Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomarańczowy zawrót głowy Myszy i Niedźwiedzia - komenty:)

Recommended Posts

A u mnie na szczęście finalizują się długo ciągnące się sprawy: rekuperator wybrany i zamówiony; brama zamówiona; wykończeniowiec zaklepany; kominek wybrany i tylko czekamy na projekt by go klepnąć; część płytek wybrana; sprzęt do kuchni cześciowo obejrzany i wybrany. Kupa rzeczy zrobionych - jaka jestem z siebie dumna:)

U nas końcża się tynki (mam nadzieję, ze do końca tyg. skończą) i wchodzi instalator.

A u Ciebie Myszonik kiedy wchodzi ekipa?

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie jest jeszcze pełna ale powoli dochodzę do finiszu:

lodówka - Sharp SJ-F72PVSL

piekarnik - Samsung BT 63TDBFGB

mikrofala - Samsung FG 87 KUB

zmywarka - Bosch SMV 50E30EU

płyta - Płyta indukcyjna Teka GKST 60 i4 Basic Slider

Nie mam jeszcze okapu. Będe miała wyspowy a te nie sa najtańsze. Sprzęt będzie raczej srebrny a lodówka waniliowa.

Dzięki za wsparcie mentalne w czekaniu....

Kominkowcy wchodzą w przyszłym tygodniu, muszę juto zadzwonić dowiedzieć się którego dokładnie dnia.

Ocieplacze niestety dopiero od czerwca, więc czekam, czekam, czekam...

ka_em pochwal się resztą, a nie tak tylko hasłami rzucasz;) jakie kafelki, jaki kominek? kto robi też zielona góra?

Zazdroszczę wybrania sprzętów, bo mnie to totalnie przeraża... oglądałaś je na żywo czy tylko w necie?

A co do piekarnika i mikrofali to wyświetlacze świecą im na ten sam kolor?

ka_em pochwal się resztą, a nie tak tylko hasłami rzucasz;) jakie kafelki, jaki kominek? kto robi też zielona góra?

Zazdroszczę wybrania sprzętów, bo mnie to totalnie przeraża... oglądałaś je na żywo czy tylko w necie?

A co do piekarnika i mikrofali to wyświetlacze świecą im na ten sam kolor?

Już, już...odpowiadam jak na spowiedzi:)

Kominek raczej z Zielonej Góry - Spartherm Ah 4s. Chcieliśmy ten Bh ale wkońcu zwycięzył rozsądek - po co nam aż tak duży kominek? Ten Ah też jest duży, no i tańszy.

Płytki wybrane firmy Rako - szarości i biel. Oczywiście jeszcze nie wszedzie takie będą ale te mam wybrane.

A co do sprzętu to trochę poczytałam a później pojechałam pooglądać na żywo. W ten właśnie sposób zrezygnowałam z lodówki. Miała być Hotpoint Ariston ale jak zobaczyłam na żywo to się przeraziłam jaki badziew. I tak wróciłam do wcześniejszego wyboru - sharpa.

Piekarnik i mikrofala są z jedenej serii i z tego co wiem to właśnie jako jedne z niewielu mają wyświetlacze w takim samym kolorze.

Ja też byłam za kominkiem Ah, bo nie wiem po co nam taki wielki, ale się małż uparł, a potem jeszcze wyszła kwestia tego narożnego i tak już stanęło na jego. Na pewno będzie u Ciebie się super ten Ah sprawdzał. A obudowa jaka? Pochwal się projektem jak będziesz miała...

O tych płytkach Rako nigdy nie słyszałam, ale teraz weszłam na stronę i fajowe niektóre są... ja już powinnam mieć zakaz wchodzenia na strony z płytkami?

Którą serię wybrałaś?

Sprzęty to wyższa szkoła jazdy, wypieram konieczność ich wyboru ze świadomości, ale w końcu mnie rzeczywistość dopadnie...

Rako seria sandstone plus lappato - niestety na stronie w ogóle nie widać jak bardzo są ładne. Ktoś miał łazienkę w tych płytkach i już na gotowo wyglądają rewelacyjnie. Na podłogę w reszcie domu wstępnie wybrane mam marca corona MArmuru Bianco ale to z Cerstylu.

Ogólnie te sklepy mają dużo wyższe ceny. Jestem ciekawa na jaki rabat mogę liczyć w Cermagu. Jak się okaże, ze dostanę je w necie taniej to raczej zastanawiać się nie będę.

Mysza! Cześć! Właśnie przeczytałam z wielkim upodobaniem cały dziennik. Współczuję początków, ale to już całe szczęście za Tobą. Będę podglądać jakie postępy. Jak zobaczyłam stan surowy to mówię: baardzo ładny dom :-).

Zapisuję się na podglądanie i jak będę miała coś ciekawego do powiedzenia to się odezwę :-).

Pozdrawiam serdecznie Alicja

To ja odnośnie drzwi.

My mamy na oku drzwi z DRE - ryfla - są dość fajne i też mają taką strukturę - nie są zupełnie gładkie i nie wyglądają jak okleina ;)

coś takiego:

http://www.dre.pl/images/phocagallery/ramowe/scala/thumbs/phoca_thumb_m_scala.jpg lub http://www.dre.pl/images/phocagallery/ramowe/premium/thumbs/phoca_thumb_m_0.jpg

Wszystkie ryfle są z fajną strukturą.

I podobno DRE jest bardziej terminowy niż POL-SKONE

Edytowane przez atika

Muszę sobie na żywo obejrzeć, pomacać:) Mają niezaprzeczalną zaletę - duży wybór wzorów przeszkleń.

W porta drzwi też maja takie ryflowane (zapomniałam teraz nazwy), ale jednak te z polskone prezentowały się na żywo lepiej, bardziej naturalnie to wyglądało...

Netowe zdjęcia drzwi jednak niewiele dają.

Myszonik - my mamy Polskone Simple, montaż będzie za 2 tyg. Widziałam je na Budmie i wyglądaly super, w salonach często jest marna ekspozycja. Dużo naczytalam się i naoglądałm drzwi robionych przez stolarza.. i wydaje mi się że to duże ryzyko, często kolor odbiega od wyobrażanego sobie przez inwestorów, drzwi jakoś źle spasowane.. drogie, ja wolę gotowe, moi znajomi którzy robili przez stolarza też narzekają, inni są zachwyceni ale za drzwi płacili chyba ok. 2 tys.:) ja ok.500zł z ościeżnicą:) Zamawialam w Budom Markecie - w marcu dali 18% rabatu.

Hej Ado, problem polega na tym, że te moje Polskone z ościeżnicą i klamką to sporo 2.000 przekraczają...

Ech, przy białych jest łatwiej...

Na tych, które mają wyglądać na drewniane to te za 500 wyglądają fatalnie...

Od stolarza też się boję, bo kasa porównywalna, a efekt niepewny...

Kurczę łapie dół finansowy... czemu to wszystko takie drogie? I gdzie nie wejdę to same najdroższe rzeczy mi w głowie.

Nowy temat - schody zewnętrzne.

czym obkładacie?

Bo mnie się oczywiście uroił kamień, pojechałam dziś oglądać i jedyne co uznałam za stosowne to oczywiście granit nero absoluto tym razem szczotkowany na antyk, ale na schody to bankructwo!

Na bank mogłabym startować z powodzeniem w konkursie: jak na niepozorny dom wydać milion i tak żeby jeszcze wcale nie było tej forsy widać.