Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomarańczowy zawrót głowy Myszy i Niedźwiedzia - komenty:)

Recommended Posts

myszonik, ja się nie napalam, bo i tak pewno nie będzie mnie stać ;) jak wydam "miliony" na doprowadzenie do stanu gdy trzeba będzie montować grzejniki. Dzisiaj prawdop. spotykamy się z doradcą kredytowym...Ale jak dostaniesz wycenę to napisz ile, co?

No i kurcze...wybredne z Ciebie dziewczę :D Instalatorzy muszą to jakoś przeżyć, hi hi.

A ten grzejnik na zdjęciu nie jest taki zły. Ot, zwyczajny grzejnik. Ty nie widziałaś takich 40-letnich żeliwnych jakie mamy teraz w naszym mikro-mieszkaniu.

salik, Ty już o kolejnym domu myślisz? ;)

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ellik widziałam zwykłe żeliwne i te to dopiero są szkarady, masz rację:)

wycenę właśnie dostałam: grezjniki na cały dom viesmann - 7.700 PLN, prumo ramo - 14.800.

Ale się nie poddaję. Teraz już wiem jakich potrzebuję, bo mi zrobił zestawienie i wobec tego szukam w necie, a w necie są dużo taniej, więc będę mogła z nim ponegocjować, a jak nie to zamawiam z netu:)

Nie chcę Cię myszonik zasmucać, ale przerabiałam ten temat z tańszymi od Viessmana "szkaradami" i w stosunku do wyceny jaką otrzymałam wyszło tylko 500 zł mniej przy zakupach w necie:(Oczywiście nie liczyłam grzejników łazienkowych. Te Purmo też mi się podobają, ale niestety, w tym życiu ich mieć nie będę.

niestety nie mam podane w wycenie ile za pkt.:( mam tylko pozycję : wykonanie instalacji wodno-kanalizacyjnej oraz cyrulacji 4,5 tys. netto - w tym robocizna 1,5tys. a reszta to materiały: pompy, otuliny i inne piepszoty:) ale ile tam pkt. instalator policzyl to holipa nie wiem.. mam 2 lazienki + 1 dodatkowe rozproawdzenie (cyzli 3), kuchnia, kotlownia, garaz. dodatkowo zostalo zrobione odprowadzenie wody na zewn. domu 350zł (material i robocizna) - nie wiem czy to cos pomoze..

Ja też nie mam wyliczenia za punkt...

u mnie jeden instalator robi wod-kan i CO, za robotę bierze ok. 8.000, ale w tym jest cała instalacja jedna i druga - woda i kanalizacja w całym domu (3 łazienki i jedna toaleta, kuchnia, pralnia), podłogówka w tych łazienkach, kuchni i wiatrołapie, instalacja CO, montaż stelaży do kibelków i potem docelowo montaż sprzętów łazienkowych, kuchennych i ogrzewania łącznie z piecem.

O wycenie grzejników...

w necie szleństwa w stosunku do mojego dostawcy nie ma... no dobra szaleństwa nie ma w ogóle, bo nigdzie taniej niż po jego rabacie nie znalazłam... chyba wie jak klienta dopieścić....

W każdym razie znalazłam błąd rachunkowy w jego wycenie i nie jest ponad 14.000 tylko 13.000 za wszystkie grzejniki. Drogo, ale chyba się zdecydujemy. W końcu będę na nie patrzeć przez najbliższe dziesiątki lat chyba....

Ado

czy w tym sklepie sanitbuy mieli na stronie purmo ramo czy pisałaś do nich, bo ja na stronie widzę tylko purmo faro...

Posprawdzam jeszcze net, bo w sumie grzejników przecież i tak nie będę teraz kupować tylko latem bądź wczesną jesienią.

też mi się tak wydaje.

Dlatego nie dyskutowałam jak podał cenę.

Jest polecany przez znajomego, u którego robił i nie miał zastrzeżeń, więc się nie boję.

A poza tym to wydaje mi się, że na te usługi instalacyjne różne jednak na mojej wiosce ceny są bardziej małomiasteczkowe, przyjaźniejsze inwestorom niż w aglomeracji ścisłej dużego miasta...

też mi się tak wydaje.

Dlatego nie dyskutowałam jak podał cenę.

Jest polecany przez znajomego, u którego robił i nie miał zastrzeżeń, więc się nie boję.

A poza tym to wydaje mi się, że na te usługi instalacyjne różne jednak na mojej wiosce ceny są bardziej małomiasteczkowe, przyjaźniejsze inwestorom niż w aglomeracji ścisłej dużego miasta...

To było w odpowiedzi do Tatarak tylko z cytowaniem coś mi nie wyszło...

och carolina:) pięknie.. ja nie mam kompletnie pomysłu na chłopca.. niby krążą różne pomysły ale na żadne nie jestem zdecydowana.. kurcze jaka to odpowiedzialność. Gratuluję i życzę dużo zdrówka.

No ja Tobie też życzę zdrówka i dużo sił do noszenia podwójnego ciężaru:)

U nas jakby był chłopak to miał być Stanisław.

Może następny potomek... :)