Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomarańczowy zawrót głowy Myszy i Niedźwiedzia - komenty:)

Recommended Posts

O to p. Tomek na pewno w takim terminie nie jest w stanie nic zrobić.

Za jakieś 3 tygodnie to chyba u Ady kuchnie montuje:)

Wizualek nie mam, omawiałam je na bieżąco na kompie u p. Tomka w jakimś programie do projektowania, więc będzie niespodzianka.

Fronty proste, zabudowa podbalatowa dzielona na 3 szuflady (wizualny podział zachowany również tam, gdzie nie ma szuflad np. na zabudowie zmywarki), uchwyty metalowe, ale takie raczej schowane, wystają tylko małe dzyndzle...

Sama jestem ciekawa jak to wyjdzie.

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

monsanabio

nie strasz mnie tymi płytkami... aż się boję co będzie jak je położą.....

Kolorem nie straszę, bo są super jednak (może zdążyłaś u mnie już*wyczytać)

Są tylko trochę krzywe. Wujek jest pedantem, chciał je kłaść na 2 mm, ale w końcu udało mu się zaoscylować między 2-2,5 i jest super (podobno to niełatwa sztuka tak cyrklować, nie wiem, nie znam się)

Kolorem nie straszę, bo są super jednak (może zdążyłaś u mnie już*wyczytać)

Są tylko trochę krzywe. Wujek jest pedantem, chciał je kłaść na 2 mm, ale w końcu udało mu się zaoscylować między 2-2,5 i jest super (podobno to niełatwa sztuka tak cyrklować, nie wiem, nie znam się)

Już widziałam u Ciebie. Fajne są. Nie żałuję, że je kupiłam. A w tej cenie, no cóż pewnie należało się spodziewać, że idealnie proste nie będą.

Hej

Nie wiem czy potrzebujesz jeszcze drziwczek do wyczystki ale jesli tak to zobacz sobie na te stronke :http://www.budmajster.abc24.pl/default.asp?kat=22470

Mozna je zamowic w dowolnym wymiarze jak rowniez kolorze z palety RAL

Trafiłam na te stronke szukajac drzwiczek do sasoniecia kontaktu zewnetrznego na elewacji jak również zewnetrznego kranu :) U mnie tez wyczystka bedzie widoczna i kombinuje aby kupic takie drzwiczki na magnez i okleić je np łupkiem (również ściane kominka )

Hej

Nie wiem czy potrzebujesz jeszcze drziwczek do wyczystki ale jesli tak to zobacz sobie na te stronke :http://www.budmajster.abc24.pl/default.asp?kat=22470

Mozna je zamowic w dowolnym wymiarze jak rowniez kolorze z palety RAL

Trafiłam na te stronke szukajac drzwiczek do sasoniecia kontaktu zewnetrznego na elewacji jak również zewnetrznego kranu :) U mnie tez wyczystka bedzie widoczna i kombinuje aby kupic takie drzwiczki na magnez i okleić je np łupkiem (również ściane kominka )

Dobry pomysł z tym obklejeniem łupkiem:)

A co do szaf - to ja już w dwóch mieszkaniach kupowałam obudowy w Ikei (mają świetne wewnętrzne rozwiązania i cenowo są bezkonkurencyjne) i dokupowałam drzwi zewnętrzne na wymiar (od podłogi do sufitu) z jakiejś firmy od szaf wnękowych. Teraz też zamierzam zastosować ten sam patent.

Dobry pomysł z tym obklejeniem łupkiem:)

A co do szaf - to ja już w dwóch mieszkaniach kupowałam obudowy w Ikei (mają świetne wewnętrzne rozwiązania i cenowo są bezkonkurencyjne) i dokupowałam drzwi zewnętrzne na wymiar (od podłogi do sufitu) z jakiejś firmy od szaf wnękowych. Teraz też zamierzam zastosować ten sam patent.

Balbina, czyli jak, kupiłaś szafę z IKEA i wyposażenie do niej, na wysokość 2 m powiedzmy, a drzwi dokupowałaś wyższe i w innej firmie?

A co z narożną szafą? Bo ja bym chciała zabudować sobie z 3 stron naszą garderobę. Narożnych chyba nie ma. No i u nas wysokość 3,10

No i cześć myszonik, co słychać

Balbina, czyli jak, kupiłaś szafę z IKEA i wyposażenie do niej, na wysokość 2 m powiedzmy, a drzwi dokupowałaś wyższe i w innej firmie?

A co z narożną szafą? Bo ja bym chciała zabudować sobie z 3 stron naszą garderobę. Narożnych chyba nie ma. No i u nas wysokość 3,10

Tak, szafę w Ikei można kupić w dwóch wysokościach - ta wyższa ma chyba niecałe 2,4m. I kupowałam w takich szerokościach, jakie były mi potrzebne, a że nie można ich elastycznie dopasować co do centymetra (tylko tak jak idą moduły - załóżmy, że miałam 280 cm szerokości), to sobie zamawiałam 2 wnęki po 1 metrze - i to było po zewnętrznych stronach w szafie, a przestrzeń pomiędzy wykorzystywałam na dwa rzędy wieszaków, czyli dokupywałam dwa drążki np. po metrze, które można było na wymiar skrócić i umieszczałam między wnękami. A na górze dokupowałam jedną półkę w Ikei, która po skróceniu była montowana w górnej linii wnęki szafowej, żeby było równo. Góra szafy służyła za pawlacz:-) Do tego, w firmie która ma stoisko z szafami w Castoramie (bo otrzymałam od nich najlepszą ofertę) dokupowałam same drzwi. Przyjeżdżali na pomiar i bez problemu montowali na całą wysokość i szerokość wnęki.

Tak to wyglądało z zewnątrz:

IMG_9165%252520l.jpg

IMG_9176.JPG

Co do szaf narożnych to niestety nie wiem, bo nigdy takich nie zamawiałam;)

No Balbinko, muszę złożyć pokłon. Pomysł świetny! Jedyne to przestrzeń pomiędzy wnękami szafy, czyli ta z drążkami nie miała ścianki ("pleców"), tak?

Inspektor podsunął nam pomysł na wysoką zabudowę - jakieś zjeżdżające na specjalnych gazowych wysięgnikach półki spod sufitu

Trzeba to przemyśleć

Muszę się upewnić czy IKEA nie ma tych narożnych

Myszonik, nie złość się, że my tak tutaj o nie Twoich sprawach :stirthepot:

Myszonik ratuj!!! Chciałam sobie zmienić avatar.. namęczyłam się ze zmniejszaniem rozmiaru zdj. do granic możliwosci i kiedy dumnie wyświetliło mi nowy avatar.. zorientowałam się że nie mogę odszukać swoje dziennika, komentarzy.. to forum jest naprawdę do d.. ja tylko avatar chciałam zmienić i przysięgam nic więcej nei robiłam. Co robić?