Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomarańczowy zawrót głowy Myszy i Niedźwiedzia - komenty:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Myszonik, mam pytanie dotyczące zmywarki Siemens SN64M030EU - czy jesteś zadowolona z wyboru, czy dobrze myje i dosusza naczynia? No i czy dno jest metalowe czy plastikowe (pytam, mimo, że kompletnie nie wiem jaki ma wpływ rodzaj dna na żywotność tudzież jakość mycia).

Przy okazji podziękuję za namiary na sklep ze Swarzędza z ceramiką łazienkową - u Ciebie o nim przeczytałam, i tam kupiłam prawie wszystko do mojej łazienki :-).

• 2 weeks później...

dzięki, Esiak :) już głupia jestem z tym styro. Wykonawca mówi, że cokolwiek wezmę i tak pewnie będzie krzywe, ale najgorsze Bardo; w hurtowni prawie przysięgali, że Bardo jest super, ale ostatecznie wycenili mi Knaufa i przekonywali, że Neographite to jakiś nowy producent bez renomy ;), w drugiej hurtowni przysięgali, że tylko Termoorganika ma rzetelnie zmierzoną deltę przez niezależne laboratoria, a wszyscy inni producenci wpisują sobie do kart technicznych co chcą, a już najgorszy jest Austrotherm... tymczasem na forum dużo się czyta o problemach z Termoorganiką i innymi "markowymi" styropianami :(

Do tego mam kłopot, żeby wybrać kolory z Caparola, bo oni nie sprzedają próbek, tylko wiadra po 25 kg :( a na tym małym próbniku to guzio widać.

sorki, Mysza, za prywatę, ale się muszę wyżalić.

dzięki, Esiak :) już głupia jestem z tym styro. Wykonawca mówi, że cokolwiek wezmę i tak pewnie będzie krzywe, ale najgorsze Bardo; w hurtowni prawie przysięgali, że Bardo jest super, ale ostatecznie wycenili mi Knaufa i przekonywali, że Neographite to jakiś nowy producent bez renomy ;), w drugiej hurtowni przysięgali, że tylko Termoorganika ma rzetelnie zmierzoną deltę przez niezależne laboratoria, a wszyscy inni producenci wpisują sobie do kart technicznych co chcą, a już najgorszy jest Austrotherm... tymczasem na forum dużo się czyta o problemach z Termoorganiką i innymi "markowymi" styropianami :(

Do tego mam kłopot, żeby wybrać kolory z Caparola, bo oni nie sprzedają próbek, tylko wiadra po 25 kg :( a na tym małym próbniku to guzio widać.

sorki, Mysza, za prywatę, ale się muszę wyżalić.

ze swojego doświadczenia mogę polecić Genderke jeśli jest u Was w okolicy...

a co do caparola to jakaś bzdura...

poproś o litr farby elewacyjnej silikonowej w danym kolorze...

my tak robiliśmy i malowaliśmy sobie nimi kawałek elewacji...

O jak miło, że mój wątek nie umarł i czasem za czyjąś zasługą odżywa:)

Potwierdzam to, co pisał Esiak. Wykonawcy na styropian nie narzekali, zastrzeżeń nie mieli.

Tynk to ja wybrałam jak większość rzeczy na tamtym etapie na wariata, czyli po jednym rzucie okiem na próbnik, bez żadnego malowania ścian i próbowania. Miałam fuksa, bo wyszedł idealnie taki jak chciałam.

• 2 months później...
  • 1 month później...

Jestem pod wrażeniem Twoich pięknych drzwi wewnętrznych. Rozumiem, że drzwi robił stolarz? Piękne są, wręcz idealne. Bardzo podobne do Pol-skone model Sabia lub Calypso. Czy możesz napisać jak drzwi się sprawują, czy nie opadają... itp. Czy możesz podać namiary na stolarza, skąd on jest? Czy te panele pomiędzy szkłem są szczotkowane?

Świetnie dopasowałaś kolorystykę domu, a drewno dopełnia całość. To jest właśnie mój klimat :)

salik już pewnie nieaktualne? ;)evel_inowzorem dla moich drzwi były właśnie pol-skone sabia (chyba). Stolarz jest z Szamotuł. Jeśli jesteś zaiteresowana namiarami napisz do mnie na priv, odpszę jak od męża wydostanę do nich numer telefonu. Drewno pomiędzy szybkami jest szczotkowane. Na drzwi póki co nie narzekami, nic się z nimi złego nie dzieje. Chyba jedna czy dwie pary jakoś tak ie do końca lekko się domykałay, ale przyszli, coś tam podkręcili i po kłopocie. I dziękuję za komplementy:)

• 2 weeks później...
  • 1 month później...

wiataj myszoniku,

nie wiem czy jeszcze czasem tu zaglądasz, ale zadam pytanko, może się uda:rolleyes:

czy Ty też farby Kabe masz z nieistniejącego już brico depot?

może orientujesz się gdzie jeszcze w Poznaniu mogę się w nią zaopatrzyć - najlepiej gdyby dodatkowo mieszali wg ncs-u:oops:

wiataj myszoniku,

nie wiem czy jeszcze czasem tu zaglądasz, ale zadam pytanko, może się uda:rolleyes:

czy Ty też farby Kabe masz z nieistniejącego już brico depot?

może orientujesz się gdzie jeszcze w Poznaniu mogę się w nią zaopatrzyć - najlepiej gdyby dodatkowo mieszali wg ncs-u:oops:

farby Kabe możesz dostać w tej firmie: KTM w Puszczykowie...

myśmy właśnie brali od nich wszystkie farby (Kabe), mieszają na miejscu...

• 2 weeks później...

Matko, ale jestem nie na czasie... nawet nie wiem, że brico depot zlikwidowali ;)

Nie wiem czy dam radę kiedykolwiek nadrobić... zaglądam już niestety tylko incydentalnie :(

Mysza rośnie ma się świetnie, to już taki mały "dorosły" człowiek - chodzi, dużo rozumie, coś tam sobie gada, a czego nie powie wytłumaczy ręcznie, tylko nadal spać nie lubi...