Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomarańczowy zawrót głowy Myszy i Niedźwiedzia - komenty:)

Recommended Posts

no no mysza Ty to mierzysz wysoko... tysiak za metr!!! to chyba złotem były kryte:) ale kto bogatemu zabroni:) mi na szczescie w oczy nie wpadaly takie kafle. Powiedzialam Panu że szukam kafli do max 150zl /m i takie ogladalam.. licze na upust, wiec zobaczymy co z tego wyjdzie, nawet rozmawialismy o kaflach do kotlowni za 20zl/m bo mają jakiś outlet. sama jestem ciekawa jaki ostatecznie upust mi dadza, bo rozszalam sie i z wygodnictwa wybralam u nich wszystko do lazienek...ale to przeciez jeszcze nie zamowienie tylko wycena.

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

myszo, kafle są CUDOWNE! Jak je zobaczyłam i weszłam na tego linka to normalnie zachorowałam na nie! :) Już widzę w moim domku takie,tylko że jasne. Sam pomysł gresowej deski - rewelacja! Ciekawe jestem jak to wygląda na żywo? Oglądałaś je na żywca czy tylko w necie?

mikiada, masz projektanta wnętrz? :)

Tataraku

No ale ja te "deski" mam zamiar położyć w miejscach, gdzie z przyczyn praktycznych sobie nie wyobrażam desek tj. w wiatrołapie, kuchni, korytarzach.

W pokojach będą prawdziwe deski.

ellik

widziałam na żywo tylko brązowe, a te szare w małym kawałku, ale wyglądały super:)

Ado,

najlepsze jest to, że te za ponad tysiąc to były zwykłe, czarne błyszczące kafle, gdybym ceny nie widziała w życiu nie oceniłabym ich na droższe niż 150 zł za metr...

Też jestem ciekawa Twojej wyceny, mam nadzieję, że będzie do przełknięcia:)

Famelio

z tego powodu rozważam jeszcze ten kolor

http://www.casalgrandepadana.com/img/library/184/piombo.jpg

Jak już będę miała wybraną deskę podłogową i fronty kuchni to pójdę poprzymierzać do próbek kafli:)

Choć nie ukrywam, że ten ciemny grafit to była pierwsza myśli i miłość od pierwszego wejrzenia. Nie wiem czy będę potrafiła się z powodów zdroworozsądkowych odkochać ;)

Wymyśliłam również, że skoro pragnę bardzo prostego i nowoczesnego kominka to nie jest mi chyba do jego wykonania potrzebna żadna firma kominkowa (które proponują zazwyczaj zabudowy - koszmarki dokładnie na przeciwległym estetycznie biegunie niż moje upodobania) i powinni się z tym uporać zwyczajni wykończeniowcy.

Co o tym myślicie: wkład zamontuje instalator od ogrzewania, później zwykła prosta obudowa z kartongipsu i wokół wkładu jakaś prosta obudowa z kamienia naturalnego w jedynym słusznym szarym lub grafitowym kolorze...

Zgadzam się w całej rozciągłości:) Kafle są naprawdę śliczne.

Choć nie ukrywam, że ten ciemny grafit to była pierwsza myśli i miłość od pierwszego wejrzenia. Nie wiem czy będę potrafiła się z powodów zdroworozsądkowych odkochać ;)

Też myślalam, że w małej łazience jasne płytki mogę położyć - teraz najchętniej zerwałabym je gołymi rękami ;)

Ten szary przypomina mi affrony - polecam gorąco, są bezproblemowe.

Tatarak - nie należę do osób, które "jeżdżą na szmacie" co godzinę. A przy białym snake'u tak by się przydało - włos, czasem kropla na podłodze na której staniesz i od razu robi się plamka błota (fakt, że na piętrze mamy gołe wylewki i stamtąd się nosi, ale jednak na szarych nie widać nic. A tu - wszystko. Jasne ściany - super. Jasne podłogi - nigdy więcej (że tak sobie pozwolę zmodyfikować reklamę z A.Bachledą-Curuś ;) )

Ja mogę potwierdzić za Famelią, że jasne kafle (białe, kremowe) to też przekleństwo. Ma je moja mama i moim zdaniem jeszcze gorzej jest z utrzymaniem ich w stanie, w którym widok podłogi nie przyprawia ból zębów niż ciemnych.

Co do ciemnych to też wiem, że są wymagające...

Zobaczymy co ostatecznie zwycięży: dzika miłość czy rozsądek. Być może rozsądek i wtedy wezmę pod uwagę ten drugi szary, który pokazałam w komentach.

korboo

witam u siebie:)

W takim układzie będę przeklinać 2x, bo położyliśmy 32 m grafitowej Arkesii w polerze i prawie 20 m hiro bianco;) Jedyna korzyść z tego stanu rzeczy, że moi zdroworozsądkowi znajomi mają "normalne" w użytkowaniu podłogi, a idąc za tym tokiem myślenia: będę mieć oryginalnie wykończony dom:)

lilan piękna puenta:) nie ma idealnej podłogi, albo się ma ładne albo praktyczne.. to jak z butami.. te wygodne najczęściej nie są za ładne i odwrotnie.. wolę już przejechać mopem i cieszyć oko ładnymi płytkami. Piękno wymaga wyrzeczeń! ale daje dużo więcej satysfkacji. Też będę mieć ciemne i jasne podłogi ale kupuję takie jak mi się podobają.

Elik - tak, mam projektantkę bo przerażały mnie łazienki... a z łazienek wyszedł jeszcze pomysł kominka, kuchni:) i nie żałuję bo wydaje mi sie że to umiarkowany koszt (zależy od projektanta oczywiście) a patrząc na moich znajomych.. to jest pewna zależność - ci którzy mieli projektanta.. po 5 latach dom ciągle jest piękny, ci którzy walczyli sami po 3 latach chcą robić już remont. Ja wiem tylko co mi sie podoba ale w życiu nie podołałabym z rozplanowaniem płytem żeby pięknie fugi się łączyły ściana z podłogą i masa innych szczegółów... które wynikają w trakcie.

ale błyskawica z Ciebie.. ja z p.Tomkiem spotykałam się chyba przez ponad miesiąc zanim ostatecznie się zdecydowaliśmy... a Ty rach ciach i po sprawie:) Trzeba przyznać że p.Tomek robi dobre wrażenie - konkretny, sprawia wrażenie kogoś kto zna się na tym co robi, no i łaskawy w wycenach:) Co do wykonania .. zobaczymy.. ja mam namiar na niego od Monmark - trzeba ją zapytać, może ona już po realizacji. U mnie p.Tomek przystąpi do realizacji w maju. Wyceny z Cermagu jeszcze nie mam bo jeszcze sprzęt ustalaliśmy.. więc ciągle nie wiem jak wygląda ich polityka upustowa. Cieszę się że mogłam pomóc w namiarach na stolarza.. po to mamy to forum aby sobie wzajemnie pomagać:)

Ado ja już tak na szczęście (albo nieszczęście?) mam, że decyzje podejmuję szybko. Potem najważniejsze to już za dużo nie oglądać i nie rozmyślać nad tym co możnaby jeszcze zmienić. To akurat niewykonalne, bo na forum co krok to nowe pomysły i inspiracje, podoba mi się już tyle stylów i pomysłów, że kręćka można dostać. Starczyłoby na urządzenie trzech różnych domów ;)

Nie poddaję się, powoli układam w głowie sobie w jakim stylu będzie mój dom i to co odbiega od niego za bardzo wrzucam w głowie do szufladki "piękne, ale nie u mnie".

Tak już zrobiłam z błyszczącymi frontami w kuchni, z białymi listwami przypodłogowymi, parkietem kasetonowym i paroma innymi rzeczami...