Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomarańczowy zawrót głowy Myszy i Niedźwiedzia - komenty:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

MIałam podobną sytuację ze sklepem gdzie zamówiłam podłogi. Kazali nam dopłacać za montaż bo ich pracownik zaoferował nam tanszą ( i co się później okazało - zupełnie im nie znaną) firmę do montażu. Gdy mieliśmy mieć ją zakładaną nie było kontaktu z firmą a pracownik został zwolniony za matactwa. A wszystkie koszty związane z zatrudnieniem droższej fimy mieliśmy my ponosić. NIe wspomnę nawet o bardzo niemiłym potraktowaniu nas przez kierownika sklepu (zostaliśmy nawet oskarżeni o wyłudzenie taniego montażu) - zgłosiliśmy to do Rzecznika Praw KOnsumenta, który potwierdził, ze ważna jest spisana przez nas umowa i wszystkie pomyłki po stronie sklepu sa ich problemem. a oni nie mają prawa żadać od nas jakichkolwiek dopłat.

MIałam podobną sytuację ze sklepem gdzie zamówiłam podłogi. Kazali nam dopłacać za montaż bo ich pracownik zaoferował nam tanszą ( i co się później okazało - zupełnie im nie znaną) firmę do montażu. Gdy mieliśmy mieć ją zakładaną nie było kontaktu z firmą a pracownik został zwolniony za matactwa. A wszystkie koszty związane z zatrudnieniem droższej fimy mieliśmy my ponosić. NIe wspomnę nawet o bardzo niemiłym potraktowaniu nas przez kierownika sklepu (zostaliśmy nawet oskarżeni o wyłudzenie taniego montażu) - zgłosiliśmy to do Rzecznika Praw KOnsumenta, który potwierdził, ze ważna jest spisana przez nas umowa i wszystkie pomyłki po stronie sklepu sa ich problemem. a oni nie mają prawa żadać od nas jakichkolwiek dopłat.
kaem jak dzidziuś???pochwal się chlopiec czy dziewczynka???

Wróciłam do pracy od 1 marca. W tryby pracowe wkręciłam się szybko - otworzyłam akta i tak jakbym nigdy od biurka nie odchodziła ;)

A opiekunka trafiła mi się i Karolinie anielska - zostawiam małą zupełnie bez stresu - jedyna obawa to, że wejdzie opiekunce na głowę ;)

Tylko na forum zdecydowanie mniej czasu mam ;)

Wróciłam do pracy od 1 marca. W tryby pracowe wkręciłam się szybko - otworzyłam akta i tak jakbym nigdy od biurka nie odchodziła ;)

A opiekunka trafiła mi się i Karolinie anielska - zostawiam małą zupełnie bez stresu - jedyna obawa to, że wejdzie opiekunce na głowę ;)

szkoda ,że na fm masz mało czasu:(ale zaglądać będziesz

aGratuluję powrotu do pracy!!!!!!:p i super- niani dla Małej Myszy:p

ka-em nie wiedziałam ,że jesteś mamą 2 chlopaków:p gratuluję jeszcze raz

Super że wszystko poszło gładko pozdrawiam

monika996 tak jakoś wyszło;) Na dziewuszkę musimy jeszcze poczekać.

Monika podziwiam powrotu do pracy. Ja jakoś nie widzę swoego powrotu - nie wiem jak to będzie wrócić i zostawić chłopaków w domu. Jeszcze mam kilka miesięcy przd sobą ale już mi słabo jak o tym myślę.

monika996 tak jakoś wyszło;) Na dziewuszkę musimy jeszcze poczekać.

Monika podziwiam powrotu do pracy. Ja jakoś nie widzę swoego powrotu - nie wiem jak to będzie wrócić i zostawić chłopaków w domu. Jeszcze mam kilka miesięcy przd sobą ale już mi słabo jak o tym myślę.

Będzie dobrze... jak się wysiedzisz z dwójką na głowie w domu to pewnie z ulgą wyjdziesz do dorosłych ludzi ;)

A na poważnie to jasne, że jest mi trochę przykro, bo teraz Karola jest w takim słodkim wieku, ale tłumaczę sobie, że nie ja pierwsza i ostatnia, a i tak miałam szczęście, że mogłam być z nią całe 7 miesięcy no i że niania taka wspaniała:)

Och z tą nianią to rzeczywiście miałaś szczęście - tylko sie cieszyć.

Kontaktu ze światem to mi już brakuje ale u mnie najgorzej by było się przestawić na rygory godzin pracy i tego, że jak wracałabym do domu to tak naprawdę byłby to już czas kładzenia maluchów do spania. I wiem jak ten czas by uciekał - dzień za dniem, od weekendu do weekendu. A tak to mimo iż czasami mam już serdecznie dosyć wrzasków, pieluch i moich dresów to naprawdę lubię kiedy mogę w każdej chwili popatrzeć na te moje słodziaki i je przytulić kiedy mam na to ochotę.

No ale nie ma tak dobrze i wkońcu trzeba będzie pomyśleć o powrocie do pracy i rozglądać się za jakąś robotą. A mi będzi etrudno bo przerwę w pracy miałam dość sporą:(.

Jedyny plus taki, że pracodawca nie będzie sie obawiał, ze zaraz zajdęw ciąże i pójdę na wychowawczy;).

myszonik - jak tam sprawa z meblami? odezwali się coś , są jakies wieści ???

Co do powrotu do pracy to u mnie bedzie trochę inaczej. Pracowałam w zasadzie cały czas (po porodzie tez bo prowadziłam swój interes i jezdziłam kiedy chciałam lub musiałam) ale po operacji Leny przewartościował mi sie świat i postanowiłam zrezygnowac z pracy i zostałam z nią w domu. Miała wtedy 9 m-cy. Teraz ma 2 lata i dalej z nia jestem. Czasami mam dośc ale ogólnie jestem zadowolona. Przy Julii wróciłam szybko w wir pracy, zreszta młodsza duzo byłam.... Teraz (na starość) inaczej przezywam macierzynstwo i cieszy mnie to inaczej. Ale od wrzesnia zmierzam posłac młoda do przedszkola i trzeba będzie cos robić żeby nie zwariować ;) Na szczęście mąż też prowadzi swoją firmę i obiecał mi jakieś zajęcie, które bede mogła wykonywać on-line :) Nie wiem tylko czy siedząc w domu będę umiała się zmobilizować i wyjść do pracy do drugiego pokoju :sick: Podejrzewam, ze zawsze będzie coś ciekawszego albo ważniejszego do zrobienia :p

Super, że mogłaś wrócic do pracy i znalazłaś właściwa opiekunkę! To bardzo ważne! Życzę powodzenia. Uściski dla Karoli :hug: