monsanbia 09.05.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 No właśnie myszoniku, właśnie właśnie.Gdyby nie to brudzenie wylewek, byłabym za odwrotną (moją) kolejnością. Jak pomyślę ile hydraulicy by mieli kucia tynków którego u nas nie było i potem łatania tego ... Nie ma złotego środka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 09.05.2011 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 No i to mnie niemiłosiernie wkurza. Dlaczego nie da się zrobić tak żeby wszystko było ładnie i nieuszkodzone? Tylko zawsze jakieś kompromisy:mad:Wiem, głupia jestem, tyle już wybudowałam, a jeszcze psioczę, że coś jest tak a nie inaczej, bo inaczej się nie da... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 09.05.2011 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 monsambia a czemu masz taką kolejność? Niestety tynki brudzą niemiłosiernie. U nas dziś zaczęli a garaż wygląda...brrr... COś okropnego. Odnośnie tynków c-w - niestety trzeba je szpachlować. Bardzo mi się podoba taka fajna fakturka ale nas od razu ostrzegli, że będą one pouszkadzane po przejściu kilku ekip i tego się nie uniknie. DLatego zrezygnowaliśmy z tynku drobnoziarnicteo (dolina nidy), który oczywiści ejest droższy, i wolimy te pieniądze dołożyć na dobrego szpachlarza. ke_em ... bo ponieważ .. No generalnie, na tynki było za zimno (od grudnia do marca) i ten czas wykorzystaliśmy na kładzenie instalacji (wraz z podłogówką). Już*po położeniu c.o. i hydrauliki (jeszcze odkurzacz centralny) nie było gdzie palca wcisnąć. Inspektor powiedział że nie widzi przeszkód, wykonawcy teraz też*mówią że wiele ludzi tak robi (nie chcą kucia w tynkach) Teraz odnośnie tynków c-w - my szpachlować nie będziemy. Wybraliśmy tynki zacierane piaskiem kwarcowym. Droższe od tych bez o 2 pln a gładzi już nie potrzebują. Spora oszczędność i jednoetapowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 09.05.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 e z tym kuciem w tynkach to przesada...dobry instalator zrobi tyle tylko ile trzeba, jeśli grzejniki mają np podłączenie dolne, szkody są minimalne, tak samo cwu, bruzdy w których idą rury i tak zazwyczaj przykrywane są płytkami, więc straty żadne, i chyba nikt nie kładzie kanalizy po tynkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 09.05.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Teraz odnośnie tynków c-w - my szpachlować nie będziemy. Wybraliśmy tynki zacierane piaskiem kwarcowym. Droższe od tych bez o 2 pln a gładzi już nie potrzebują. Spora oszczędność i jednoetapowo Możesz sobie na to pozwolić bo jesteś już po wszystkich pracach. Takie rozwiązanie jest teraz bardzo dobre. I będziesz mieć fajne ściany, a my szpachel:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 09.05.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Mnie np zastanawia akt jak po tynkach kładzie się*podłogówkę. U nas było prosto, na równiutkim podłożu. Na tym co dziś widziałam (oglądałam naszych majstrów przy pracy) nie wyobrażam sobie tego robić. Przy wylewce w pierwszej kolejności kuć nie trzeba nic. Dalej będę obstawać przy swoim - nie ma złotego środka A Tobie myszoniku zazdroszczę. Już mi się znudziło patrzeć na ten okablowany i orurowany dom, który domu nie przypomina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 09.05.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Możesz sobie na to pozwolić bo jesteś już po wszystkich pracach. Takie rozwiązanie jest teraz bardzo dobre. I będziesz mieć fajne ściany, a my szpachel:( Nie rozumiem? Ale jaki to ma związek? Dlaczego nie możecie wybrać tynku c-w z piaskiem kwarcowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 09.05.2011 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 e z tym kuciem w tynkach to przesada... dobry instalator zrobi tyle tylko ile trzeba, jeśli grzejniki mają np podłączenie dolne, szkody są minimalne, tak samo cwu, bruzdy w których idą rury i tak zazwyczaj przykrywane są płytkami, więc straty żadne, i chyba nikt nie kładzie kanalizy po tynkach? Wszystko prawda. Mój instalator naprawdę się starał jak najmniej uszkodzić i chyba dobrze się z tego zadania wywiązał, ale jednak serce mi krwawiło jak widziałam kucie np. pod kaloryfery. W łazienkach zasłonię płytkami, nie ma problemu, a w salonie i jadalni może uda się jakoś te uszkodzenia naprawić, podobno umiejętnie zagipsowane i przetarte papierem ściernym? takie załatanie świetnie udaje tynk c-w... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 09.05.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 no jak to? szczotka druciana wpierw potem folia lub papa, co kto ma, styro w dwóch warstwach i rurki od podłogówki i wylewka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 09.05.2011 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 A Tobie myszoniku zazdroszczę. Już mi się znudziło patrzeć na ten okablowany i orurowany dom, który domu nie przypomina wiem o czym mówisz.... ja już też mam wstręt do kabli i rurek. Co do podłogówki po tynkach to nie ma żadnego problemu... rozkładają folię, styro, folię i rurki... A z tynkiem przed instalacjami jest ten problem, że jest duże ryzyko, że jednak skończy się szpachlowaniem przez te uszkodzenia w międzyczasie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 09.05.2011 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 no to w sumie już łatwiej wylewki zabezpieczyć i potem to wszystko wywalić*do kontenera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 09.05.2011 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Widzę Esiak, że pisaliśmy w tym samym czasie. U mnie etap ze szczotką wykonała ekipa od tynków.Nabrudzili, ale też posprzątali po sobie idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 09.05.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 my tu gadu-gadu a czas obejrzeć nowy odcinek Gry o Tron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 09.05.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 a ta dyskusja tu, to w ogóle bez sensu Dziewczyna na gładkie ściany i podłogi, nie ma co rozpamiętywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 09.05.2011 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 my tu gadu-gadu a czas obejrzeć nowy odcinek Gry o Tron No przecież już jest połowa odcinka:) Słyszę, bo małż ogląda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 09.05.2011 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Dyskusja dla samej dyskusji. Najlepiej byłoby mieć wszystko gładkie i idealne, ale nie zawsze radę da... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 09.05.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 ja tam oglądam w piwnicy oryginał z wczoraj, ale dziś dopiero napisy wyszły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 09.05.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Dyskusja dla samej dyskusji. Najlepiej byłoby mieć wszystko gładkie i idealne, ale nie zawsze radę da... Jak nie da jak masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 09.05.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 poza tym nie mam HBO w piwnicy, heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 09.05.2011 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 ja tam oglądam w piwnicy oryginał z wczoraj, ale dziś dopiero napisy wyszły A to insza inszość... Mój na HBO to co dają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts