myszonik 09.05.2011 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Jak nie da jak masz Obawiam się, że do czasu niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 10.05.2011 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Nie rozumiem? Ale jaki to ma związek? Dlaczego nie możecie wybrać tynku c-w z piaskiem kwarcowym? Po pierwsze dlatego, ze ja po tynkach będę miała robioną instalację i jestem suprocentowo pewna, że te yki będą pouszkadzane i będę je i tak musiała szpachlować. Po drugie już u mnie zaczęli i mam zwykłe c-w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 10.05.2011 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 weźcie mi to wszystko uporządkujcie, pliiizz. jak zrobię SSZ, to wpuszczam kolejno:- ekipę od WM- elektryków - tynkarzy- układam styropian na podłodze- biorę hydraulików na instalację wod-kan i instalatora podłogówki- wylewki na podłogi tak by było ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 10.05.2011 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Po pierwsze dlatego, ze ja po tynkach będę miała robioną instalację i jestem suprocentowo pewna, że te yki będą pouszkadzane i będę je i tak musiała szpachlować. Po drugie już u mnie zaczęli i mam zwykłe c-w. Aha, rozumiem. Ale mimo wszystko te zacierane piaskiem kwarcowym też są zwykłe, tyle tylko że mają tę warstwę kwarcu. Jakby co, zapytaj swoich tynkarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 10.05.2011 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Myszoniku, a jakie podłogowe wzięłaś do tych płytek cersanitu? Przeglądam sobie ofertę plytki24 i widzę że mają szybki termin realizacji. Muszę klepnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 10.05.2011 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 weźcie mi to wszystko uporządkujcie, pliiizz. jak zrobię SSZ, to wpuszczam kolejno: - ekipę od WM - elektryków - tynkarzy - układam styropian na podłodze - biorę hydraulików na instalację wod-kan i instalatora podłogówki - wylewki na podłogi tak by było ok? Ekipa od Wm może być również po tynkach. To zalezy od systemu rur(moge się mylić ale jeśli masz rury pod zabudowę to mogą być po tynkach). Nie wiem o co chodzi z tym styropianem. U mnie chyba wszystko robi instalator. W takiej kolejności pamiętaj żeby instalatorzy wyprowadzili piony przed tynkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 10.05.2011 15:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 monsanabiodo tych płytek z kotłowni w tej samej serii są podłogowe. Oczywiście innego wymiaru:)Tataraku u mnie było w takiej kolejności:- elektryk;- WM - przepusty przez stropy;- tynki;- instalacja wod - kan i Co + jednocześnie WM reszta rur porozkładana;- styropian ( w pomieszczeniach, gdzie podłogówka układał sobie instalator przed położeniem podłogówki);- wylewka. Można też próbować jak monsanabia najpierw wszystkie instalacje, potem wylewkę a potem tynk, wtedy na pewno nie uszkodzisz tynku, ale zasyfisz wylewkę przy tynkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 10.05.2011 15:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 monsanabioto są podłogowe nazywają się fridohttp://megastore.pl/gallery/359945/5907536699027_PF_full.FC4A7910-34A8-4CCC-ACA2-8A1CC08363B6.jpgwłaśnie zauważyłam, że w sklepie płytki 24 nie mają ich, ale są w megastore. Tylko, że ja z megastore nadal nie mam odpowiedzi co do czasu realizacji zamówienia, czekają na odpowiedź od producenta.... więc nie wiem czy uda mi się u nich te płytki kupić na czas czy będę musiała zrezygnować.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 10.05.2011 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Nie rozumiem dlaczego chcecie robić wszystkie podejścia pod wodę/kanalizację po tynkach?Przecież to można zrobić przed tynkami, a nawet powinno się bo potem oszczędza kucie w ścianach i inne przyjemności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 10.05.2011 16:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 salik ja też nie rozumiem, ale tak już mam zrobione.... Chyba jakoś tak się utarło, że tak się robi, ale nie mam pojęcia dlaczego... Nie zastanawiałam się czemu tak się robi, wszyscy powiedzieli, że tak to tak zrobiłam. Może następnym razem będę mądrzejsza Jeżeli chodzi o wodę i kanalizę to mi zupełnie nie przeszkadza, bo to w łazienkach gdzie i tak położę kafle i w kuchni, gdzie będzie za meblami... jedyny problem to podejścia do kaloryferów, ale mam nadzieję, że te drobne uszkodzenia, które przy tym powstały jakoś się da usunąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 10.05.2011 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 salik już tłumaczę dlaczego taka kolejność jest często praktykowana. Nie wiem czy widziałeś jak robią tynki maszynowe (może ręczne też ale takich nie widziałam). Wszystko naokoło jest uświnione. Do tego żaden majster nie patrzy gdzie chodzi, jak robi (zasada "nie moje więc nie dbam")- przez co często zdarza się, ze rury są pouszkadzane, poniszczone, nie wspomnę już o tym jakie są uwalone tynkiem. Moja siostra miała instalatora przed tynkami i aż żal było patrzeć jak ta instalacja wyglądała. A jak wiesz to są grube pieniądze inwestora więc bardzo to kuje w oczy:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 10.05.2011 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 A widzisz myszoniku! A ja bidna szukałam tych frid i już się zaczęłam zastanawiać czy aby nie wstałam lewą nogą Zaraz napiszę do plytek24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 10.05.2011 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Myszoniku, jednak są w plytkach24 podłogowe frido! Po prostu zdjęcia są*tych prostokątnych, ale wymiar 32,6x32,6. To te? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 10.05.2011 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Tak to te!Jak mi do jutra nic sensownego w tym megastore nie odpowiedzą to odwołuję zamówienie i też zamówię na płytkach 24. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 10.05.2011 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Pani w plytki24 powiedziała, że nie ma ich dostępnych! Nie rozumiem. Na stronie jest napisane, że czas realizacji wynosi 1-2 dni, a okazuje się*że płytek nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 10.05.2011 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Shit...jeszcze się okaże, że się nawybierałam a to pupa blada...W megastore to chociaż napisali od razu, że na zamówienie... no nic poczekam na odpowiedź od nich ile to zamówienie potrwa. Muszę jeszcze sprawdzić gdzie ten cersanit stacjonarnie w okolicy sprzedają, ale wtedy już pewnie nie będzie cenowo tak przyjemnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 10.05.2011 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Pocieszające jest to, że na ceneo sklepów z fridami od groma http://www.ceneo.pl/2138182 (nie sugeruj się*tym, że akurat wyszukałam dekor).Trzeci sklep - Gucio jest warszawski, jutro tam dzwonię, może nie będę musiała płacić za dostawę ... chociaż jazda w te okolice zawsze doprowadza mnie do pasji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 10.05.2011 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 No trochę jest, ale jak kliknęłam na grafit to w większości wyprzedane lub dostępność dość odległa.No nic jak się nie wyjaśni w megastore to będę szukać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 10.05.2011 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Ekipa od Wm może być również po tynkach. To zalezy od systemu rur(moge się mylić ale jeśli masz rury pod zabudowę to mogą być po tynkach). Tego w ogóle nie wiedziałam! jak mam ustalić, czy rury będą pod zabudowę, czy w tynkach? od czego to zależy? te systemy to rury giętkie lub stałe (np. Spiro)? wiem, że giętkie wychodzą taniej, ale które są lepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 10.05.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Tego w ogóle nie wiedziałam! jak mam ustalić, czy rury będą pod zabudowę, czy w tynkach? od czego to zależy? te systemy to rury giętkie lub stałe (np. Spiro)? wiem, że giętkie wychodzą taniej, ale które są lepsze? rur spiro nie powinno się używać w wentylacji mechanicznej, tyle razy już o tym było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts