ka_em 19.04.2011 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Zajrzałam do Twojego dziennika i komentarzy bo trochę tak głupio okupować dziennik Mikiady. Gratuluję Maleństwa - no i się złożyło, że macie z Adą termin prawie na ten sam czas. Odnośnie zakupów to radzę tak jak Adzie przejechać się do Akpolu. Sama się przekonałam, że jest tam dużo rzeczy tańszych niż w necie - a i możesz dotknąć, zobaczyć na żywo. Napisz jeszcze jaki wózek teutoni CI się podoba. Sama mam Cosmo i jestem mega zadowolona. Wszyscy znajomi mi się pytają gdzie znalazłam taki super wózek - u nas raczej dość niepopularny. Domek super - i fajny ten kominek. Bradzo mi się podoba z taką boczną szyba ale u nas musi być raczej na płasko. nie chcemy by wychodził na salon. Będę często do Ciebie zaglądać i kibicować budowie. P.S. Jakbyś chciała zobaczyć moje wizualizacje to zapraszam na stronę p. Michaliny http://www.cuns.pl - dom w Przeźmierowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 19.04.2011 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Ka_emwitam u siebie:) I oczywiście zapraszam częściej. Twoje wizualizacje chętnie obejrzę.I chętnie wysłucham każdej uwagi co do moich wnętrz, bo ja już dostaję obłędu... zwłaszcza z łazienkami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 19.04.2011 14:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Loonęłam sobie na stronę Michaliny. Twoje wizualizacje bardzo mi się podobają.A jak zamierzacie w rzeczywistości zrealizować to drewno na ścianach, którego jest dużo? to będzie jakaś okładzina z forniru?Ciekawa jestem jaki da efekt w rzeczywistości...I bardzo jestem ciekawa jakie planujecie łazienki? Macie jakieś projekty?No i kiedy planujecie przeprowadzkę?Pewnie jeszcze w tym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 19.04.2011 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Niestety z derwna na ścianie musimy zrezygnować. Wyszło to bardzo drogo a niestety u nas na wykończeniówkę za dużo kasy nie zostało. Dlatego musimy zdecydować co robimy a co nie. Ostatecznie na korytarzu jedna ściana bedzie w bardzo ciemnym kolorze - dla kontrastu z resztą. Dodatkowo salon jak dla nas jest zbyt nowowczesny - ale oświetlenie sufitowe w takie formie zostaje. Zabudowa kominka będzie inna - w ciemnym kolorze; na podłodze samo drewno. Łazienki - właśnie nad tym pracujemy. Dolne wc jest w trakcie tworzenia. Chcemy połączyć ciemny szary z jasnym kolorem. Łazieneczka jest bardzo mała więc nie ma zbyt dużego pola do popisu. Jak tylko będę miała jakieś wizki to je wrzucę. No i musze CI podziękować bo wykorzystamy mozaikę z kolekcji paradyża, którą znalazłam dzięki Tobie. Przeprowdzić chcielibyśmy się po wakacjach, jak da radę. Ostateczny termin to koniec października - roczek synka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 19.04.2011 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Myszko, ja jestem na etapie pap na fundamenty, nie mam na razie zdania na temat umywalek... ale podobają mi się nablatowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 19.04.2011 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Porozmawiaj o tej mozaice z paradyża z kafelkarzami i obejrzyj ją sobie na żywo.Bo moi na nią narzekali, że podobno bardzo nierówna i źle się kładzie. Powiedzieli, że na większej powierzchni nie ma szans mieć idealnego efektu. Ale nie wiem czy to wynika z ich lenistwa i niechęci do położenia tej mozaiki czy też z jej faktycznych właściwości. Ostatnio widziałam u znajomej mozaikę (nie wiem jakiej firmy) i wyglądała delikatnie mówiąc średnio. A reszta płytek położona ładnie, więc chyba nie wina fachowców... może każ swoim zrobić jakąś próbkę na małej powierzchni. Widziałam też mozaikę z paradyża położoną na ekspozycji w salonie i też jej wygląd wiele do życzenia pozostawiał. Chyba strasznie trudno (o ile nie niemożliwe) położyć ją tak aby fugi były idealnie równe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 19.04.2011 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Myszko, ja jestem na etapie pap na fundamenty, nie mam na razie zdania na temat umywalek... ale podobają mi się nablatowe To nam się podobają takie same. Ja też biorę pod uwagę wyłącznie nablatowe do łazienek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 19.04.2011 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 brodziki 100x90 to standardowy wymiar.. chyba kolo ma taki, my mamy 180x90.. to dopiero bylo wyzwanie (w koncu wybralismy Huppe). na sw. michala jest tez taki outlet aquaform i maja tanie kabiny i brodziki.. ja w sumie nic tam nie kupilam, bo wybralam wygodne zakupy w cermagu.. ale po umywalke do kotlowni tam podjadeo matko jakie ty masz wielkie te lazienki jak dasz rade pomiescic w dzieciecej kabine i wanne! zazdroszcze.. u mnie bedzie tylko prysznic.. zreszta na razie nie robie dzieciecej lazienki - mamy tylko wyprowadzenia ale bedzie tam podreczna garderoba.. dopiero jak pojda do szkoly to im zrobie.. zamiast dwoch umywalek na blacie dalabym jedna prostokatna - ja tak zrobilam.. dlatego moze jestem zwiazana z tym pomyslem:)ja kierowalam sie tez zasada ze jak ceramika to jednej firmy w jednej lazience - ceramika moze roznic sie kolorem i lepiej dopasowac to juz jednej marki.sprzet kuchenny dopiero wykancza:) mam wrazenie ze lazienki przy tym to byl pikus.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 19.04.2011 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Tak wiem, że 90 x 100 cm to standardowy wymiar... Tylko uwaga, uwaga w zaćmieniu ciążowym szukałam takiego pod hasłami brodziki kwadratowe Doszłam już do tego, że 90x100 to jednak nie kwadrat a prostokąt... ale trochę czasu mi zeszło zanim przeładowałam:) Co do jednej firmy to wiem, że tak byłoby najlepiej tylko, że za żadne skarby świata nie umiem dopasować do siebie kształtem, wymiarami i ceną produktów z jednej firmy. Jak mi się wanna podoba to kibelek w ogóle, jak kibelek jest ok to umywalki beznadziejne. Co do jednej prostokątnej myślałam o tym, ale jednak wolę mieć swoją umywalkę. Nikt mnie nie będzie od mycia zębów poganiał, a małż nie napaskudzi do niej goląc głowę kłaczkami:) dziecięca łazienka nie jest wcale bardzo duża, ale jako jedyna ma sensowny kształt i daje się łatwo w niej sprzęty ustawiać. W sumie ani wanna ani prysznic nie będą tam wielkie, ale po co dzieciakom takie duże. A prysznic chciałam żeby na górze jeden był na szybkie kąpiele. I też nie zakładam, że zbyt szybko ta łazienka będzie w stałym użytkowaniu docelowych użytkowników, ale w kredycie mam założone, że wykończę całą chatę, wzięc muszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 19.04.2011 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 oj to się pocieszyłam że nie tylko ze mna tak źle jest w ciąży.. dosłownie mózg też jest w ciąży i działa na spowolnionych obrotach.... jak kiedyś chciałam ciasto upiec i zdziwiłam się po 0,5 godz. ze nie pachnie w domu ciastem.. a ja tylko zarowke zapalilam w piekarniku:) z ciasta wyszedl wspanialy zakalec.. juz nie podejme sie pieczenia.. na pewno w ciąży. Co do umywalki duzej.. to mój małż jak bedzie chcial nabrudzic to do kotlowni go wygonię a wolę mieć trochę więcej przestrzeni. Jakos te 5 cm po bokach na blacie u Ciebie wydaje mi sie malutko.. te nablatowe fajnie wygladaja jak widac troche blatu...moze lepiej tej przerwy pomiedzy nimi takiej nie robic a dac wiecej po bokach? Kurcze z ta lazienka dla dziecka teraz to szybko dzialasz... z drugiej strony nie bedziesz miala w swojej lazience wanienki, oliwek i innych dzieciecych akcesoriow i dzieki temu wiekszy porzadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 19.04.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 O kurcze a gdzie masz kredyt, że takie masz zapisy? My też nie wykańczamy łazienki dla dzieci. Tam będzie na raze pralnia. Na tip top robimy wc na dole i naszą łazienkę. Mały i tak będzie korzystał ze swojej łazienki za min. 5 lat więc nie warto robić tego teraz. Mamy tylko zaprojektowane rozmieszczenie aby zakończyć prace instalatorskie a w przyszłości założyć tylko sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 19.04.2011 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 No normalnie w banku dnb nord. A jak robiliście kosztorys/harmonogram to zaznaczaliście, że środki na wykończenie nie są na wszystkie pomieszczenia? I wycena dla banku była też na dom nie do końca wykończony? No bo jeśli nie to bank rozumuje, że wykończysz dom w całości i takoż w całości wykończony stanowi on zabezpieczenie kredytu, czyli jeśli nie wykończyłeś do końca to nie wywiązałeś się z zapisów umowy kredytowej. Tak to rozumiem. Chyba, że w kosztorysie/harmonogramie masz wprost zaznaczone, że wykańczasz np. 2 z 3 łazienek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 20.04.2011 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Ja mam w kosztorysie podać biały montaż łazienek i agd kuchni, ale nie jest zaznaczone, że poza tym te pomieszczenia mają być "wykończone". W końcu mogę chcieć nowocześnie mieć w łazienkach gołe regipsy, a w kuchni zamiast mebli... no nic mi nie przychodzi do głowy Myszka, jak te 3 dekory mają w sumie 90 cm, to uwzględniłaś w tych 90 cm fugi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 20.04.2011 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Ja również nie mam szczegółowego kosztorysu/harmonogramu. Nieraz musieliśmy wciskać gdzieś kwoty przezanczone na wykończeniówkę bo nie było konkretnych rubryk np. kuchnia. Czy orientujesz się gdze mogę zobaczyć tę mozaikę z paradyża- czy jest ona w cermagu? Trochę mnie zdołowałaś tą wiadomością. Tak bardzo się cieszyłam, że mam chociaż już coś wybrane do łazienki:( Właśnie się dowiedziałam, że na długi weekend zapowiadają piękną pogodę i ustaliliśmy z mężem, że zabieramy się za porządki na działce. W końcu coś zacznie się dziać na zewnątrz. Bardzo się z tego cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 20.04.2011 15:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Tatarakupłytki kładę raczej bezfugowo, jeśli już to minimalna fuga 1,5 mm.ka_emktórą dokładnie chcesz mozaikę tę szarą z serii secret/edeno?tej nigdzie nie widziałam. W cermagu chyba w ogóle nie mają mozaiki paradyża, przynajmniej nie kojarzę. Tę biało - czarną secret - edeno widziałam położoną na ekspozycji w bokaro na obornickiej (to drugie bokaro licząc jadąc od strony centrum w kierunku obornik), dużą ekspozycję paradyża mają tam na piętrze. Jest wielu dystrybutorów paradyża tutaj adresyhttp://www.paradyz.com.pl/pro/adresy_wdnawet w przeźmierowie jest, może podzwoń i zapytaj gdzie mają tę mozaikę.ja już się z wizją mozaiki pożegnałam.Obie wanny ustawię na wysokość 60 cm i wtedy bez docinek na długości obłożę płytką w pionie. Co do kredytu to ja też nie mam szczegółowo wskazane w jaki sposób mam urządzić i wykończyć poszczególne pomieszczenia, ale jakoś tak założyłam, że łazienki to muszą mieć płytki i sprzęty zamontowane.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 23.04.2011 05:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 http://images38.fotosik.pl/800/745b844f55ed062f.jpg Zdrowych, Pogodnych Świąt Wielkanocnych,pełnych wiary, nadziei i miłości.Radosnego, wiosennego nastroju,serdecznych spotkań w gronie rodzinyi wśród przyjaciół oraz wesołego "Alleluja":) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellik 23.04.2011 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 Radosnych Świąt Wielkanocnych wypełnionych nadzieją, pogody w sercu oraz radości a także smacznego jajka w gronie bliskich osób. http://ellizabeth.republika.pl/kurczaczki.bmp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 23.04.2011 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 http://img705.imageshack.us/img705/9228/jajo2w.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 25.04.2011 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 Dziękuję wszystkim serdecznie za życzenia. Spireo Twoje budowlane jajo powinno wystartować w jakim muratorowym konkursie na pocztówkę świąteczną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 26.04.2011 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Kominek piękny!!!! Napisz jaki wkład, jaki kamień i jaki będzie koszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts