mikiada 24.08.2010 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 ja tam nie miałam na myśli rezygnacji z dużego łóżka, tylko że i na małym wyśpię się... w ogóle widzę mnóstwo zalet skarłowacenia:) gadu gadu nt. łóżka a co tam Myszonik na budowie, umieram z ciekawości...czy już ruszyli z murami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 25.08.2010 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Mury dziś ruszyły, po południu wrzucę fotki i pokażę. Zobaczymy ile moi stachanowcy w ciągu dnia wymurują A dziś jestem taka trochę przez pół, gdyż wczoraj przyjacielowi prawie bratu narodził się pierworodny syn. Wpisuję tutaj to nie zapomnę kiedy będzie miał urodziny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 25.08.2010 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 No w końcu pojawiły się mury! Brawo! Teraz to ruszy w takim tempie, że tchu nie będziesz mogła złapać ale i radość przeogromna. Cieszę się że dołączyłaś do grona szczęśliwych posiadaczy murów. Co do otworów okiennych - właśnie jestem na etapie wycen firm okiennych więc mogę służyć radą: - my założyliśmy że wszędzie na parterze będziemy mieć rolety - architekt do projektu na otwór okienny dodał po 20cm na rolety i mamy otwory większe o 20cm. Niestety doszłam do wniosku że nie podobają mi się rolety:) kobieta zmienną jest. Korzyści antywłamaniowych nie dają - jak dotychczas nam wmawiano, osłonę przed światłem wolę dać ładniejszą, a na nocki nie chodzę do pracy żebym musiała w domu w ciągu dnia warunki do snu sobie stwarzać. Przemawiają do mnie tylko argumenty izolacji w zimie, więc rolety będę zakładać tylko na dużych - wielkich oknach. W oknoplaście krakow zaproponowali mi rolety ktore montuje sie w ociepleniu a nie w murze, dzieki temu nie tworza sie mostki termiczne. Czyli te otwory dodatkowe 20cm musze czyms zalatac:) Zastanow sie dobrze nad ktorymi oknami chcesz koniecznie rolety - jak wszystko maja swoich zwolennikow i przeciwnikow.. mi po prostu sie nie podobaja, dlatego ograniczam sie do niezbednego minimum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 25.08.2010 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Chciałam skorzystać z Twojego dachówkowego doświadczenia. Mam wojnę domową o płaską dachówkę, jeśli nie znajdę taniej to będę musiała sie pożegnać z wizją płaskiej dachówki. Widziałam że podałaś gdzieś cenę na Creatona Domino 4,19zł z firmy Decodach, czy to była cena netto czy brutto? Pewnie jutro się z nimi skontaktuję bo chyba mają najtaniej chociaz to tak powyżej akceptowalnej przez męża ceny 2,50zł(( Gdzie ostatecznie kupujesz dachówkę i więźbę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 25.08.2010 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Ada, co do ceny, którą podawałam to nie dotyczyła domino tylko futury:(Ja z płaskich mam na razie tylko wycenę meyer - holsen piano z decodachu - dachówka podstawowa 4,17 netto za sztukę, ale ich wchodzi chyba więcej na metr niż domino, są nieco mniejsze, co widać na zdjęciu. To jest cena na glazurę, angoba będzie pewnie trochę tańsza.A gdzie robiłaś wyceny?Według mojej wiedzy to domino powinno być na pewno tańsze od meyer - holsena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zooi 26.08.2010 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 co do rolet to ich wysokosc dla okien jest rowna 16 cm, natomiast dla drzwi tarasowych 20 cm, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 26.08.2010 06:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Dzięki zooi:)A to jest tak dla wszystkich rolet niezależnie od typu/producenta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 26.08.2010 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Mikiada - cieszę się, że ktoś podziela moją opinię na temat rolet! My ich nie planujemy, bo właśnie strasznie nam się nie podobają. Jeszcze przemyślę na duże okna (tak jak u Ciebie), ale ogólnie jesteśmy zgodnie przeciwko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 26.08.2010 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 O! długo mi się fotki na wpisywały, ale jak się wpisały!!!!!!!! Myszonik - jakie Ty masz MURY śliczniutkie a dopiero co była DZIURA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 26.08.2010 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 mnie tam się rolety podobają, a do tego moim zdaniem są praktyczne, więc na pewno zostają na wszystkich oknach. Dla jasności w ich przeciwwłamaniowe właściwości też nie wierzę, raczej chodzi mi o ochronę przed nagrzewanim budynku latem - sprawdzone u mojej mamy - to działa:)A Tobie Tatarak oczywiście, że są potrzebne jak dziura w moście skoro pragniesz jak najwięcej ciepła zyskiwać z dworu latem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 26.08.2010 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 "jak najwięcej ciepła z dworu latem" - rozumiem, że to zamierzona złośliwość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 26.08.2010 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Ależ jaka złośliwość Mamy w tym względzie po prostu skrajnie odmienne upodobania:) Przy czym Twoje są bardzie proekologiczne, bo bliższe idei domu pasywnego, nie to co mój dom z wszystkimi głownymi przeszkleniami od północy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 26.08.2010 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 ale by mi u Ciebie nogi marzły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 26.08.2010 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Na marznące stopy (też to mam, chyba od niskiego ciśnienia) to najfajniejsze są takie misiowe, przytulne, grube skarpety:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 27.08.2010 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Mów mi. Ja przez większą część roku nawet śpię w skarpetach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrKubus 27.08.2010 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Tatarak mam nadzieję że myszunia mi wybaczy, ale nie mogę się powstrzymać i pragnę pogratulować, skoro już MURATOR Cię nawet cytuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 27.08.2010 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Ja wybaczam i co więcej do gratulacji się przyłączam:)DrKubusDobrze, że przypominałeś o tym doniosłym fakcie, bo ja przeczytałam, a potem perzez moją postępującą sklerozę, zapominałam:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 27.08.2010 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Tatarak mam nadzieję że myszunia mi wybaczy, ale nie mogę się powstrzymać i pragnę pogratulować, skoro już MURATOR Cię nawet cytuje Rany! Gdzie? Dziękuję za gratulacje, proszę o szczegóły! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 27.08.2010 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Ja wybaczam i co więcej do gratulacji się przyłączam:) DrKubus Dobrze, że przypominałeś o tym doniosłym fakcie, bo ja przeczytałam, a potem perzez moją postępującą sklerozę, zapominałam:confused: No tak, znowu się o czymś dowiem ostatnia? O czym??????? Bo zanim dolecę do kiosku, to umrę z ciekawości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 27.08.2010 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Już nawet nie pamiętam dokładnie, ale chyba była zacytowana Twoja wypowiedź w kwestii badań geotechnicznych gruntu i ich cen?Głowy nie dam, bo u mnie jak pisałam skleroza się mocno rozwija, a teraz w natłoku zdarzeń to się różne rzeczy w głwoie mieszają, ale chyba o to chodziło:)Jesteś zacytowana na tych stronach, gdzie są na wybrany temat wypowiedzi z forum:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts