Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomarańczowy zawrót głowy Myszy i Niedźwiedzia - komenty:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jarek

witam u siebie, co do zdjęć to trochę mi je obcina na szerokości po prawej stronie ekranu, ale nie bardzo wiem jak temu zaradzić? komputerowa jestem raczej noga, to w ogóle cud, że jakieś zdjęcia w tym dzienniku są:)

mikiada

designerska jadalnia (zarówno wyposażenie jak i nowatorski projekt) nie należą do mnie, a do ekipy Darka, więc niezbyt długo będą me oczy cieszyć...

lilan

Zdjęcia są z niedzieli, któa była u nas bardzo słoneczna i nawet dość ciepła:)

DrKubus

współczuję z powodu opóźnień i trzymam kciuki żeby jednak coś drgnęło.

A grupy niezależnie od okoliczności nie opuszczaj... najwyżej będziesz działał na dwa fronty:)

anka

oby, oby

Tatarak

Ty błyskotliwa istoto!

A jednak ażury do czegoś były, tylko ja o tym nie wiedziałam:)

W ażurach dziś zrobiono szalunki i zalano betonem ze zbrojeniem, podobno kierbud tak poradził żeby dla wzmocnienia konstrukcji te belki pomiędzy oknami na tej półokrągłej ścianie nie były murowane tylko zalane ze zbrojeniem.

Aż mi wstyd....

Zrobiłam temu nawet zdjęcia, ale wrzucę jutro, bo dziś mam jeszcze mnóstwo pracy do zrobienia:(

Jarek

witam u siebie, co do zdjęć to trochę mi je obcina na szerokości po prawej stronie ekranu, ale nie bardzo wiem jak temu zaradzić? komputerowa jestem raczej noga, to w ogóle cud, że jakieś zdjęcia w tym dzienniku są:)

To ja zanim odpowiem zapytam: Jak obecnie zmniejszasz rozmiar zdjęć przed umieszczeniem ich na forum?

Mówiłam przecież, że moi murarze to stachanowcy...

mort

Gratulacje przyjęte i welcome back, dawno Cię tu nie było:)

A co tam na Twojej budowie, bo dzienniczek chyba gdzieś zapomniany pozostał?

Forum odwiedzam dość regularnie, tylko na pisanie jest zdecydowanie mniej czasu..

Dzienniczek faktycznie gdzieś utknął.. W przeciwieństwie do budowy, gdzie walczymy z wykończeniówką na kilku frontach: płytki, malowanie, elewacja, kończenie elektryki... Jest to bardzo czasochłonne, ale wbrew niektórym opiniom, bardzo przyjemne, jak widać efekty i kiedy wyłania się efekt ostateczny:)

Forum odwiedzam dość regularnie, tylko na pisanie jest zdecydowanie mniej czasu..

Dzienniczek faktycznie gdzieś utknął.. W przeciwieństwie do budowy, gdzie walczymy z wykończeniówką na kilku frontach: płytki, malowanie, elewacja, kończenie elektryki... Jest to bardzo czasochłonne, ale wbrew niektórym opiniom, bardzo przyjemne, jak widać efekty i kiedy wyłania się efekt ostateczny:)

Najważniejsze, że się dzieje:)

Mam jednakowoż nadzieję, że jak juz ochłoniesz po trudach wykończeniówki to jednak odgrzebiesz dziennik i pochwalisz się efektami...

Drewno więźby na pewno ściemnieje i to znacznie. U nas był kolor 'drzewo wiśniowe', aby wyróżniało się od brązowego dachu, okien i drzwi. Dobrze, że nie zrobiliśmy ciemniejszego, bo teraz wygląda idealnie, a tak mielibyśmy chyba czarne elementy więźby i podbitkę.

http://lh3.ggpht.com/_CxQIV06EivY/TBIJQJiEV9I/AAAAAAAABj0/m0ozS1a1p20/s720/DSC_0209.JPG

Tutaj znajdziesz wątek o elewacji. Warto już teraz się zapoznać:)

Ja stawiam na złoty dąb. Mam takie okna (plastik) i wyglądają bdb moim zdaniem.

Złoty dąb mi małożnek bojkotuje domagając się orzecha...

Ja ostatecznie postawiłabym na kolor teak (taki mam w próbniku farb do drewna, czy występuja w nim okna nie wiem).

Chyba od tego osiwieję....

Mort

dzięki za linka, pooglądam może jakiegoś oświecenia doznam, albo znajdę jakieś zdjęcia, które małża przekonają;)

Słuchajcie ktoś wie co tu szanowna redakcja znów głupiego planuje? A nawet wprowadza w czyn?

Mam w substrybcjach tematy z grup budujących, jak na nie klikam to mi wyskakuje mapka z podziałem na województwa, kliknięcie na właściwe oczywiście w żaden sposób nie umożliwia dostanie się do pożądanego tematu.... wygląda jakby zupełnie przepadł i nie można go było odnaleźć?

Też tak macie, czy może znów jestem zbyt blond na forum?