Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomarańczowy zawrót głowy Myszy i Niedźwiedzia - komenty:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

czy mozesz kogos polecic na szafy w zabudowie typu komandor?

mam wycene od Zajca, ale drogo..., jutro przyjeżdża facet z sevrollu na pomiar, mam nadzieję, że bedzie taniej, mam 2 szafy 2 m wys i prawie 4 m długie, więc spore i jeszcze jedna le mniejszą w wiatrołapie.

O, ja też bym chętnie dowiedziała się co i jak w tym temacie :)

Potrzebuję zabudowy 2 garderob, jednej takiej przy wejściu i drugiej naszej, przy sypialni. Sporo tego wyjdzie. Papisiu, jaki to jest przedział cenowy (o te drogie mi chodzi)?

Poza tym. Jak to jest z projektowaniem? Tak jak w kuchni, płaci się za niego i potem wycenia po wszystkich firmach?

jeżeli chodzi o szafy to nie mam projektów, pytałam u Zajca - cena w zależności od profila od 6500 do 9 500 zl za szafę, sporo, wstępnie zrobiłam wycenę w sevrollu ok 4 500, więc już trochę lepiej. podajesz tylko wymiary jakie Cię interesują, a oni od ręki wstępny projekt robia takiej szafy i od razu masz wycenę.

jutro po dokładnych pomiarach powinnam wiedzieć cosik więcej

monsabia, bedzie lodówka tylko w zabudowie, wysoki komin.

zdjęcia trochę mam na moim profilu w albumach

Ale ta lodówka jest wąska, a co będzie po jej prawej stronie

Myszonik, właśnie mąż wrócił z budowy. Wszedł i oznajmił - "płytki są brązowe" (frida grafit) :eek: i podobno krzywe jak cholera

po prawej stronie lodówki mam sciankę odgradzającą kuchnię od salonu z cegły ręcznie formowanej

Papisiu, ale ja mam na myśli ten czarny błyszczący front :) Lodówka będzie tu, gdzie widzę słupek z kostkarką, tak? A po prawej stronie jest jakby druga część lodówki

szafy ze wszystkim, półki, drążki na wieszaki któtkie i długie, szuflady...

czarny front z lewej to okap z czarnego szkła,

a już wiem o co ci chodzi - w tym projekcie była lodówka z podwójnymi drzwiami i taka wyszla wizualizacja, ale teraz wyobraź sobie, że będzie lodówka w wysokiej zabudowie

Edytowane przez papisia

myszonik

na mikrofalę tez jestes już zdecydowana do zabudowy? ja tez się na nią czailam, ale okazało się, że albo wybieram 2 sprzety w zabudowie albo 4, chodziło o ustawienie kuchni, tak czy inaczej marzył mi się jeszcze parowar i ta mikrofala do zabudowy, ale poddałam się już cenowo:(

a kuchnię któz Ci bedzie robił?

O, ja też bym chętnie dowiedziała się co i jak w tym temacie :)

Potrzebuję zabudowy 2 garderob, jednej takiej przy wejściu i drugiej naszej, przy sypialni. Sporo tego wyjdzie. Papisiu, jaki to jest przedział cenowy (o te drogie mi chodzi)?

Poza tym. Jak to jest z projektowaniem? Tak jak w kuchni, płaci się za niego i potem wycenia po wszystkich firmach?

Bylismy ostatnio w jednym gigantycznym domu i ludzie bardzo zachwalali stolarzy ktorzy im wszystko robili - meble w lazienkach, drzwi, kuchnie, saune, meble w pokojach dzieci, garderoby i jakies tam inne rzeczy.

To ta firma: http://www.woodland4you.eu/

Ponoc zrobia wszystko i za sensowne pieniadze.

A kuchnie u nich ogladalam szczegolowo - piekna wyszla.

MAm jeszcze jedna znajoma, ktora znowuz z tych typowych szafowych firm bardzo poleca INDECO - 3 szafy ma ich w domu i jedna garderobe. Meble robione w roznym czasie, wiec nim zamowila kolejna szafe miala juz wrazenia z uzytkowanai pierwszej.

btw, u nas beda fronty wybarwione na orzech amerykanski. .

Edytowane przez sheenaz

papisiu

kuchnię robi mi p. Tomek, którego wyczaiłam od Ady z forum. Zajmuje się też takimi zabudowami jak szafy, jeśli jesteś zainteresowana prześlę Ci na priv namiar.

Co do zabudowy to ja mam w jednym słupku piekarnik i mikrofalę - te simensy, które pokazałam w dzienniku, widziałam dziś na żywo - ładne są.

Piekarniki siemensa chyba wszystkie z zewnątrz wyglądają tak samo, więc na szczęście nie muszę się rujnować na najdroższe modele. Innych sprzętów do zabudowy nie przewiduję, bo niestety najnormalniej w świecie nie mam na nie miejsca.

Co do frontów to ja też ostatecznie wzięłam laminat, bo od forniru wszyscy mnie odwodzili, że nietrwały, do kuchni się nie sprawdza, może od wilgoci uszkodzić. stanęło na laminacie, zobaczymy co z tego wyjdzie.

monsanabio

nie strasz mnie tymi płytkami... aż się boję co będzie jak je położą.....

myszonik

dziękuje za namiar, ale ja mam w planach przeprowadzkę w lipcu i wszystko chciałabym mieć dopięte, a z tego co wiem to p. Tomek pracą zawalony do września.

dzisiaj był pan z Sevrollu - ceny juz znam, tańsze od Zajca, ma mi przesłac jeszcze raz wszystkie wizualizacje na e-maila, bym na spokojnie przemyślała czy tak czy inaczej, termin z montazem ok 3 tygodni. więc tak w sam raz dla mnie.