DrKubus 06.09.2010 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Myszonik, gratuluje postępów, ja niestety chyba będę zmieniał grupę na Poznań 2011, byłem w zeszłym tygodniu w gminie i mimo upływu 2 mies. nic jeszcze nie ruszyło do przodu ;( Cieszę się, że po trudnych początkach, chociaż u Ciebie budowa ruszyła z kopyta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 06.09.2010 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Jarek witam u siebie, co do zdjęć to trochę mi je obcina na szerokości po prawej stronie ekranu, ale nie bardzo wiem jak temu zaradzić? komputerowa jestem raczej noga, to w ogóle cud, że jakieś zdjęcia w tym dzienniku są mikiada designerska jadalnia (zarówno wyposażenie jak i nowatorski projekt) nie należą do mnie, a do ekipy Darka, więc niezbyt długo będą me oczy cieszyć... lilan Zdjęcia są z niedzieli, któa była u nas bardzo słoneczna i nawet dość ciepła:) DrKubus współczuję z powodu opóźnień i trzymam kciuki żeby jednak coś drgnęło. A grupy niezależnie od okoliczności nie opuszczaj... najwyżej będziesz działał na dwa fronty:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellik 06.09.2010 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Jadalnia super! Niedzielnego słoneczka zazdroszczę, u nas wczoraj prawie cały dzień lało...wymarzłam okrutnie... A co do oczu dokoła głowy - to mnie cały czas w budowaniu lekko przeraża. W każdym razie postępy na budowie super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 06.09.2010 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 ellik po prostu w pewnym momencie trzeba zluzować Na początku takie rzeczy mnie przerażały, wkurzały, a teraz to już nawet ciśnienie mi nie wzrasta:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 06.09.2010 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 łoł to lecicie....już niedługo strop i poddasze a potem dach i dom będzie stał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 06.09.2010 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 ankaoby, obyTatarakTy błyskotliwa istoto!A jednak ażury do czegoś były, tylko ja o tym nie wiedziałam:)W ażurach dziś zrobiono szalunki i zalano betonem ze zbrojeniem, podobno kierbud tak poradził żeby dla wzmocnienia konstrukcji te belki pomiędzy oknami na tej półokrągłej ścianie nie były murowane tylko zalane ze zbrojeniem.Aż mi wstyd....Zrobiłam temu nawet zdjęcia, ale wrzucę jutro, bo dziś mam jeszcze mnóstwo pracy do zrobienia:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 06.09.2010 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Super, że masz takiego przewidującego kierbuda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 06.09.2010 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Wzruszyłam się dedykacją "Zalane ażury" - profeska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek EM08 07.09.2010 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Jarek witam u siebie, co do zdjęć to trochę mi je obcina na szerokości po prawej stronie ekranu, ale nie bardzo wiem jak temu zaradzić? komputerowa jestem raczej noga, to w ogóle cud, że jakieś zdjęcia w tym dzienniku są To ja zanim odpowiem zapytam: Jak obecnie zmniejszasz rozmiar zdjęć przed umieszczeniem ich na forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mort 07.09.2010 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Mówiłam przecież, że moi murarze to stachanowcy... mort Gratulacje przyjęte i welcome back, dawno Cię tu nie było:) A co tam na Twojej budowie, bo dzienniczek chyba gdzieś zapomniany pozostał? Forum odwiedzam dość regularnie, tylko na pisanie jest zdecydowanie mniej czasu.. Dzienniczek faktycznie gdzieś utknął.. W przeciwieństwie do budowy, gdzie walczymy z wykończeniówką na kilku frontach: płytki, malowanie, elewacja, kończenie elektryki... Jest to bardzo czasochłonne, ale wbrew niektórym opiniom, bardzo przyjemne, jak widać efekty i kiedy wyłania się efekt ostateczny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 07.09.2010 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 To ja zanim odpowiem zapytam: Jak obecnie zmniejszasz rozmiar zdjęć przed umieszczeniem ich na forum? Nie zmniejszam.... daję w takim rozmiarze, w jakim pojawiają się na picassie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 07.09.2010 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Forum odwiedzam dość regularnie, tylko na pisanie jest zdecydowanie mniej czasu.. Dzienniczek faktycznie gdzieś utknął.. W przeciwieństwie do budowy, gdzie walczymy z wykończeniówką na kilku frontach: płytki, malowanie, elewacja, kończenie elektryki... Jest to bardzo czasochłonne, ale wbrew niektórym opiniom, bardzo przyjemne, jak widać efekty i kiedy wyłania się efekt ostateczny:) Najważniejsze, że się dzieje:) Mam jednakowoż nadzieję, że jak juz ochłoniesz po trudach wykończeniówki to jednak odgrzebiesz dziennik i pochwalisz się efektami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 07.09.2010 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Hej, luknęłam jeszcze raz na wizualizację projektu i moim zdaniem nie ma siły - drewno musi być kolorystycznie zgrane ze stolarką okienną. Jaki kolor planujecie na elewację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 07.09.2010 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Drewno musi być oczywiście zgrane z oknami tylko do diaska jaki kolor wybrać?Kolor elewacji to jeszcze wielka niewiadoma - u nas się to zmienia jak w kalejdoskopie:) na pewno jasna - biała, lekko kremowa, może delikatnie szara.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 07.09.2010 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Ja stawiam na złoty dąb. Mam takie okna (plastik) i wyglądają bdb moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mort 08.09.2010 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Drewno więźby na pewno ściemnieje i to znacznie. U nas był kolor 'drzewo wiśniowe', aby wyróżniało się od brązowego dachu, okien i drzwi. Dobrze, że nie zrobiliśmy ciemniejszego, bo teraz wygląda idealnie, a tak mielibyśmy chyba czarne elementy więźby i podbitkę. http://lh3.ggpht.com/_CxQIV06EivY/TBIJQJiEV9I/AAAAAAAABj0/m0ozS1a1p20/s720/DSC_0209.JPG Tutaj znajdziesz wątek o elewacji. Warto już teraz się zapoznać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 08.09.2010 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Ja stawiam na złoty dąb. Mam takie okna (plastik) i wyglądają bdb moim zdaniem. Złoty dąb mi małożnek bojkotuje domagając się orzecha... Ja ostatecznie postawiłabym na kolor teak (taki mam w próbniku farb do drewna, czy występuja w nim okna nie wiem). Chyba od tego osiwieję.... Mort dzięki za linka, pooglądam może jakiegoś oświecenia doznam, albo znajdę jakieś zdjęcia, które małża przekonają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 08.09.2010 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Słuchajcie ktoś wie co tu szanowna redakcja znów głupiego planuje? A nawet wprowadza w czyn?Mam w substrybcjach tematy z grup budujących, jak na nie klikam to mi wyskakuje mapka z podziałem na województwa, kliknięcie na właściwe oczywiście w żaden sposób nie umożliwia dostanie się do pożądanego tematu.... wygląda jakby zupełnie przepadł i nie można go było odnaleźć?Też tak macie, czy może znów jestem zbyt blond na forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 08.09.2010 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Też tak mamy ale ja tyż blond Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 08.09.2010 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Ja właściwie po prawdzie to nie blond, ale komputerowy jak najbardziej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts