myszonik 07.06.2011 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 tutli_putli jeszcze nie myślałam, ale chyba zacznę mam już speca od kostki to pogadam co o tym myśli.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 07.06.2011 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 masz speca od kostki? a ja szukam do 2 tyg..... dzisiaj był u nas polecany p.Marcin. Kogo masz i ile biorą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 07.06.2011 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 płacę 65zł za metr.. jeżeli kupisz płytki za 40zł to musisz jeszcze doliczyć materiał i robociznę.. czyli wyjdzie z pewnoscia drozej, no i nigdy nie wiadomo czy po zimie jakas plytka nie odapdnie.. a jak malz bedzie z mlotkiem szalał po garażu i mu przypadkiem ten młoteczek spadnie na płytki...posadzka wytrzyma wszystko, no i nie ma fug gdzie brud sie lubi zbierac. same plusy, ja juz skacze z radosci ze bede ja miala. Nawet rozwazalam taka gladziutka, blyszczaca ale wszyscy smiali sie ze mnie ze to garaz a nie salon i wybralam posadzke "kamienny dywan" lekko chropowata, antyposlizgowa no i taka w kropeczki:) wiec praktyczna. Bedziemy ja robic chyba za 2 tyg. wiec bede mogla sie pochwalic - mam nadzieje ze Pan spisze się na medal:) To jeśli mogę to poproszę o namiar na priva. Już kręcę mężowi w brzuchu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 07.06.2011 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Co do szaf to jeśli jest to cena z drzwiami to nie jest to dużo, jeśli bez drzwi to bardzo dużo. Cena z drzwiami i montażem. Spojrzałam na maila i był to Komandor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 07.06.2011 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 My musimy mieć drewniany Fakt, że jednocześnie bardzo mi się podoba, ale nowy, boję się co się stanie z nim po pierwszej, drugiej zimie. My też będziemy mieć drewniany ale raczej zrobimy go na wiosnę. Teraz nam się nie opłaca. Taki drewniany taras wychodzi finasowo podobnie jak wylewany i obłożony płytką czy kamieniem. Koszty są naprawde porównywalne i decyduje raczej gust. Odnośnie pielęgnacji to drewno się olejuje dwa razy do roku/; na wiosnę i wszesnym latem. Wtedy drewno, które jest niby takie brzydkie - a w rzeczwistości po prostu się utlenia przez co robi się szarawe - nabiera koloru takiego jaki ma w rzeczywistości. Nie ma obaw, że będzie do wymiany za kilka lat:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 07.06.2011 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 (edytowane) hej, hej monsanabio ja mam zamiar dziś dzwonić w sprawie metalwooda. Zapytam o ok. 80 m2 dla ciebie wymiaru 30x60 z transportem do W-wy. A wiesz już dokładnie ile potrzebujesz i na kiedy. Bo ja muszę zamówić dość pilnie. Kurka komp mi nawala i nie bardzo mam dostęp do forum. jakby co to napisz na priv [email protected] Myszonik a jakie oni tam maja ceny na Meteor bianco. Potrzebujemy jakies 20m2 w rozmiarze 60x60. m. Edytowane 7 Czerwca 2011 przez sheenaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 08.06.2011 06:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Myszonik a jakie oni tam maja ceny na Meteor bianco. Potrzebujemy jakies 20m2 w rozmiarze 60x60. m. Nie mam pojęcia, ale zadzwoń i wszystkiego się dowiesz. Na stronie nie podają cen na kafelki nie wiem dlaczego, mają trochę bałaganu, bo się przeprowadzali, ale ceny są szokująco niskie. U mnie różnica do innych ofert z netu to 60 zł/m2! To co teraz piszę dotyczy sklepu twój nowy dom, bo w granitogresie (o którym pisałam wcześniej) ceny były mniej więcej takie jak w innych sklepach netowych. Ja w piątek będę u nich finalizować zakup stacjonarnie, więc napiszę co i jak, mogę zapytać o meteora (o ile nie zapomnę, bo mi trochę się w ciąży na organ myślenia rzuca:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 08.06.2011 06:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 masz speca od kostki? a ja szukam do 2 tyg..... dzisiaj był u nas polecany p.Marcin. Kogo masz i ile biorą? My przypadkiem znaleźliśmy kogoś poleconego przez kolegę męża. W sobotę był na pomiarach i ma nam podać w tym tygodniu wycenę na swoje usługi (będzie też robił ten płot), ale najwcześniejsze terminy miał we wrześniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 08.06.2011 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 U nas początkowo miał być drewniany, ale mimo wszystko perspektywa olejowania dwa razy w roku tak ogromnej powierzchni, nie bardzo nam przypadła do gustu. To jednak są dodatkowe koszty i czas. Nasz architekt od samego początku doradzał nam kostkę granitową - tym bardziej że można ją kłaść bez wylewania fundamentów tarasowych. Widziałam taki taras u jednej z kuzynek i przyznam szczerze, że bardzo mi się to podobało, do tego bardzo praktyczne w utrzymaniu. Mają przy tarasie porobione z kostki też takie różne bajery, w których można sadzić kwiaty, Ładnie to się integruje z całym ogrodem i domem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 08.06.2011 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Ja jeszcze myślę nad deskami kompozytowymi. Wyczytałam ostatnio o czymś takim. Jednak to nie jest prawdziwe drewno. U nas kostka nie wchodzi w grę 0 taras będzie coś jakby molo - część będzie pod dachem a część będzie wystawała poza obrys budynku. I taras na piętrze. Jedyne co mnie martwi nie widziałam takiego tarasu na żywo i nie rozmawiałam z użytkownikami. jednak liczę że będzie dobrze. Mysza umknęło mi, że jesteś w ciąży Gratulacje Na kiedy masz termin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 08.06.2011 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 No właśnie - też przyłączam się do gratulacji Ala ja w swoim dzienniku pisałam kiedyś o tych kompozytach - nawet w "linkowni" miałam podanego producenta od takich "desek". Początkowo też je rozważałam. Nie pamiętam kto na FM. ale pisał ktoś, że te kompozyty mają kosmiczne ceny. Ponieważ na elewacje u nas pójdzie najprawdopodobniej kamień - to taras będzie albo z kamienia albo z kostki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 08.06.2011 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 No właśnie - też przyłączam się do gratulacji Ala ja w swoim dzienniku pisałam kiedyś o tych kompozytach - nawet w "linkowni" miałam podanego producenta od takich "desek". Początkowo też je rozważałam. Nie pamiętam kto na FM. ale pisał ktoś, że te kompozyty mają kosmiczne ceny. Ponieważ na elewacje u nas pójdzie najprawdopodobniej kamień - to taras będzie albo z kamienia albo z kostki. Tak, ktoś pisał o tych kompozytach. Nie wiem czy nie pasie. Pamiętam że miało to być niewiele tańsze (jeśli nie droższe) i naśladujące drewno. Nie masz drewna, ale jego wygląd no i płacisz duzo za dużo za to że to praktyczne jest. Pasie (chyba) zrezygnowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 08.06.2011 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 ja mam nawet kawałek takiej kompozytowej deski w domu - cena za m2 - 260 zł (w tym wszystkie elementy systemu). nam się podoba, bo jest w szarym kolorze, a taką planujemy elewację. i nie trzeba go w ogóle impregnować itp. ale że cena jest, jaka jest, więc pewnie w stosownym momencie przeliczymy i dopiero wtedy podejmiemy decyzję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 08.06.2011 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Wiem, ja już też któryś raz wpadam na te kompozyty. Trzeba tak naprawdę przeliczyć koszt utrzymania tarasu z "prawdziwych", ewentualne koszty napraw i położenie tego. Ja osobiście wolałabym prawdziwe deski . A koszt kompozytów - sporo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 08.06.2011 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Mój znajomy który 3 lata temu położył kompozyty w kolorze szarym.. przeklina strasznie, wszystko na tym widać i zmyć nie można...no i cena kosmiczna, inny znajomy położył najtańsze drewno i po kilku latach wyglada lepiej niż ten kompozyt Ja mam drewno - modrzew syberyjski, zobaczymy jak się sprawdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 08.06.2011 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Mój znajomy który 3 lata temu położył kompozyty w kolorze szarym.. przeklina strasznie, wszystko na tym widać i zmyć nie można...no i cena kosmiczna, inny znajomy położył najtańsze drewno i po kilku latach wyglada lepiej niż ten kompozyt Ja mam drewno - modrzew syberyjski, zobaczymy jak się sprawdzi. O widzisz Ada, dobrze że piszesz, bo już zaczęłam nad tym kompozytem myśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 08.06.2011 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 może miał jakieś marnej firmy (chociaż kolega z tych co na bogato:) ale warto poczytać trochę o tym. Myszonik - jak nazywa sie ta firma w Swarzedzu ktora ma plytki w dobrych cenach... nie mogę odszukać u Ciebie kontaktu do nich, Twoje komentarzyki tak galopują że pewnie musiałabym przeczytać 30 stron wstecz:) więc idę na skróty i pytam bezpośrednio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 08.06.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 To może ja odpowiem za Myszonika, bo ostatnio o to samo ją prosiłamhttp://www.twojnowydom.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 08.06.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Nie widziałam tarasu z tego kompozytu na żywo tylko taki mały fragment i dla mnie to jakieś takie odczucie, ze to plastik a nie drewno. Z mężem obliczyliśmy, że roczny koszt pielęgnacji tarasu mierzącego ok 60m2 to 300zł. Oczywiście to bez robocizny bo pewnie sami weźmiemy pendzel i będziemy malować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 09.06.2011 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Mikiada - a możesz go podpytac, jakiej firmy ma ten kompozyt? przecież te "deski" mają dość długą gwarancję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts