie wyniosą....

W zeszłym roku pamiętam, że parę dziewczyn z forum kupiło całkiem fajne (i bardzo tanie) szare zestaw w.... Biedronce :)

Karola przesyła buziaki dla Twoich chłopaków. A ja od siebie dodam, że decybele jakie z siebie wydaje każdego dnia mnie zastanawiają - jest bardzo głośna zarówno jak się cieszy jak i kiedy się złości.

A jak tam u chłopaków siedzenie i zęby? Bo Karola ma nadal uroczy bezzębny uśmiech i siadać też nie umie ;)

Bartek jak odkrył swój własny głos to potrafił cały dzień krzyczeć. Az się bałam ze sąsiedzi gdzieś zgłoszą co ja z dzieckiem robię. A on sie bawił na macie i krzyczał w niebogłosy.

Ja dziś ostatnie posty przed szpitalem. Następne jeśli dorze pójdzie będą już po powrocie. Chyba, że pobyt się przedłuży to poprosze o laptopa do szpitala. Trzymajcie kciuki by mnie za długo nie trzymali. A żeby przyspieszyć sprawę dzisiaj:odkurzanie, mycie podłóg, pieczenie pączków i chleba i dłuuuuga gorąca kąpiel w wannie.

Bartek jak odkrył swój własny głos to potrafił cały dzień krzyczeć. Az się bałam ze sąsiedzi gdzieś zgłoszą co ja z dzieckiem robię. A on sie bawił na macie i krzyczał w niebogłosy.

Ja dziś ostatnie posty przed szpitalem. Następne jeśli dorze pójdzie będą już po powrocie. Chyba, że pobyt się przedłuży to poprosze o laptopa do szpitala. Trzymajcie kciuki by mnie za długo nie trzymali. A żeby przyspieszyć sprawę dzisiaj:odkurzanie, mycie podłóg, pieczenie pączków i chleba i dłuuuuga gorąca kąpiel w wannie.

ja także trzymam i całuję !!!!!! i czekamy na fotki dzieciątka!!!!