Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomarańczowy zawrót głowy Myszy i Niedźwiedzia - komenty:)

Recommended Posts

lilan

Witaj,

z budowlańcem na szczegółowe pertraktacje jestem umówiona w poniedziałek, na razie powiedział za fundamenty i mury 30.000, o ile nie będzie zmian w fundamentach (co się okaże po badaniu geotechnika), nie wiem nawet czy to dużo czy mało, na forum są tak przeróżne wyceny podawane, że nie mam w ogóle punktu odniesienia...

Ale wydaje mi się, że cena jest znośna..

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Famelio

tak się złożyło, że teraz to ja akurat nie mam czasu na nic.. nawet na załatwienie podstawowych spraw, za dużo pracy, a jeszcze chciałoby się i z przyjaciółmi i z rodziną spotkać i gdzieś wyjechać i odpocząć:)

na razie zatem sprawy stricte budowlane i oby ta budowa w końcu ruszyła, a potem mam nadzieję, że znajdzie się czas na planowanie szczegółów, w szczególności wnętrza.

I nie narzekaj na swoje wybory, bo już widać, że będziesz miała piekny dom:)

To i ja witam was dziewczyny po dłuższej przerwie. Wprawdzie wakacji jeszcze nie miałam - ale już niedługo będę miała:). Co do ceny - wydaje się być w porządku. My prawie dwa lata temu (minie w lipcu), zapłaciliśmy 20.000 za mury (bez tarasów) i 25.000 za dach - oczywiście mowa o robociźnie.

Famelio

niestety na uroczego pana architekta raczej na pewno nie będzie mnie stać (chyba, że jakaś wygrana w Lotto mnie dopadnie:), a i również jestem pełna obwa czy ze starymi meblami do nowego domu nie powędruję, już w tej chwili koszty samej papierologii, przysłączy, materiałów są straszne, a wiadomo, że to te najmniejsze z planowanych...

Będę się starać zaplanować wszytsko wcześniej, ale znając siebie (problemy ze zmotywowaniem się do działania odpowiednio wczesniej niż an ostatnią chwilę) i mój ciągły niedoczas raczej kiepsko to widzę....

Lilan

witam, u mnie cena na ściany też bez tarasów, ale dom większy no i od tych dwóch lat to na pewno wszystko podrożało, więc też mi sie wydaje ok, byle fachman się sprawdził to nie będę mu tych pieniędzy żałowała:)

Oczywiście jak zwykle ominęła mnie imprezka z okazji uzyskania pnb:( No cóż, pozostaje mi życzyć Wam jak najmniej kłopotliwych niespodzianek i stalowych nerwów. Ostatnio stwierdziłam, że też już z dwojga złego wolę namolnych sprzedawców niż sprzedawców- widma. Tych ostatnich miałam okazję spotkać niedawno w sklepie odzieżowym i powiem Ci, że gdyby nie moja determinacja mój małżonek, wyszedłby stamtąd nie mrugnąwszy okiem. Odniosłam wrażenie, że można stamtąd wynieść wszystko i nikt tego nie zauważy.

Planujemy na wiosnę 2012 - obiecałam małżonkowi Euro w nowym domu i na nowym telewizorze to mam zamiar chociaż pierwszy punkt obietnicy spełnić, bo obawiam się, że na drugi po wykończeniówce raczej nam nie styknie:)

Ale ostatnio (ze dwa dni temu) zaczęłam sobie marzyć, że może na Boże Narodzenie przyszłego roku się uda?

Zobaczymy jak będzie szło, bo na razie to odliczanie do pierwszej łopaty...

Na pewno nie oznacza to nic złego, nam się po prostu aż tak bardzo nie spieszy... wolimy to trochę rozłożyć w czasie, bo nie mamy aż tyle czasu żeby non stop nadzorować ekipy jeszcze nie daj boże działajace po ilka na raz i koordynować ich działania, więc sobie powolutku, po kolei będziemy wykańczać...