myszonik 08.05.2011 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 ka_em te do kotłowni?zamawiałam tutaj http://megastore.pl/ cena ok. 35 zł/m2 ścienne trochę tańsze, podłogowe trochę droższePotem znalazłam jeszcze minimalnie tańsze tu:http://plytki24.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 08.05.2011 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Cze Monia Bardzo fajne płytki wybrałaś Aż sobie pooglądałam, bo sama stoję przed wyborem płytek właśnie do dodatkowych pomieszczeń. Zamówiłaś już metalwood? Muszę*kurcze jeszcze raz się wybrać do jakiegoś sklepu, zerknąć na nie i ostatecznie zdecydować które chcę, i który format. Teraz już sama nie wiem czy brać 45x90 czy 30x60 .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 08.05.2011 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Cieszę się, że płytki się podobają.Do takich pomieszczeń jak kotłownia właśnie cersanit ma duży wybór prostych płytek w podstawowych kolorach, w necie mają całkiem przyjemne ceny.. Metalwooda nie zamówiłam. Muszę poczekać do następnej transzy kredytu, bo nie mam na niego kasy teraz. Jednak plany się zmieniły i nie będę od razu kładła podłogi z metalwooda, pomiar kuchni zrobię na wylewce, a płytki dołożę później, przed montażem. Myślę, że w czerwcu będę zamawiać.Co do wymiaru u Ciebie to nie wiem co doradzić. Na pewno 30 x 60 wyjdzie znacznie taniej... a jakie masz pomieszczenia do wyłożenia matalwoodem i jaką powierzchnię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 08.05.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Dlatego właśnie zaczęłam myśleć nad wymiarami. Mam do wyłożenia kuchnię i jadalnię połączone, które razem mają 37m2 i od nich odchodzi hol 17m2. Zastanawiam się*czy przedsionek (4m2) i garderobę(5m2) przy wejściu głównym również*kłaść w metalwoodzie? Czy będzie on w tych miejscach praktyczny? A jeśli w czym innym to w czym?Druga sprawa, ale to już na później. Jak ją kłaść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 08.05.2011 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Przy Twoich wymiarach to nie wiem jak kłaść, chyba na prosto, płytka obok płytki. Ja mam zamiar moją położyć tak jak parkiet z przesunięciem w rzędach o 1/3 długości. I kładę na całej powierzchni korytarze, kuchnia, wiatrołap. Na tę dużą przestrzeń (kuchnia, jadalnia, hol) to myślę, że te większe będą się dobrze prezentować.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 08.05.2011 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 Zapytałam jeszcze moją architekt jak ona to widzi. Czekam na odpowiedźTeż wstępnie planowałam kłaść na mijankęA są*w ogóle jakieś zasady? Może się dowiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 09.05.2011 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Zasad to chyba nie ma. Jak się komu podoba. Jedynie jeżeli masz podłogówkę to musi być fuga i to jeżeli większa płytka to też szersza fuga, ale jakiej szerokości musiałabyś dokładnie fachowców zapytać dla danej wielkości płytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 09.05.2011 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Gratuluję pięknej posadzki.. to kolejny etap po murach chyba który najbardziej cieszy oko inwestora. Zrobiło się przecudnie. Pilnuj teraz żeby Ci nie nabrudzili:) i niech wykonawcy zamiatają codziennie:) mycie podłóg możesz im odpuścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 09.05.2011 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 To nabrudzenie to mi sen z powiek spędza. W ogóle zauważyłam, że poza nielicznymi wyjątkami budowlańcy w ogóle nie szanują cudzej własności. Nie przejmują się tym, że uszkadzają mi moje piękne nowe tynki, że mogą porysować drzwi, uszkodzić okno. Zachowują się czasem jak Hunowie....Po posadzkach już widzę, że w niektórych miejscach mam tynk uświniony.... wrr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 09.05.2011 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 ja pod tym względem to narzekam tylko na instalatorów... ale uważać trzeba na wszystkich. Większość u mnie to czyściochy. Gorzej się robi jak masz kilka ekip i wtedy nikt nie czuję się za nic odpowiedzialny, jak jest jedna ekipa to pilnują porządku. Ciesz oko tym porządkiem..póki możesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 09.05.2011 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Już powoli pogodziłam się z tym, że będę musiała ten tynk szpachlować (chociaż bardzo mi się podobał zwłaszcza do pomieszczeń z cegłą taki surowy), bo po przejściu wszystkich ekip zapomnę, że kiedyś ten tynk był śliczny niestety wszystkich nie upilnuję. U mnie instalator to dość zmyślny chłopak, starał się nie bałaganić za dużo i nie uszkadzać, ale siłą rzeczy np. kując pod kaloryfery zawsze coś się uszkodzi. Poza tym też mam na raz kilka ekip (np. instalatora z wentylatorami) i wtedy to już na bank mają wszystko gdzieś, bo jakby co zwalają na tego drugiego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 09.05.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Weźcie mnie nie dobijajcie.Co mam powiedzieć ja? Tynkarze wchodzą*po wylewkach i mają mi ich nie zapierniczyć. Pod żadnym pozorem.Po traumie której doznalam po układaniu folii pod wylewki mam ciarki jak pomyślę o rozkładaniu tektury na wylewkach. Brrrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 09.05.2011 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 monsanabiato będzie wyzwanie... nie wiem jak najlepiej te wylewki zabezpieczyć. Może folią budowlaną taką czarną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 09.05.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Nie no, folię to nam od razu odradzono - jeden wielki poślizg. Kupiliśmy tę grubą budowlaną tekturę (falowaną w środku). Zobaczymy co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 09.05.2011 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 a w sumie to tak, o poślizgu na folii nie pomyślałam.W każdym razie tynki brudzą niemiłosiernie. Dopilnuj ekipy żeby porządnie po sobie posprzątali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 09.05.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 a w sumie to tak, o poślizgu na folii nie pomyślałam. W każdym razie tynki brudzą niemiłosiernie. Dopilnuj ekipy żeby porządnie po sobie posprzątali. Sprzątania to ja się nie boję, ja mogę nawet po nich sprzątać (nie to żebym chciała, wręcz przeciwnie), oni niech mi tylko dbają o wylewkę, plissss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 09.05.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 tynki, później wylewka do podstawa sukcesu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 09.05.2011 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Chyba każde rozwiązanie ma swoje plusy i minusy. Niby "po bożemu" to tynki a potem wylewka. Ale w międzyczasie te tynki już niestety dostają w kość od instalatorów, a i wylewkarz swoje dołoży... Idealnie byłoby gdyby nikt niczego nie zabrudził ani nie uszkodził, ale pokażcie mi taką budowę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 09.05.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 tynki, później wylewka do podstawa sukcesu hmmm, nie zawsze się da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 09.05.2011 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Ach jak ja Ci zazdroszczę tej posadzki. Teraz to już czuć przytulność domku:) monsambia a czemu masz taką kolejność? Niestety tynki brudzą niemiłosiernie. U nas dziś zaczęli a garaż wygląda...brrr... COś okropnego. Odnośnie tynków c-w - niestety trzeba je szpachlować. Bardzo mi się podoba taka fajna fakturka ale nas od razu ostrzegli, że będą one pouszkadzane po przejściu kilku ekip i tego się nie uniknie. DLatego zrezygnowaliśmy z tynku drobnoziarnicteo (dolina nidy), który oczywiści ejest droższy, i wolimy te pieniądze dołożyć na dobrego szpachlarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts