ellik 23.03.2011 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 myszonik, ja się nie napalam, bo i tak pewno nie będzie mnie stać jak wydam "miliony" na doprowadzenie do stanu gdy trzeba będzie montować grzejniki. Dzisiaj prawdop. spotykamy się z doradcą kredytowym...Ale jak dostaniesz wycenę to napisz ile, co? No i kurcze...wybredne z Ciebie dziewczę Instalatorzy muszą to jakoś przeżyć, hi hi. A ten grzejnik na zdjęciu nie jest taki zły. Ot, zwyczajny grzejnik. Ty nie widziałaś takich 40-letnich żeliwnych jakie mamy teraz w naszym mikro-mieszkaniu. salik, Ty już o kolejnym domu myślisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 23.03.2011 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 ellik widziałam zwykłe żeliwne i te to dopiero są szkarady, masz rację wycenę właśnie dostałam: grezjniki na cały dom viesmann - 7.700 PLN, prumo ramo - 14.800. Ale się nie poddaję. Teraz już wiem jakich potrzebuję, bo mi zrobił zestawienie i wobec tego szukam w necie, a w necie są dużo taniej, więc będę mogła z nim ponegocjować, a jak nie to zamawiam z netu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 24.03.2011 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Nie chcę Cię myszonik zasmucać, ale przerabiałam ten temat z tańszymi od Viessmana "szkaradami" i w stosunku do wyceny jaką otrzymałam wyszło tylko 500 zł mniej przy zakupach w necie:(Oczywiście nie liczyłam grzejników łazienkowych. Te Purmo też mi się podobają, ale niestety, w tym życiu ich mieć nie będę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 24.03.2011 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Myszonik - ja zamawialam tylko 5 grzejnikow purmo ramo. Kotlownia, garaz - beda szkarady. Za te 5 wyszlo mi cos ok. 7tys. brutto, w tym jeden grzejnik 30cm wys. x 3 m dl. pod duzym oknem. Szkoda ze nie namowilam Ciebie wczesniej:) mialybysmy wieksza karte przetargowa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.03.2011 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Dziewczyny, pytałam u siebie w dzienniku - ale chyba wszyscy budują i nikt nie ma czasu czytać - ile bierze hydraulik za instalację wodno/kan za tzw punkt i co to jest ten punkt dokładnie? czy np umywalka do 1 punkt czy 3 (ciepła woda, zimna i kanaliza)? pomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 24.03.2011 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 niestety nie mam podane w wycenie ile za pkt. mam tylko pozycję : wykonanie instalacji wodno-kanalizacyjnej oraz cyrulacji 4,5 tys. netto - w tym robocizna 1,5tys. a reszta to materiały: pompy, otuliny i inne piepszoty:) ale ile tam pkt. instalator policzyl to holipa nie wiem.. mam 2 lazienki + 1 dodatkowe rozproawdzenie (cyzli 3), kuchnia, kotlownia, garaz. dodatkowo zostalo zrobione odprowadzenie wody na zewn. domu 350zł (material i robocizna) - nie wiem czy to cos pomoze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.03.2011 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 pewnie, że pomoże ale poproszę o jeszcze. Myszonik, jak u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 24.03.2011 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Ja też nie mam wyliczenia za punkt...u mnie jeden instalator robi wod-kan i CO, za robotę bierze ok. 8.000, ale w tym jest cała instalacja jedna i druga - woda i kanalizacja w całym domu (3 łazienki i jedna toaleta, kuchnia, pralnia), podłogówka w tych łazienkach, kuchni i wiatrołapie, instalacja CO, montaż stelaży do kibelków i potem docelowo montaż sprzętów łazienkowych, kuchennych i ogrzewania łącznie z piecem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 24.03.2011 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 O wycenie grzejników zaraz napiszę więcej. Wczoraj nie miałam jak, bo mi się forum spsuło. Wam też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 24.03.2011 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 O wycenie grzejników...w necie szleństwa w stosunku do mojego dostawcy nie ma... no dobra szaleństwa nie ma w ogóle, bo nigdzie taniej niż po jego rabacie nie znalazłam... chyba wie jak klienta dopieścić.... W każdym razie znalazłam błąd rachunkowy w jego wycenie i nie jest ponad 14.000 tylko 13.000 za wszystkie grzejniki. Drogo, ale chyba się zdecydujemy. W końcu będę na nie patrzeć przez najbliższe dziesiątki lat chyba....Ado czy w tym sklepie sanitbuy mieli na stronie purmo ramo czy pisałaś do nich, bo ja na stronie widzę tylko purmo faro...Posprawdzam jeszcze net, bo w sumie grzejników przecież i tak nie będę teraz kupować tylko latem bądź wczesną jesienią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.03.2011 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 jak z co to mi się wydaje, że masz całkiem niezłą ofertę od tego hydraulika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 24.03.2011 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Myszonik - gratulacje w związku z poznaniem płci i trzymamy kciuki za Twoje rozpączkowanie w sierpniu Ile się u Was czeka na wykonanie przyłącza gazowego? Bo w naszych okolicach aktualnie bite 8 miesięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 24.03.2011 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 A dziękuję za gratulacje. Kciuki się przydadzą Co do przyłącza to od chwili podpisania umowy gazownia ma 6 m-cy, ale mówią, że może zrobią wcześniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 24.03.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 WOWW Gratulacje!!!! Trzymam kciuki. szykuj wyprawkę dla córeczki. Masz już wybrane imię? U mnie jeden chłopak.. drugi nie chce sie pokazać, więc liczę że jak wstydliwa to będzie dziewczynka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 24.03.2011 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Ada moja też się długo nie chciała pokazać. To już 21 tydzień, więc może Twoja druga sztuka też dziewczyna? Fajnie byłoby:) A na imię wstępnie mam mieć Karolina, ale nie wiem czy jeszcze zdania nie zmienię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 24.03.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 och carolina:) pięknie.. ja nie mam kompletnie pomysłu na chłopca.. niby krążą różne pomysły ale na żadne nie jestem zdecydowana.. kurcze jaka to odpowiedzialność. Gratuluję i życzę dużo zdrówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 24.03.2011 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 też mi się tak wydaje. Dlatego nie dyskutowałam jak podał cenę.Jest polecany przez znajomego, u którego robił i nie miał zastrzeżeń, więc się nie boję. A poza tym to wydaje mi się, że na te usługi instalacyjne różne jednak na mojej wiosce ceny są bardziej małomiasteczkowe, przyjaźniejsze inwestorom niż w aglomeracji ścisłej dużego miasta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 24.03.2011 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 też mi się tak wydaje. Dlatego nie dyskutowałam jak podał cenę. Jest polecany przez znajomego, u którego robił i nie miał zastrzeżeń, więc się nie boję. A poza tym to wydaje mi się, że na te usługi instalacyjne różne jednak na mojej wiosce ceny są bardziej małomiasteczkowe, przyjaźniejsze inwestorom niż w aglomeracji ścisłej dużego miasta... To było w odpowiedzi do Tatarak tylko z cytowaniem coś mi nie wyszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 24.03.2011 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 och carolina:) pięknie.. ja nie mam kompletnie pomysłu na chłopca.. niby krążą różne pomysły ale na żadne nie jestem zdecydowana.. kurcze jaka to odpowiedzialność. Gratuluję i życzę dużo zdrówka. No ja Tobie też życzę zdrówka i dużo sił do noszenia podwójnego ciężaru:) U nas jakby był chłopak to miał być Stanisław. Może następny potomek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 25.03.2011 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 (edytowane) Woodentic jest ładny, ale krzywy. Więc z tymi nowymi płytkami tez uważaj (ceny nie skomentuję ) Wczoraj składałam gratulacje córeczkowe ale cosik go nie widzę - więc ponownie gratuluję Edytowane 25 Marca 2011 przez Famelia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts