Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomarańczowy zawrót głowy Myszy i Niedźwiedzia - komenty:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No w końcu pojawiły się mury! Brawo! Teraz to ruszy w takim tempie, że tchu nie będziesz mogła złapać ale i radość przeogromna. Cieszę się że dołączyłaś do grona szczęśliwych posiadaczy murów.

Co do otworów okiennych - właśnie jestem na etapie wycen firm okiennych więc mogę służyć radą: - my założyliśmy że wszędzie na parterze będziemy mieć rolety - architekt do projektu na otwór okienny dodał po 20cm na rolety i mamy otwory większe o 20cm. Niestety doszłam do wniosku że nie podobają mi się rolety:) kobieta zmienną jest. Korzyści antywłamaniowych nie dają - jak dotychczas nam wmawiano, osłonę przed światłem wolę dać ładniejszą, a na nocki nie chodzę do pracy żebym musiała w domu w ciągu dnia warunki do snu sobie stwarzać. Przemawiają do mnie tylko argumenty izolacji w zimie, więc rolety będę zakładać tylko na dużych - wielkich oknach. W oknoplaście krakow zaproponowali mi rolety ktore montuje sie w ociepleniu a nie w murze, dzieki temu nie tworza sie mostki termiczne. Czyli te otwory dodatkowe 20cm musze czyms zalatac:) Zastanow sie dobrze nad ktorymi oknami chcesz koniecznie rolety - jak wszystko maja swoich zwolennikow i przeciwnikow.. mi po prostu sie nie podobaja, dlatego ograniczam sie do niezbednego minimum.

Chciałam skorzystać z Twojego dachówkowego doświadczenia. Mam wojnę domową o płaską dachówkę, jeśli nie znajdę taniej to będę musiała sie pożegnać z wizją płaskiej dachówki. Widziałam że podałaś gdzieś cenę na Creatona Domino 4,19zł z firmy Decodach, czy to była cena netto czy brutto? Pewnie jutro się z nimi skontaktuję bo chyba mają najtaniej chociaz to tak powyżej akceptowalnej przez męża ceny 2,50zł:((( Gdzie ostatecznie kupujesz dachówkę i więźbę?

Ada,

co do ceny, którą podawałam to nie dotyczyła domino tylko futury:(

Ja z płaskich mam na razie tylko wycenę meyer - holsen piano z decodachu - dachówka podstawowa 4,17 netto za sztukę, ale ich wchodzi chyba więcej na metr niż domino, są nieco mniejsze, co widać na zdjęciu. To jest cena na glazurę, angoba będzie pewnie trochę tańsza.

A gdzie robiłaś wyceny?

Według mojej wiedzy to domino powinno być na pewno tańsze od meyer - holsena.

mnie tam się rolety podobają, a do tego moim zdaniem są praktyczne, więc na pewno zostają na wszystkich oknach.

Dla jasności w ich przeciwwłamaniowe właściwości też nie wierzę, raczej chodzi mi o ochronę przed nagrzewanim budynku latem - sprawdzone u mojej mamy - to działa:)

A Tobie Tatarak oczywiście, że są potrzebne jak dziura w moście skoro pragniesz jak najwięcej ciepła zyskiwać z dworu latem:)

Ja wybaczam i co więcej do gratulacji się przyłączam:)

DrKubus

Dobrze, że przypominałeś o tym doniosłym fakcie, bo ja przeczytałam, a potem perzez moją postępującą sklerozę, zapominałam:confused:

No tak, znowu się o czymś dowiem ostatnia? O czym??????? Bo zanim dolecę do kiosku, to umrę z ciekawości :)

Już nawet nie pamiętam dokładnie, ale chyba była zacytowana Twoja wypowiedź w kwestii badań geotechnicznych gruntu i ich cen?

Głowy nie dam, bo u mnie jak pisałam skleroza się mocno rozwija, a teraz w natłoku zdarzeń to się różne rzeczy w głwoie mieszają, ale chyba o to chodziło:)

Jesteś zacytowana na tych stronach, gdzie są na wybrany temat wypowiedzi z forum:)