Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomarańczowy zawrót głowy Myszy i Niedźwiedzia - komenty:)

Recommended Posts

Ja bym nie umiała sie tak zmobilizwać. Zawsze by mnie cos odciągało albo było ważniejsze do zrobienia. No i dzieci cały czas by wiedziały, że mama jest w domu tzn że do ich dyspozycji;).

No zobaczymy jak będzie to u mnie. Dzieci w domu nie będzie ( przedszkole i szkoła) wiec one rozpraszac mnie nie będa :no: Dlatego podejmuję sie tego dopiero od wrzesnia bo teraz przy Lenie to wysikac się w samotności nie ma mowy :rotfl:

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Z meblami na razie cisza... termin dostawy jeszcze nie minął, więc grzecznie czekam:) Pan się już po moim kategorycznym mailu nie odezwał ;)

Co do pracy w domu to powiem, że zazdroszczę tym, którzy są na tyle zdyscyplinowani żeby sami wziąć się w ryzy i pracować w domu. Ja bym na pewno nie potrafiła, nawet jeśli dziecka nie byłoby na stanie to jest zawsze coś do zrobienia - jakieś pranie, ugotowanie czegoś dobrego, posiedzenie na forum :)

Trzymam kciuki - ka_em za szukanie pracy, pinacoladko za powodzenie w pracy on-line:)

I na pewno się uda, bo wiecie, że kobiety potrafią wszystko! A im więcej mają na głowie, tym więcej są w stanie zrobić :)

Pinacoladko myślę, że to wszytsko zależy d charaktru danej osoby. Znam ludzi którzy potrafią miec taką motywację - ja niestety do takich nie należę:(. Trzymam kciuki by ci się udał bo napewno jest to fajne rozwiązanie.

Jestem ciekawa co wyjdzie z tymi meblami. Pewnie będą chcieli się dogadać jak meble dojdą.

No zobaczymy jak będzie to u mnie. Dzieci w domu nie będzie ( przedszkole i szkoła) wiec one rozpraszac mnie nie będa :no: Dlatego podejmuję sie tego dopiero od wrzesnia bo teraz przy Lenie to wysikac się w samotności nie ma mowy :rotfl:

Oj skąd ja to znam :lol2:. I też podziwiam samozaparcie i dyscyplinę ducha przy pracy w domu, ja bym nie dała rady ;)

Ej, Wy mnie tu nie straszcie bo ja tez nigdy tego nie zaznałam..... I mam mieszane uczucia :confused:, ale tez nadzieję ;) No cóz, najwyżej mnie mąż zwolni :sick:

Chcę pracować ale obawiam się, że Lena będzie sporo chorować w pierwszym roku przedszkola (przerabiałam to z Julką ) dlatego nie idę do normalnej pracy coby non stop nie siedzieć na zwolnieniu. Ponadto ogarnięcie 270m2 też mi zajmie ciut więcej czasu niż teraz mieszkania :rotfl:

Nigdy tez nie pracowałam u kogoś (zawsze byłam szefową sama dla siebie) i obawiam się, ze nie umiałabym się podporządkować, a u męża w firmie nie dam się zatrudnić na normalny etat - groziłoby rozwodem :rotfl:

Ej, Wy mnie tu nie straszcie bo ja tez nigdy tego nie zaznałam..... I mam mieszane uczucia :confused:, ale tez nadzieję ;) No cóz, najwyżej mnie mąż zwolni :sick:

Chcę pracować ale obawiam się, że Lena będzie sporo chorować w pierwszym roku przedszkola (przerabiałam to z Julką ) dlatego nie idę do normalnej pracy coby non stop nie siedzieć na zwolnieniu. Ponadto ogarnięcie 270m2 też mi zajmie ciut więcej czasu niż teraz mieszkania :rotfl:

Nigdy tez nie pracowałam u kogoś (zawsze byłam szefową sama dla siebie) i obawiam się, ze nie umiałabym się podporządkować, a u męża w firmie nie dam się zatrudnić na normalny etat - groziłoby rozwodem :rotfl:

Ale ja podziwiam a nie zniechęcam :lol: i po cichu zazdroszczę bo w moim odczuciu to jednak luksus i bardzo wygodne rozwiązanie. A jak dodać ile człowiek czasu zaoszczędza na dojazdach ... bajka

Kurczę, ja nie wiem czy w ogóle chciałabym tak mieszać życie prywatne z zawodowym, żeby pracować w firmie męża czy nawet wspólnie z mężem jakąś działalność prowadzić. Obawiam się, że mogłoby być ostro. I jakoś tak bałabym się przenoszenia zawodowych stresów do życia domowego...

Pinacoladko trzymam kciuki żeby Wam się udało. A na choroby Lenki się nie nastawiaj, moja obecnie 3-letnia siostrzenica poszła we wrześniu do przedszkola i od tego czasu chorowała tylko dwa razy po tygodniu:)

a ja pracuję z męzem - i tak jak mówisz Myszonki, czasem problemy z pracy przenosi sie do domu, ale generalnie staramy się choc w weekend nie rozmawiac o pracy, chwale sobie taki układ, ja prowadzę biuro, maz ogarnia całą resztę, sama sobie jestem szefem i nikt mnie nie rozlicza czy swoją pracę wykonam w nocy, czy rano. kwestia mobilizacji, a przy dziecial jak dla mnie duze ułatwienie, bo moge wyjśc kiedy chcę.

Myszoniku, a co z tą komodą nieszczesna?Pan Cffffaniak sie odezwał?

Kinguś, u mnie podobnie. Zawsze byłam na swoim-ale miałam dwie Babcie do bawienia Małego a jak sie przeprowadzimy-zawieszam działalnosc. Synek pójdzie do przedszkola, wiec pewnie bedzie czesciej chorował:( no i bedzie wiekszy dom do ogarniecia no i Babcie....dużo dalej...Juz sie boje, ze zwariuje w domu....:eek: ale podobno do wszystkiego mozna sie przyzwyczaic...:rolleyes:

Myszoniku, a co z tą komodą nieszczesna?Pan Cffffaniak sie odezwał?

Kinguś, u mnie podobnie. Zawsze byłam na swoim-ale miałam dwie Babcie do bawienia Małego a jak sie przeprowadzimy-zawieszam działalnosc. Synek pójdzie do przedszkola, wiec pewnie bedzie czesciej chorował:( no i bedzie wiekszy dom do ogarniecia no i Babcie....dużo dalej...Juz sie boje, ze zwariuje w domu....:eek: ale podobno do wszystkiego mozna sie przyzwyczaic...:rolleyes:

będziemy się w takim razie w połowie drogi (Kraków??) umawiać na ploty :p zeby nie zwariować :rotfl:

Nie bardzo, bo mam tylko na papierze, a nie mam skanera :(

Ale to była taka zwykła umowa o dzieło jakich w necie pełno. Ja się nie bawiłam w pisanie jakiś super szczegółowych i odpicowanych umów z wykonawcami z budowy. Pewnie dlatego, że gdybym ja umowę napisała to mało kto chciałby ją podpisać ;)

Jak będziesz podpisywał to najważniejsze dokładnie opisać dzieło (te schody): materiał, sposób wykończenia, kształt (najlepiej załączyć jakiś rysunek czy zdjęcie) i zapis o cenie ryczałtowej (bez żadnych dopłat za ewentualne dodatkowe materiały czy prace, których autor nie przewidział). Warto też zastrzec jakąś karę umowną za opóźnienie.