Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomarańczowy zawrót głowy Myszy i Niedźwiedzia - komenty:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki dziewczyny..,

Famelio co do gresu, nie kupię paradyża, bo mi się nie kalkuluje. Jak zamówię większą ilość to mi ten włoski granitogrs metalwood wyjdzie taniej od naszego paradyża. I to jest właśnie absurd, którego nie pojmuję. Dla kogo oni to robią w takich cenach?

I jeszcze finalnie się krzywe okaże ;)

Widzę, że nie marnujesz czasu.. Piękny wybór - ja jestem zwolennikiem biało-czarno-szarych aranżacji więc wszystkie Twoje wybory bardzo mi się podobają. Paradyz piumetta - przecudne.. żałuję że ich wcześniej nie widziałam.. już Ci zazdroszczę tej łazienki. Piękna ta mozaika do obłożenia wanny. Kolorowych płytek to trochę się obawiam.. bo jak to bywa z kolorami.. nudzą się. Obecnie łazienkę mam w wersji biało-szarej już od 10 lat i w międzyczasie zmieniłam dodatki. kiedyś były czerwone, później fioletowe a teraz są szare.. nowe łazienki też będą w bieli.. a kolorami będę się bawić dodatkami...jak ci się znudzi kolor łatwiej zmienić dodatki niż płytki.

czy masz może fachowca do obłożenia kominka? Byłam w Kagranie - niestety wybrałam tam sie w sobote i natrafiłam na pannę, której najwyraźniej moja wizyta przeszkadzała..doszłam do wniosku że sobota to chyba najgorszy dzień na załatwianie spraw, bo najczęściej w soboty dają kogoś do obslugi po to tylko aby ktoś był.. nie zważając na jakość obsługi... chyba lepiej zamknąć punkt niż wstawiać kogoś kto ma gdzieś klientów..oczywiscie wybrałam black stone:) jak twój blat :) na szczęście wcześniej dzwoniłam do nich i rozmawiałam z miłym panem którym polecił mi pana kominkarza..ale coś obawiam się że tanio nie będzie. Chociaz kominek to lepiej powierzyc dobrej ekipie, może masz już kogoś?

Ado

do kominka nie mam jeszcze nikogo.

Pogadam z moimi wykończeniowcami czy są w stanie to zrobić, a jak nie to będę szukała wśród firm kominkowych.

A byłaś tam obok kagranu w tym samym podwórku w firmie kominkowej? Podawałam gdzieś tu namiar

http://www.mk-kominki.pl/

facet wydawał się konkretny, ale o cenach obudowy na razie nie rozmawialiśmy, bo liczę na to, że obudowę zrobią mi wykończeniowcy.

Co do soboty to zgodzę się, że najtrudniej cokolwiek załatwić, bo ludzi wszędzie pełno, a obsługa zalatana, albo w soboty dają kogoś na zastępstwo, ale jakoś nie bardzo mam wybór, bo urlopu na bieganie po sklepach mi szkoda, a w tygodniu po pracy to już nigdzie nie zdążę...

kolorowej łazienki sobie też bym nie zrobiła, chyba też bałabym się, że mi się znudzi, ale dzieciakom nie chce robić na szaro, czy czarno, niech mają trochę radośniej:)

A i jeszcze co do kominków to widziałam dwie firmy przy obornickiej (ale tam jeszcze nie byłam)

http://www.poznan.timkominki.pl/

http://www.kominki-gramar.com.pl/kontakt.html

Jest też firma w Przeźmierowie

http://www.studiosciana.pl/aktualnosci.aspx

Będę sprawdzać, ale najpierw łazienki, potem podłoga do salonu, potem kominek:) taką mam kolejność założoną.

wpadłam do Ciebie zobaczyć jak to jest z tymi oknami u Ciebie.. a Ty widzę masz z każdej strony balkonik.. fiu fiu fiu... przydałyby się jeszcze widoki na góry:)

gratuluję rozpoczęcia kolejnego etapu.. tynki dają dużo radości, a jak zobaczysz jeszcze posadzke to mozna juz prawie meble ustawiac:) Jakie tynki robisz? bo chyba coś przegapiłam?

Tynki maszynowe. Cementowo - wapienne.

Ale wyszły ślicznie.

Szkoda tylko, że panowie od razu odebrali mi nadzieję, że takie śliczne pozostaną i sprowadzili na ziemię, że przy ocieplaniu poddasza i ogólnie wykończeniówce to mi na pewno zniszczą i uszkodzą ....

A widoki z góry mam takie raczej średnie.... ale lubię takie okna do podłogi.

też mam cementowo-wapienne ale robione były metodą tradycyjną - głównie dlatego że robiła je ekipa ulubionych murarzy. Zrobili perfekcyjnie, Pan od pomiarów drzwi dziwił się że otwory są identyczne na górze i na dole:) A tynki niestety kują.. mnie serce bolało jak zobaczyłam co zrobili instalatorzy.. wandale:) ale co zrobić jak trzeba to trzeba, teraz już się oswoiłam z dziurami w pięknych tynkach.. ale kiedyś nam te piękne ścianki wygładzą, kiedyś będzie pięknie..

Okna do podłogi - rozmarzyłam się... hmmm... zazdroszczę jak diabli, mi udało się tylko jedno w sypilani zrobić.