ka_em 19.05.2011 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 A u mnie na szczęście finalizują się długo ciągnące się sprawy: rekuperator wybrany i zamówiony; brama zamówiona; wykończeniowiec zaklepany; kominek wybrany i tylko czekamy na projekt by go klepnąć; część płytek wybrana; sprzęt do kuchni cześciowo obejrzany i wybrany. Kupa rzeczy zrobionych - jaka jestem z siebie dumna:) U nas końcża się tynki (mam nadzieję, ze do końca tyg. skończą) i wchodzi instalator. A u Ciebie Myszonik kiedy wchodzi ekipa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 19.05.2011 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Ka_em podziwiam i zazdroszczę! Dawaj tu szybciutko listę swoich AGD bo ja jestem blisko finalizacji ale pewnosci nie mam.. w ogole to coraz trudniej przychodzi mi podejmowanie wszelkich decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 19.05.2011 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Nie jest jeszcze pełna ale powoli dochodzę do finiszu:lodówka - Sharp SJ-F72PVSLpiekarnik - Samsung BT 63TDBFGBmikrofala - Samsung FG 87 KUBzmywarka - Bosch SMV 50E30EU płyta - Płyta indukcyjna Teka GKST 60 i4 Basic Slider Nie mam jeszcze okapu. Będe miała wyspowy a te nie sa najtańsze. Sprzęt będzie raczej srebrny a lodówka waniliowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 19.05.2011 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Dzięki za wsparcie mentalne w czekaniu....Kominkowcy wchodzą w przyszłym tygodniu, muszę juto zadzwonić dowiedzieć się którego dokładnie dnia. Ocieplacze niestety dopiero od czerwca, więc czekam, czekam, czekam...ka_em pochwal się resztą, a nie tak tylko hasłami rzucasz;) jakie kafelki, jaki kominek? kto robi też zielona góra?Zazdroszczę wybrania sprzętów, bo mnie to totalnie przeraża... oglądałaś je na żywo czy tylko w necie?A co do piekarnika i mikrofali to wyświetlacze świecą im na ten sam kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 19.05.2011 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 ka_em pochwal się resztą, a nie tak tylko hasłami rzucasz;) jakie kafelki, jaki kominek? kto robi też zielona góra? Zazdroszczę wybrania sprzętów, bo mnie to totalnie przeraża... oglądałaś je na żywo czy tylko w necie? A co do piekarnika i mikrofali to wyświetlacze świecą im na ten sam kolor? Już, już...odpowiadam jak na spowiedzi:) Kominek raczej z Zielonej Góry - Spartherm Ah 4s. Chcieliśmy ten Bh ale wkońcu zwycięzył rozsądek - po co nam aż tak duży kominek? Ten Ah też jest duży, no i tańszy. Płytki wybrane firmy Rako - szarości i biel. Oczywiście jeszcze nie wszedzie takie będą ale te mam wybrane. A co do sprzętu to trochę poczytałam a później pojechałam pooglądać na żywo. W ten właśnie sposób zrezygnowałam z lodówki. Miała być Hotpoint Ariston ale jak zobaczyłam na żywo to się przeraziłam jaki badziew. I tak wróciłam do wcześniejszego wyboru - sharpa. Piekarnik i mikrofala są z jedenej serii i z tego co wiem to właśnie jako jedne z niewielu mają wyświetlacze w takim samym kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 19.05.2011 17:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Ja też byłam za kominkiem Ah, bo nie wiem po co nam taki wielki, ale się małż uparł, a potem jeszcze wyszła kwestia tego narożnego i tak już stanęło na jego. Na pewno będzie u Ciebie się super ten Ah sprawdzał. A obudowa jaka? Pochwal się projektem jak będziesz miała...O tych płytkach Rako nigdy nie słyszałam, ale teraz weszłam na stronę i fajowe niektóre są... ja już powinnam mieć zakaz wchodzenia na strony z płytkami?Którą serię wybrałaś?Sprzęty to wyższa szkoła jazdy, wypieram konieczność ich wyboru ze świadomości, ale w końcu mnie rzeczywistość dopadnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 19.05.2011 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Mam płytki RAKO Diamond (takie czarne z fakturą jakby w krateczkę) - trochę się ich obawiałam bo nawet w Cermagu raz mieli potem nie i nie miałam pewności co przyjdzie, ale są super!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 19.05.2011 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Śliczne, ale jakie drogie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 19.05.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 no teraz już myślę że przesadzilam z tym wygodnym podejściem w Cermagu.. ale obiecywałam sobie nie wracać do tego co było bo człowiek zwariuje.. w necie te płytki niestety też tak sobie wygladaja, w realu dopiero wygladaja ok, mam nadzieje ze beda rowniez ok w uzytkowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 19.05.2011 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Jak kasa już wydana to nie ma co rozpamiętywać, bo możnaby oszaleć. jak wspominam niefrasobliwe wydatki na etapie SSO to aż mnie trzęsie, bo teraz by się ta kasa przydała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 19.05.2011 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Rako seria sandstone plus lappato - niestety na stronie w ogóle nie widać jak bardzo są ładne. Ktoś miał łazienkę w tych płytkach i już na gotowo wyglądają rewelacyjnie. Na podłogę w reszcie domu wstępnie wybrane mam marca corona MArmuru Bianco ale to z Cerstylu.Ogólnie te sklepy mają dużo wyższe ceny. Jestem ciekawa na jaki rabat mogę liczyć w Cermagu. Jak się okaże, ze dostanę je w necie taniej to raczej zastanawiać się nie będę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 19.05.2011 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Myślę, że raczej na pewno prawie wszędzie jest taniej niż w cermagu niestety. A z tego co Ada pisze to za wysoką cenę nie oferują niestety dopieszczenia klienta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 19.05.2011 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Mysza! Cześć! Właśnie przeczytałam z wielkim upodobaniem cały dziennik. Współczuję początków, ale to już całe szczęście za Tobą. Będę podglądać jakie postępy. Jak zobaczyłam stan surowy to mówię: baardzo ładny dom . Zapisuję się na podglądanie i jak będę miała coś ciekawego do powiedzenia to się odezwę . Pozdrawiam serdecznie Alicja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 20.05.2011 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 adkwitam, zapraszam i idę pooglądać do Ciebie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 20.05.2011 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 (edytowane) To ja odnośnie drzwi. My mamy na oku drzwi z DRE - ryfla - są dość fajne i też mają taką strukturę - nie są zupełnie gładkie i nie wyglądają jak okleina coś takiego: http://www.dre.pl/images/phocagallery/ramowe/scala/thumbs/phoca_thumb_m_scala.jpg lub http://www.dre.pl/images/phocagallery/ramowe/premium/thumbs/phoca_thumb_m_0.jpg Wszystkie ryfle są z fajną strukturą. I podobno DRE jest bardziej terminowy niż POL-SKONE Edytowane 20 Maja 2011 przez atika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 20.05.2011 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Muszę sobie na żywo obejrzeć, pomacać Mają niezaprzeczalną zaletę - duży wybór wzorów przeszkleń. W porta drzwi też maja takie ryflowane (zapomniałam teraz nazwy), ale jednak te z polskone prezentowały się na żywo lepiej, bardziej naturalnie to wyglądało... Netowe zdjęcia drzwi jednak niewiele dają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 20.05.2011 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 W necie na pewno to nie to samo. Ja już się tych drzwi namacałam i DRE są naprawdę fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 20.05.2011 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 No ja właśnie przygodę z macaniem drzwi dopiero zaczynam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 21.05.2011 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 Myszonik - my mamy Polskone Simple, montaż będzie za 2 tyg. Widziałam je na Budmie i wyglądaly super, w salonach często jest marna ekspozycja. Dużo naczytalam się i naoglądałm drzwi robionych przez stolarza.. i wydaje mi się że to duże ryzyko, często kolor odbiega od wyobrażanego sobie przez inwestorów, drzwi jakoś źle spasowane.. drogie, ja wolę gotowe, moi znajomi którzy robili przez stolarza też narzekają, inni są zachwyceni ale za drzwi płacili chyba ok. 2 tys. ja ok.500zł z ościeżnicą Zamawialam w Budom Markecie - w marcu dali 18% rabatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 21.05.2011 16:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 Hej Ado, problem polega na tym, że te moje Polskone z ościeżnicą i klamką to sporo 2.000 przekraczają...Ech, przy białych jest łatwiej...Na tych, które mają wyglądać na drewniane to te za 500 wyglądają fatalnie...Od stolarza też się boję, bo kasa porównywalna, a efekt niepewny...Kurczę łapie dół finansowy... czemu to wszystko takie drogie? I gdzie nie wejdę to same najdroższe rzeczy mi w głowie. Nowy temat - schody zewnętrzne. czym obkładacie? Bo mnie się oczywiście uroił kamień, pojechałam dziś oglądać i jedyne co uznałam za stosowne to oczywiście granit nero absoluto tym razem szczotkowany na antyk, ale na schody to bankructwo! Na bank mogłabym startować z powodzeniem w konkursie: jak na niepozorny dom wydać milion i tak żeby jeszcze wcale nie było tej forsy widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts