ka_em 23.05.2011 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Witam po kilkudniowej przerwie. Jak tam dziewczyny znosicie upały? W tych dniach to chyba tylko ciągle brać prysznic i leżeć pod wiatrakiem albo na ogrodzie. Widzę, że drzwi Pol-Skone królują My również na nie się zdecydowaliśmy. Wybieramy serię Sempre Lux - z ościeżnicą to jakieś 1300 zł. Mamy bardzo dużo drzwi więc w tym temacie panowała dyscyplina finansowa. Oczywiście bardzo podobały nam się inne drzwi ale od razu cena była kosmiczna. Przy kilku parach to żaden koszt ale przy większej ilości to robi się suma:O. Kolor najbardziej podobał nam się jasny orzech i chyba przy nim zostaniemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 23.05.2011 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 cześć MyszonikuJa temat drzwi przerabiałam pół roku temu, i o ile miałam jakąś wizję wtedy, tak teraz nie wiem już nic.Odsuwam ten temat jak najdalej i wydaje mi się że jakoś mi to bokiem się samo załatwi. Mrzonka, wiem Myszonik i dziewczyny, zajrzyjcie do mnie, powiedzcie co myślicie o kominku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 23.05.2011 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 ufff jak ja się cieszę że do naszej koncepcji wnętrza pasują białe:) za które wydałam najmniej patrząc na pozycje w Waszych wydatkach. Schody zewnętrzne - przypomniałaś mi że muszę się tym zająć ale wybieram jakąś opcję granitu a jak wyjdzie za drogo to pójdą płytki granitowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 23.05.2011 15:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 A co to są płytki granitowe i skąd je się bierze? I jak wyglądają...Granit (zależy w jakim kolorze - jaśniejsze tańsze) musisz liczyć na schody z obróbką ok. 1000 zl/m2. jak dla mnie przy mojej wielkości schodów bankructwo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 23.05.2011 15:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 cześć Myszoniku Ja temat drzwi przerabiałam pół roku temu, i o ile miałam jakąś wizję wtedy, tak teraz nie wiem już nic. Odsuwam ten temat jak najdalej i wydaje mi się że jakoś mi to bokiem się samo załatwi. Mrzonka, wiem Myszonik i dziewczyny, zajrzyjcie do mnie, powiedzcie co myślicie o kominku radzę szczerze odkopać temat teraz i dowiedzieć się jakie są wymagane dla danego wytwórcy drzwi wielkości otworów dla standardowego wymiaru drzwi żeby w razie czego coś podkuć czy domurować, a nie potem dopłacać za niestandardowy wymiar, albo się dowiedzieć, że takich to w ogóle nie zrobią.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 23.05.2011 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 płytki granitowe są w marketach budowlanych widziałam takie np. w castoramie po ok. 22zł za szt., płytka są o róznych wymiarach 30x30 lub 60x60.. nie wiem jeszcze jak to wyjdzie cenowo.. muszę pomierzyć i wyliczyć.http://www.leroymerlin.pl/produkty/kamienie-naturalne,1247209099.html?1247208914-pi=4 wychodzi ok. 65zł /m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 23.05.2011 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 dzięki Ado... obawiam się, że mój małżonek jak już raz napalił się jak na ser na ten granit to teraz będzie mi kazał oszczędzać na innych wydatkach (nie wiem niby których????) żeby było na granit na schody... to jest jakieś szaleństwo, powoli mam dość tych decyzji i tej oszałamiającej kasy, która idzie nie wiadomo na co.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 23.05.2011 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 ja powoli wkraczam w etap na którym wydaje mi się że podstawowa jednostka płatnicza to 1000zł i jak coś mniej kosztuje to wydaje mi się mega tanio:) a jak przygotowania wyprawkowe? ja właśnie analizuje zalety materacyka.. kurka dlaczego wszystko takie skomplikowane musi być.. z gryką, z kokosą, z lateksu? ktory lepszy o rany juz glowa mi peka od skania z tematu na temat.. a teraz przypomnialas mi o schodach zewn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 23.05.2011 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Ja już od dawna liczę na tysiące. Jak coś kosztuje mniej to drobne Tylko szkoda, że i tych drobnych się nazbiera... Co do wyprawki to nic więcej nie kupiłam i jakoś nie wiem na co czekam...Wózek zamówiony, łóżeczko z materacykiem mam (nawet nie wiem jakim, bo w prezencie dostałam), prześcieradła mam, pościeli nie kupuję, tylko jakiś śpiworek na początek, ciuszków trochę mam, na początek powinno starczyć. Muszę się kiedyś zebrać w sobie i kupić rzeczy kosmetyczno - pielęgnacyjne dla młodej i dla siebie na po porodzie, zaplanować torbę do szpitala, a resztę to chyba już na bieżąco wg potrzeb będę kupować. A gdzie masz zamiar rodzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 23.05.2011 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Mikiada, jako "doświadczona" (w temacie materacyka) mama dwulatki polecam się nie przejmować takimi rzeczami. Materacyk z jednej strony z włóknem kokosowym, z drugiej strony z gryką. Tyle. Na początek prześcieradło, rożek najwygodniejszy. Żadne poduszki, kołdry i inne takie No i też liczę na tysiące ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 23.05.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 a ja jak zwykle cuduję bo oprócz materacyka wymyśliłam sobie taką poduszkę klin http://materacyk.pl/pl/nasze-dodatki/poduszka-uatwiajca-oddychanie i jeszcze ochraniacz na materacyk żeby można go było wyprać http://materacyk.pl/pl/nasze-dodatki/ochraniacz-nakadka-higieniczna holipa czy ja wszystko muszę sobie tak utrudniać... Monsanbia - masz rację żeby się nie przejmować, tak mówią wszystkie doświadczone mamy a te pierworódki i tak muszą się pozadręczać - a ja już jestem w tym wybitną specjalistką. Oj Myszonik zazdroszczę Ci - chociaż o jeden dylemat masz mniej. Rodzić będę na Polnej. A Ty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 23.05.2011 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Poduszkę klin sobie daruj, możesz na początek pod jedną stronę łóżka podłożyć coś żeby stało trochę wyżej. Ochraniacz na materacyk nie jest przypadkiem droższy od samego materacyka? Ja mam tylko takie zabezpieczenie pod prześcieradło nieprzemakalne w razie jakiejś wpadki pieluchowej. Jakby się materacykowi przydarzyło nie wiem jakie nieszczęście to go wymienię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 23.05.2011 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 (edytowane) a ja już jestem w tym wybitną specjalistką. No masz zapewne rację, ale też masz do tego święte prawo. W sumie to najważniejsze że się samemu zdaje z tego sprawę, że się popada w paranoję. Takie podejście jest zdrowe. Ale rób to, kupuj te wszystkie bibeloty, bo kiedy masz to robić jak nie teraz. Potem najwyżej się będziesz sama z siebie śmiać. Ja nakupiłam 2 torby termoizowlacyjne, podgrzewacz do butelek, 6 butelek i inne cuda. A moje dziecko nigdy butli w buzi nie miało Myszoniku, też uważam że zabezpieczenie pod prześcieradlo najlepsze, chociaż ja wiecznie tego zapominałam, dziecko od lutego śpi bez pieluchy i materac się uchował Edytowane 23 Maja 2011 przez monsanbia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 23.05.2011 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 A przegapiłam, ja się wybieram na poród do raszei, chyba, że akurat miejsc nie będą mieli.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.05.2011 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 co do drzwiczek do wyczystki - nie widziałam nigdzie ładnych, a mam wyczystkę w hallu, więc trochę szukałam (z tym że 5 lat temu). ostatecznie daliśmy neutralne białe i zastawiliśmy je stojącym wieszakiem. pomyśl, czy nie da się wstawić jakichkolwiek drzwiczek, a potem jakoś je zasłonić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 24.05.2011 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Ado poduszkę klin możesz sobie podarować. Dziecko śpi na płasko. My kupiliśmy ją jak Mały miał katar i trudno mu się oddychało. Tylko nie wpadliśmy na to, że wtedy katar spływa na dół i mogliśmy bardzo szybko sprawić mu zapalenie płuc - co uświadomiła mi lekarka. A tak się cieszyliśmy, że w końcu ze swobodą może oddychać... A na materacyku (z jednej strony gryka, z drugiej kokos - kupiony najtańszy w Akpolu) mam taką nieprzemakalną ceratkę. Jak dotąd się sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 24.05.2011 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 W kwestii drzwiczek do wyczystki - wrzucaj please! na Forum wszystko co znajdziesz! Też takie potrzebuję i to od środka salonu:-(, więc też będę szukać.W sprawie ochraniacza (rozumiem, że chodzi o boczny) na materacyk to jeśli któraś ma ochotę mogę bezpłatnie oddać dwa komplety (jeden w biało granatową kratkę - jakiś taki wzorek, drugi niebieski w białe kropki). Do tego baldachimy powinnam mieć. Używane, ale w dobrym stanie. Moje Maluszki powyrastały, nie mam komu oddać, a wyrzucić szkoda). I ubranka dla dziewczynka jakieś mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 24.05.2011 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Drzwiczki do wyczystki to totalna porażka. Na razie nie zamontowałam żadnych. Najładniejsze jakie znalazłam (choć pozostawiają jeszcze sporo do życzenia) to te, ale muszę zapytać czy zrobią na wymiar, bo te wymiary nie zgadzają się z moimi http://www.kratki24.pl/image_func.php?img=gfx/641f744fc9c65aa784b5b72f2683bd37.jpg&maxwidth=356Poza tym w necie posucha, na all też nic....Moi kominkowcy mówią, że można kupić jakieś w castoramie lub leroyu, ale nie wiem jakie, bo jeszcze nie widziałam. Sugerują zakup białych i pomalowanie docelowo na kolor ściany. Pomyślę, może zamówię te powyżej o ile zrobią mi na wymiar, a jak nie to będę kombinować..."ukryć" tego miejsca nie mam za bardzo jak. Może wieczorem (o ile buntujący komputer nie odmówi współpracy) będę już miała foty kominka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 24.05.2011 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 ufff to ja się pochwalę że mi firma która budowała dom wymyśliła żeby wyprowadzić wyczystkę na korytarz i wyszło pod schodami:) które będą zabudowane jako schowek na zabawki więc nie muszę się przejmować chociaż jednego rzeczą ... ufff chyba zadzwonię do nich i podziękuję im. Chociaż jeden problem mniej z głowy..Balbina200 - myślałam o ochraniaczu na materac: taki cieniutki materacyk który nakłada sie na materac..ale ochraniacz boczny też się przyda. Jeżeli Myszonik nie jest zainteresowana to ja chętnie przygarnę.. Ja czekam na dwóch chłopców więc nie skorzystam niestety z ubranek dla dziewczynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 24.05.2011 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 U mnie się niestety nie dało pod schodami, bo tam gdzie mogłaby być wyczystka wypadają akurat schody...Co do ochraniacza to pewnie kupię jeden w zestawie z pościelą, jak już młoda będzie większa. Ado śmiało korzystaj z dobrodziejstw Balbiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts