mikiada 26.05.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Ciągle nie mogę się napatrzeć na ten piękny kominek, aż żal w nim palić. Pięknie wygląda! Gratuluję.. Kurcze kusicie tymi schodami z łupkami - ktoś ma? może pokazać jak to wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 26.05.2011 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Ciągle nie mogę się napatrzeć na ten piękny kominek, aż żal w nim palić. Pięknie wygląda! Gratuluję. A ja to już bym zapaliła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 26.05.2011 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Nikt nie ma....Tzn. ja nie widziałam.To mój "autorski" pomysł. Monsanabia znalazła łupek (bo myślała o nim na kominek), a ja sobie wymyśliłam, że z niego schody i taras zrobię.Na razie to jeszcze nie wiem czy w ogóle się ten kamień do tych celów nadaje... Ale zobacz tak wyglądają gotowe stopnicehttp://www.floranova.pl/img/Stopnica_czarna_lico_lupane_082_-_154x33x3cm_2.jpghttp://www.floranova.pl/lupki_mat/stopniceiparapetyciemnoszarelicolupane102.png Schody wyobrażam sobie trochę tak:http://www.skaly.com.pl/foto/0164.jpgTylko kolor inny i wolałabym z równych kawałków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 26.05.2011 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 ja mam blisko na św. Michała interstone wjadę zapytać o ten łupek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 26.05.2011 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 ja mam blisko na św. Michała interstone wjadę zapytać o ten łupek Czekam na wieści a znalazłam jeszcze http://alejahandlowa.pl/obr/15887566/2855144_1267640444_d.jpeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 26.05.2011 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 ja mam blisko na św. Michała interstone wjadę zapytać o ten łupek Ja wiem jaki łupek mają w interstone Pan Michał mi przywiózł całe płyty stamtąd. To nie to. Cienki, łupany, chyba na schody się nie nadaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 26.05.2011 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Taki nierówny? To takiego nie chcę. Chciałabym właśnie takie równe płyty. Zobaczymy, będę szukać aż znajdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 26.05.2011 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Balbino wyczystkę widać na drugim zdjęciu kominka w dzienniku - z boku komina na dole taka prostokątna dziura. A teraz widzę! Masz je z na bocznej ściance. U mnie niestety są od frontu:-( Chyba zadam temat architektce - zobaczę co wymyśli. Może coś nam podpowie:rolleyes: Podzielę się, jak tylko coś podeśle:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 26.05.2011 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Taki nierówny? To takiego nie chcę. Chciałabym właśnie takie równe płyty. Zobaczymy, będę szukać aż znajdę No nierówny. I taki że jak zaczepiałaś o te rozwarstwienia to się odłamywały (jak rozdwajający się paznokieć) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 26.05.2011 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 A teraz widzę! Masz je z na bocznej ściance. U mnie niestety są od frontu:-( Chyba zadam temat architektce - zobaczę co wymyśli. Może coś nam podpowie:rolleyes: Podzielę się, jak tylko coś podeśle:) Od razu zaatakowałam pana Michała Podobno wyczystkę my będziemy mieć w jednej z kratek wylotowych i przez nie będzie dostęp do kolana z wyczystką. No ja mam nadzieję, bo przecież mamy po bokach kominka zabudowę z półek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 26.05.2011 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Od razu zaatakowałam pana Michała Podobno wyczystkę my będziemy mieć w jednej z kratek wylotowych i przez nie będzie dostęp do kolana z wyczystką. No ja mam nadzieję, bo przecież mamy po bokach kominka zabudowę z półek Jakoś nie rozumiem:-( Jak to w kratce wylotowej? Czego? Komina wentylacyjnego? Na jakiej wysokości? U nas to tak wygląda: Z boku mamy właśnie komin wentylacyjny i majster powiedział, że tylko tak to może być Wielkie sorry Myszonik, że tak u Ciebie się wklejam, ale żeś zapodała temat i wielką niepewność w moim sercu i chciałabym to wszystko ogarnąć coby ku naszej wspólnej korzyści było:) Ale wybrnęłam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 26.05.2011 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Wiesz co Balbina, no nie wiem, ma być dobrze (jestem po dwoch piwkach i myślę mało kreatywnie). Mogę Ci zacytować Pana Michała"Kwestia wyczystki - braliśmy to pod uwagę już wcześniej - na kominku muszą być kratki wylotowe, a przez nie będzie miała Pani (kominiarz) dostęp do kolana które będzie z wyczystką. Takie kominy przy kominku praktycznie wymagają czyszczenia od góry, a sadzy jest bardzo mało, także nie ma z tym problemu." Tu gdzie Ty masz komin powstanie zabudowa komina, tam kratki i ta wyczystka. Tak ja to rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 27.05.2011 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Nie wiem czy też macie takie problemy ale nie zapisują się moje posty. Raz są widoczne a raz nie. Muszę cie przeprosić Myszoniku za wpisy do dziennika. Cos mi się pokićkało i zamiast w komentarzach wpisałam się w dziennik (może dlatego, że przeskakiwałam między jednym a drugim). Wykasuj prosze te posty bo nie chcę Ci zaśmiecać dziennika. Jeszcze raz sorki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 27.05.2011 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 ka_em - myszonik nie moze wykasowac, za to Ty mozesz sama wykasowac swoje wiadomosci (wchodzisz w edycje i wybierasz "kasuj wiadomosc"). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 27.05.2011 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Nie ma problemu, nic nie kasujcie:) Co do wyczystki to ja nie wiem o co chodzi i jak może jej nie być w ogóle. Nie wiem monsanabio czemu p. Michał tak Ci napisał, ale ci monterzy, którzy byli u mnie mówili, że musi być ta wyczystka i rzadko, bo rzadko, ale jednak się ją opróżnia... Na drzwi do niej nie mam pomysłu. Muszę napisać do tych, którzy robią te, które wklejałam, ale na razie mi się nie spieszy. Balbino jeśli architekt ma jakiś pomysł na te drzwi chętnie spapuguję A nie możesz przenieść tej wyczystki na bok komina? Bo u mnie też była z przodu, ale panowie monterzy sprytnie przenieśli mi ją na bok, od frontu zakleili dziurę, dodali jakiś trójnik czy coś i teraz mam z boku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 27.05.2011 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Nie ma problemu, nic nie kasujcie:) Nie wiem monsanabio czemu p. Michał tak Ci napisał, ale ci monterzy, którzy byli u mnie mówili, że musi być ta wyczystka i rzadko, bo rzadko, ale jednak się ją opróżnia... No toć ja wiem właśnie że być musi i innej opcji nie biorę pod uwagę. Z tego co napisał P. Michał rozumiem że będzie przez kratkę wylotową. A że co? Tak się nie da (no bo już na tym to ja się nie znam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 27.05.2011 14:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Ja się też nie znam.... dla mnie te ciągi kominowe to jakieś cuda wianki i wiedza tajemna, ale tak na pozór to jakoś się nielogiczne wydaje. Te kratki wentylacyjne są na górze raczej, a wyczystki na dole (bo tam spada ten brud, który ma się przez wyczystkę wyciągać), więc nie wiem jakim sposobem u Ciebie miałoby to się zatrzymywać na górze i być górą wyciągane? I jak przez kratkę? W sensie, że demontujesz kratkę wentylacyjną i coś tam grzebiesz w środku? Nie mogę sobie tego w ogóle wyobrazić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 27.05.2011 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Myszonik byłem w skałach...oferują pełną obróbkę łupka skalnego, powycinają Tobie co chcesz i jak chcesz...oferują oczywiście montaż tych elementów,mają łupek w postaci kafli podłogowych, oczywiście można dać go na taras, tylko wymaga impregnacji,co do cen to najlepiej powiedzieć co się chce, jakie kształty i wielkości to wszystko wycenią...mają kostkę granitową w rozmiarach 4x6 (455zł/t) (8,5m2/t) i 8x11(430zł/t) (4,5m2/t lub 45m bieżących z tony)najlepiej zadzwoń do właściciela i umów się na miejscu, wszystko Ci pokaże, wytłumaczy i wyceni: Tomasz Maciejewski 607 614 524 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 27.05.2011 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 (edytowane) Te kratki wentylacyjne są na górze raczej, a wyczystki na dole (bo tam spada ten brud, który ma się przez wyczystkę wyciągać), więc nie wiem jakim sposobem u Ciebie miałoby to się zatrzymywać na górze i być górą wyciągane? I jak przez kratkę? W sensie, że demontujesz kratkę wentylacyjną i coś tam grzebiesz w środku? Nie mogę sobie tego w ogóle wyobrazić Aaaaa, no to już wszystko jasne Bo skąd mogłaś wiedzieć, że ja mam dodatkowe na całej wysokości kratki wentylacyjne A mam, bo chciałam jak najbardziej kominek zbliżyć do ściany i wtedy trzeba o bardziej przewentylować Zatem u mnie najniżej kratka wentylacyjna jest na wysokości Twojej wyczystki No i widzę że wieści łupkowe świetne! Edytowane 27 Maja 2011 przez monsanbia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papisia 27.05.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 wiecie, tak Wy o tej wyczystce, że sama zaczęlam jej szukać u nas i nie ma!!! męzo wytłumaczył mi, że mamy zamontowany wkład pod kątem 45%, i sadze wpadaja do komory spalania, więc wyczystka nie jest potrzebna. nic nie rozumiem, ale mam nadzieję, że się nie myli i ze spokojem będziemy mogli palic w tym kominku. czarna magia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts