Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomarańczowy zawrót głowy Myszy i Niedźwiedzia - komenty:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki dziewczyny.

Defetyzm wyrwany to najważniejsze, mam nadzieję, żeten chwaścior zniszczony na dobre, może go jeszcze Moose trochę roundapem potraktuj dla pewności...

Ja się weekendowałam w Karpaczu, ale w piątek przed wyjazdem po raz pierwszy weszłam na górę mojego domu po schodach:)

Wieczorkiem pochwalę się fotkami i nadrobię zaległości.

Uwielbiam czytać Twój dziennik! Pisz jak najwięcej. Powinnaś kiedyś opublikować ten dziennik - byłby sukces na miarę Harrego Pottera.

Pięknie w górę poszybowałaś - gratuluję no i ekipa spisała się na medal pod względem czujności. A swoją drogą ja bym tego projektanta nekała telefonami niech poprawia co namieszał.

Sławas7

witam u mnie:)

mikiada

dzięki za komplementy. A publikacja, cóż? Może jak ktoś się chętny pojawi? Mamy wydawcę na sali?

Co do projektanta to doprawdy ręce opadają, nie mam już siły na te różne kwiatki, które wychodzą.

Na jego poprawki nie mam już ochoty, ale szczerze to chyba zadzwonię i zażądam zwrotu częsci jego wynagrodzenia za wykonanie tego projektu.

Na szczęscie mam przytomnego budolańca i kierbuda, więc jest szansa, że mimo watpl;iwego talentu projektanta dom się nie zawali:)

Wszędzie na forum pytam ludzi, którzy przyznają się do projektów indywidualnych, o opinię o architektach - z myślą o zleceniu mu pracy. I jak dotąd wszystkie opinie utwierdzają mnie w przekonaniu, że już lepiej wybrać gotowy i dać do przerobienia. Nawet jeśli będą babole, to można się będzie pocieszyć myślą, że kosztowały kilka tłustych tysięcy mniej :(

Ja generalnie nadal uważąm, że w większości przypadków choć odrobinę nietypowych (uwarunkowania działki, potrzeby inwestorów) warto zrobić projekt indywidualny, z tym, że u dobrego projektanta.

My naszego wybraliśmy na chybił trafił, bez rekonesansu, zebrania opinii, wtedy jeszce wszystko co budowlane robviliśmy zupełnie na wariata. Projektant zrobił na nas przy pierwszej rozmowie dobre wrażenie, na zasadzie wszystko da się zrobić, super, hiper, ach i och.

A ja głupia i naiwna naprawdę myślałam, że tak jest:)

Oczywiście marność iego profesjonalizmu wyszła na jaw dość szybko w czasie współpracy, ale znów (o naiwności!) myśleliśmy, że wszystko poprawi i będzie ok. A poza tym to zeszło już trochę czasu, w międzyczasie zaczęło nam się spieszyć i żal nam było tego właśnie straconego czasu. To jedyny powód dla którego dotrwaliśmy w związku z tym panem do końca, w przeciwnym razie rzuciłabym to wszystko w diabły i pożegnała z nim z krzykiem...

Podsumowując: projektant i projekt indywidualny tak, ale myślący, odpowiedzialny, wcześniej zweryfikowany projekant.

Bo jak ma być byle jaki to faktycznie nie warto.

Z tym, że u nas gotowiec żaden z tych, które nam się podobały i spęłniały kryteria funkcjonalnie nie wchodził na działkę.