Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomarańczowy zawrót głowy Myszy i Niedźwiedzia - komenty:)

Recommended Posts

Madeline, bo SDS nie mógł stać obok słupka stykając się z nim (wtedy nie otwierałyby się drzwi), poza tym wyglądałoby to głupio - duży SDS i obok tylko jeden słupek zabudowy wysoki i wąski. Nie mieścił się ten słupek też na ścianie prostopadłej, bo wtedy musiałabym zostawić dużą przerwę pomiędzy SDS-sem a zabudową prostopadłą żeby otworzyć lodówkę i mieć dostęp do słupka w zabudowie wygodny.

Pokrętnie to tłumaczę, ale u mnie to wszystko rozgrywało się w narożniku i na krótkiej ścianie i naprawdę z SDS-em nie dało się ustawić sensownie i wygodnie, a z osobną zabudową dało radę:)

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mnie w SBSach denerwuje to, ze zeby cos wyjac z niej musze wlasciwie wejsc do lodowki. Do tego z powodu bardzo glebokich polek na drzwiach jest utrudniony dostep do srodka. No i ich głębokosć - weź do tego teraz szafki dopasuj...

My w zasadzie nie używamy zamrażarki, latem pudełko lodów tam trzymamy i czasem jakas torebka warzyw albo ryb. 60l zamrażarka to dla mnie moloch :)

W zwiazku z tym chcemy samą chlodziarkę z duża ilością miejsca na warzywa i nabiał (bo to na kg jemy) a jakąś mała zamrażarkę gdzieś pod blatem zabuduję, a że mam 7m blatu, to miejsce się znajdzie.

A jesli chodzi o lodówke to staracie sie jakoś oddzialić ją od piekarnika / płyty?

Bo ja sie naczytałam, żeby zimnego i ciepłego nie stawiać obok siebie, bo gdy pracuje piekarnik (u mnie często) to lodówka może więcej prądu pożerać, żeby sie chłodzić.

Co do zmywarki. Miałam w życiu 3 w ciagu kilku: bardzo wypasionego Miele, najtansza wersje Siemensa i jakiegos Electroluxa i każda była dobra

IMO w zmywarce najwazniejsza jest szerokosc (tylko 60cm), właściwe dopasowanie środków myjąco-nabłyszczajacych do twardości wody i odpowiednei ich dozowanie ,a nie układ polek w środku.

Ok, moze polki sa wazne, ale zmywarki, ktore ja mialam mialy prawie wszystko w srodku albo do zlozenia, albo po prostu wyjmowalne, wiec zakladam, ze inne zmywarki tez tak maja.

U mnie nie sprawdzil sie odkryty panel zmywarki gdy mialam roczne dziecko.

Jakie szafki cargo planujecie, bo z tym mam niewielkei doswiadczenie, Mialam Blumy tego typu:

http://www.projekty-kuchni.duu.pl/cargo.jpg

i wiecej nie chce. irytowalo mnie wysuwanie kazdej poleczki osobno, dosc niewygodne to bylo.

Nie będę tez miała szafek zamykanych na docisk. Mialam takiego Bluma w poprzedniej kuchni i tez sie nie sprawdzalo.

Edytowane przez sheenaz

Co do lodówki i piekarnika w sąsiedztwie to nikt nie chce potwierdzić, że to się nie sprawdza, albo, że ma wpływ na zużycie prądu. Jak pytałam w studiach kuchennych to się zapierali, że nie ma to żadnego wpływu. Ja z resztą nie mam wyjścia, muszę tak mieć, bo inaczej się nie zmieści...Zapytam jeszcze stolarza czy planuje to jakoś specjalnie odgrodzić.

Cargo mam tylko jedno malutkie na środki czystości, bluma, ale nawet nie wiem dokładnie jakie. Niestety, ale zabudowy w kuchni wyszło mi mizerniutko mało i na porządne cargo miejsce się nie znalazło...

Witam się!

To co piszecie mam WRESZCIE za sobą. Ufff! Piszę WRESZCIE bo od wczoraj dopiero. AGD zamknięte, zlew tudzież, szafki w kuchni, muszę tylko przemyśleć sprawę narożnego obrotowego samozamykającego się kosza. Nie wiem czy dobrze,*że dałam się na to namówić.

No i u nas będzie SBS, ale nie 90 tylko 120. 90 jak dla mnie jest zdecydowanie za mała (chodzi mi o samą chłodziarkę) I gdybym miałam brać 90-tkę, to na pewno wybrałabym opcję którą myszonik wymyśliła. Uważam, że to super pomysł!

Kuchnię zamówiłam Meble Zajc, w Poznaniu , co do sprzętu, głownie siemens, tzn. płyta induk, piekarnik, kawiarka, szuflada do podgrzewania,zmywarka.

lodowka liebherr do zabudowy, okap falmec czarne szkło, jak chcesz to nr katalogowe też Ci mogę wypisać.

u mnie był problem ze sprzetem tego typu, że ja uparłam się na kawiarkę, a oprócz miele, które jest cholernie drogie, dobra kawiarke ma ponoć siemens, więc żeby to razem ładnie wyglądalo, cały sprzet został w siemensie.

Wpisuj numery sprzętów, wpisuj, bo ja wybieram właśnie i ciekawa jestem co ludzie wybierają.

A Zajca znam, podobały mi się kuchnie u nich, tylko drogo wyszło.

A zamawiasz u nich też blat? Bo jeśli możesz nie rób tego, mi blat wycenili w cenie ok. 3 razy takiej jak u kamieniarza!

I napisz trochę jaka kuchnia, jakie meble, w jakim stylu?

[ATTACH=CONFIG]59228[/ATTACH]

faktycznie tanio nie wyszło, niestety.

choć taką sama kuchnię wyceniłam w Matmeble Swarzedz i okazała się drozsza o 6 tys, na tych samych okuciach, ten sam blat itd.

co do blatu - czy Ty masz granit? ja mam konglomerat (nie mylić z konglomeratem marmurowym, czyli kawałki marmuru/granitu zalane zywicą).

zamiast lodówki side by side liebherr w zabudowie z kostkarką.

Super kuchnia. To ta, którą mieli na dole na ekspozycji?

Ja mam blat granitowy, ale jak byłam u nich to wyceniałam właśnie konglomerat, krzyknęli 13.000 za blat, kamieniarz ten sam blat wycenił na coś pomiędzy 4000-5000.

A sprzęty bierzesz od nich? Jak wypadają cenowo?

Fajne sprzęty, piekarnik szałowy, ja też wybrałam siemensa, ale jednak wezmę tańszą opcję.

nie, kuchnie projektowała mi babeczka, która robiła nam pojekt salonu i łazienki, ale moja projektantka i Zajc współpracuja ze sobą. zaś jezeli chodzi o sprzęt, jak sprawdzilam w necie, to ceny bardzo porównywalne czasem ciut taniej u Zajca. piekarnik - musiałbyć taki, by w lini zabudowy pasował z kawiarką, bo inaczej nie wiem czy bym az tak zaszalała...:))) u mnie blat i mam jeszcze ten konglomerat na scianie pod okapem, zamiast lacobela, cenowo ok 6 500 chyba,