myszonik 10.03.2011 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 adopotem zajrzałam do Ciebie zobaczyłam, że wybraliście cala. Mnie się bardzo podobają. I czekam jak będą wyglądały na żywo. I jaką politechnikę? Mnie tematy budowlane już trochę odrzucają. Czytam, bo muszę, ale tak mi się momentami nie chce... chyba wolałabym żeby mi ktoś tę chatę urządził, a ja bym przyszła na gotowo:)Ale jest też dużo frajdy. I dumy, kiedy coś się uda:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 11.03.2011 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 I to wszystko w jednym dniu.. i to w piątek w dodatku? Piękna nagroda dla cierpliwych:) Trzeba zawsze wierzyć w ludzi...Teraz możesz sobie pozwolić na małe piwko... oczywiście bezalkoholowe:) Życzę udanych jutrzejszych polowań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 11.03.2011 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Szkoda, że dziś nie jest jeszcze do kompletu 13-ty:)Małż teraz chodzi dumny jak paw, że się wszystko udało z tymi przyłączami, bo ja oczywiście krakałam i uprawiałam czarnowidztwo w stylu, że zostaniemy z wykończonym domem i bez gazu do ogrzewania:)Z jutrzejszych łowów zdam raport, też liczę, że będą udane:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 12.03.2011 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 I jak tam poszło dzisiaj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 12.03.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 no no no... gratuluję tak owocnego rajdu po salonach. Piękny blat, kominek.. wszystko. Podziel się namiary na tych blatowców. Kominek cukiereczek w żadnym wypadku nie zmieniaj wizji... a przy okazji powiedz ile kosztuje. Podziwiam Cię zdecydowanie i niespożyte pokłady energii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 13.03.2011 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Ado, namiary na blaty: http://www.imperial.poznan.pl/ http://www.kagran.pl/ http://www.primuspoznan.pl/kontakt wszędzie ceny podobne. Poza granitami, maja też marmury, konglomeraty (ceny jak granitu, kilka stówek na blacie droższe) i inne blaty chyba też, warto sprawdzić, bo różnice cenowe są konkretne pomiędzy nimi i innymi ofertami (znaczy z owych studiów kuchennych). Sprawdź, bo mogą mieć taniej od p. Tomka, który mnie straszył, że granit to ok. 8.000 PLN mi wycenią. Dla ułatwienia podam, że cena blatu (konglomerat, granit) to ok. 1100-1200 zł za m2 (zależy od koloru), 150 zł wycinanie otworu i 200 zł zbrojenie otworu + montaż to pewnie różnie liczą, ale w sumie w każdym punkcie wyszyły mi bardzo zbliżone ceny. Miarę na blat biorą już po ustawieniu mebli i do max. 14 dni montują. Z blatowców jestem bardzo zadowolona:) Kominek jest niestety skandalicznie drogi, nie stać nas na niego, ale jak znam życie i mojego małżonka to skądś wyciśnie jakąś kasę na niego. Promocyjna cena ok. 12.000 zł (może coś się uda zjechać, ale też wszystko zależy od kursu euro w chwili zamawiania). Nie pamiętam czym masz obudowywany kominek, ale jeśli jakimś kamieniem to ci sami blatowcy docinają kamienie w płytach również na obudowy kominków. A rajd był nawet przyjemny, gdyby nie regularny ból głowy, który wywołał. To chyba z nadmiaru wrażeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 13.03.2011 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Są rzeczy z których nie można rezygnować.. jesli kominek to miłość od pierwszego wrażenia to kupujcie, inny już nie będzie się tak podobać.. zaoszczędziłaś na blacie:) więc jak to mówi mój małżonek zarobiłaś na kominek:) Jakiej firmy ten piękny kominek? Po Twoich śladach biegnę sprawdzić blaty w tym tygodniu.. chociaż ja tak raczej wybieram wariant ekonomiczny wiec pewnie pójdą w ruch te laminaty z Ikei..(rozpoczęły się dylematy cenowe:) ale kamień potrzebny na kominek i wejście do domu też chcemy z kamienia. Wyobrażam sobie jak byłaś zmęczona ale z pewnością tak owocne łowy dały też mnóstwo satysfakcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 13.03.2011 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Kominek to spartherm. Ostrzegam, wejście na ich stronę i obejrzenie wszystkiego co mają jest bardzo ryzykowne:) Kamień do kominka i na schody, parapety i inne też jest do dostania w tych wszystkich miejscach, które podałam. Nie pamiętam czy wszędzie (ale chyba jest to na stronie) mają też chyba blaty z laminatu:) Dużym plusem jest to, że wszystkie te firmy są w Przeźmierowie, blisko od siebie, więc szybko można je obskoczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 13.03.2011 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Kominki piękne.. ale ich strona mała przejrzysta, szybciej ceny odnalazłam tutaj http://kominki-godzic.sklep2.pl/wklady-z-8-vatem-spartherm-c-41_49.html Podobny do mojego kominka Lechmy jest w cenie ok. 10tys... a mają drzwi otwierane do góry... a Lechma brutto kosztuje prawie 9 tys... kurcze może zainteresuje się tymi kominkami. No to ustaliłaś mi plan działań na ten tydzień Jesteś lepszą wyszukiwarką niż google:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 13.03.2011 12:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Nie chcę kusić, ale te kominki są naprawdę świetnie wykonane. Jak stały obok polskich producentów (jakiś tam hajduków czy innych) to niebo a ziemia. Jeśli będziesz w kagranie w sprawie kamienia to tam zaraz obok jest firma z kominkami (współpracują z kagranem jeżeli chodzi o obudowy jeśli ktoś chce), możesz wejść pogadać, bo wydaje się, że facet jest skłonny do negocjacji cenowychhttp://www.mk-kominki.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 13.03.2011 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 A jeszcze dodam, że te szyby podnoszone do góry są super. Nie wiem czy w narożnych też jest takie rozwiązanie, ale w takim prosty jest dzyndzelek do przełączenia otwierania szyby i do umycia można ją sobie otworzyć normalnie uchylnie. Myślę, że to bardzo wygodne. Jeszcze trochę zareklamuję, że wnętrze kominka można sobie wybrać w wersji szarej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 14.03.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 no to są te cholerny wybory które teraz musimy dokonywać i nigdy człowiek nie będzie mieć pewności czy dokonał dobrego wyboru. Najlepiej nie zmieniać wyborów w imię zasady pierwsze lepsze:) ja często szukam alternatywy a potem wracam do pierwotnego wyboru.. szkoda czasu, jeśli urzekły Was vivesy to pozostań przy nich. wszystkie i tak trzeba oglądać na żywo.. bo na zdjęciach można wszystko ladnie pokazać a liczy się faktura, wykonczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 14.03.2011 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Wiadomo, że na żywca muszę wszystko obejrzeć. Małż nie jest całkiem na nie, pomyśli jak zobaczy. Na razie kuszę go wizją, że co zaoszczędzimy na płytkach będzie miał na nowy TV te wybory to mnie chyba kiedyś do szału doprowadzą, za dużo wszystkiego, cały czas myślę jak opętana o tych płytkach, że pewnie gdzieś są jeszcze jakieś inne, których nie widziałam, nie znalazłam... jak nic jestem na prostej drodze do szaleństwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 14.03.2011 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Masz rację.. najłatwiej faceta przekonać na lepszy TV:) najpierw męczą nas wybory "które wybrać" a potem "gdzie kupić".. i nawet jak się zdecyduję to jeszcze ciągle sprawdzam czy aby na pewno nie ma gdzieś taniej.. oj nie jest lekko a to dopiero początki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 15.03.2011 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 I właśnie dlatego marzę o tym, aby mieć już wszystko wybrane, kupione, dostarczone i czekać tylko na efekty.A tak z ciekawości napisz mi tu albo na priv jaki rabat w cermagu wchodził w grę? Bo tych płytek boreal nigdzie w sieci poza jednym podejrzanym sklepem nie ma, więc jakby przyszło mi je kupować stacjonarnie to zastanawiam się na ile mogę liczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 15.03.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 dzisiaj bylam wlasnie u nich na dopieszczeniu oferty i czekam do piatku na finalna wycene, dam Tobie znać.. mam nadzieje ze potraktuja mnie laskawie .. a wiesz ile tych plytek potrzebujesz? moze dorzuce im do wyceny i przy kumulacji wyjdzie jakos taniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 15.03.2011 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Dzięki za ofertę, ale te płytki to nie w cermagu, a w carmen. Tak się chciałam ogólnie zorientować na jakie rabaty w sklepach stacjonarnych można liczyć Te podłogowe metalwood, których pożądam i są w cermagu znalazłam taniej stacjonarnie w poznaniu tutaj http://www.granitogres.pl/ Polecam, mają fenomenalny wybór głównie właśnie granitogersów i gresów. Cena wyjściowa u nich o ponad 50 zł mniej na metrze niż w cermagu, a liczę, że przy większym zamówieniu jeszcze jakiś rabacik wskoczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 15.03.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 gdzie Ty wynajdujesz te firmy? jesteś niesamowita:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 15.03.2011 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Wujek google:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 16.03.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Oj tam - zaczęliście, to i skończycie uszy do góry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts