Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomarańczowy zawrót głowy Myszy i Niedźwiedzia - komenty:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

płacę 65zł za metr.. jeżeli kupisz płytki za 40zł to musisz jeszcze doliczyć materiał i robociznę.. czyli wyjdzie z pewnoscia drozej, no i nigdy nie wiadomo czy po zimie jakas plytka nie odapdnie.. a jak malz bedzie z mlotkiem szalał po garażu i mu przypadkiem ten młoteczek spadnie na płytki...posadzka wytrzyma wszystko, no i nie ma fug gdzie brud sie lubi zbierac. same plusy, ja juz skacze z radosci ze bede ja miala. Nawet rozwazalam taka gladziutka, blyszczaca ale wszyscy smiali sie ze mnie ze to garaz a nie salon i wybralam posadzke "kamienny dywan" lekko chropowata, antyposlizgowa no i taka w kropeczki:) wiec praktyczna. Bedziemy ja robic chyba za 2 tyg. wiec bede mogla sie pochwalic - mam nadzieje ze Pan spisze się na medal:)

To jeśli mogę to poproszę o namiar na priva. Już kręcę mężowi w brzuchu:)

My musimy mieć drewniany :(

Fakt, że jednocześnie bardzo mi się podoba, ale nowy, boję się co się stanie z nim po pierwszej, drugiej zimie.

My też będziemy mieć drewniany ale raczej zrobimy go na wiosnę. Teraz nam się nie opłaca.

Taki drewniany taras wychodzi finasowo podobnie jak wylewany i obłożony płytką czy kamieniem. Koszty są naprawde porównywalne i decyduje raczej gust.

Odnośnie pielęgnacji to drewno się olejuje dwa razy do roku/; na wiosnę i wszesnym latem. Wtedy drewno, które jest niby takie brzydkie - a w rzeczwistości po prostu się utlenia przez co robi się szarawe - nabiera koloru takiego jaki ma w rzeczywistości. Nie ma obaw, że będzie do wymiany za kilka lat:).

hej, hej

monsanabio

ja mam zamiar dziś dzwonić w sprawie metalwooda. Zapytam o ok. 80 m2 dla ciebie wymiaru 30x60 z transportem do W-wy. A wiesz już dokładnie ile potrzebujesz i na kiedy. Bo ja muszę zamówić dość pilnie. Kurka komp mi nawala i nie bardzo mam dostęp do forum. jakby co to napisz na priv [email protected]

Myszonik a jakie oni tam maja ceny na Meteor bianco. Potrzebujemy jakies 20m2 w rozmiarze 60x60.

m.

Edytowane przez sheenaz

Myszonik a jakie oni tam maja ceny na Meteor bianco. Potrzebujemy jakies 20m2 w rozmiarze 60x60.

m.

Nie mam pojęcia, ale zadzwoń i wszystkiego się dowiesz. Na stronie nie podają cen na kafelki nie wiem dlaczego, mają trochę bałaganu, bo się przeprowadzali, ale ceny są szokująco niskie. U mnie różnica do innych ofert z netu to 60 zł/m2! To co teraz piszę dotyczy sklepu twój nowy dom, bo w granitogresie (o którym pisałam wcześniej) ceny były mniej więcej takie jak w innych sklepach netowych.

Ja w piątek będę u nich finalizować zakup stacjonarnie, więc napiszę co i jak, mogę zapytać o meteora (o ile nie zapomnę, bo mi trochę się w ciąży na organ myślenia rzuca:)

masz speca od kostki? a ja szukam do 2 tyg..... dzisiaj był u nas polecany p.Marcin. Kogo masz i ile biorą?

My przypadkiem znaleźliśmy kogoś poleconego przez kolegę męża. W sobotę był na pomiarach i ma nam podać w tym tygodniu wycenę na swoje usługi (będzie też robił ten płot), ale najwcześniejsze terminy miał we wrześniu.

U nas początkowo miał być drewniany, ale mimo wszystko perspektywa olejowania dwa razy w roku tak ogromnej powierzchni, nie bardzo nam przypadła do gustu. To jednak są dodatkowe koszty i czas. Nasz architekt od samego początku doradzał nam kostkę granitową - tym bardziej że można ją kłaść bez wylewania fundamentów tarasowych. Widziałam taki taras u jednej z kuzynek i przyznam szczerze, że bardzo mi się to podobało, do tego bardzo praktyczne w utrzymaniu. Mają przy tarasie porobione z kostki też takie różne bajery, w których można sadzić kwiaty, Ładnie to się integruje z całym ogrodem i domem.

Ja jeszcze myślę nad deskami kompozytowymi. Wyczytałam ostatnio o czymś takim. Jednak to nie jest prawdziwe drewno. U nas kostka nie wchodzi w grę 0 taras będzie coś jakby molo - część będzie pod dachem a część będzie wystawała poza obrys budynku. I taras na piętrze.

Jedyne co mnie martwi nie widziałam takiego tarasu na żywo i nie rozmawiałam z użytkownikami. jednak liczę że będzie dobrze.

Mysza umknęło mi, że jesteś w ciąży :-) Gratulacje :-) Na kiedy masz termin?

No właśnie - też przyłączam się do gratulacji :D

Ala ja w swoim dzienniku pisałam kiedyś o tych kompozytach - nawet w "linkowni" miałam podanego producenta od takich "desek". Początkowo też je rozważałam. Nie pamiętam kto na FM. ale pisał ktoś, że te kompozyty mają kosmiczne ceny. Ponieważ na elewacje u nas pójdzie najprawdopodobniej kamień - to taras będzie albo z kamienia albo z kostki.

No właśnie - też przyłączam się do gratulacji :D

Ala ja w swoim dzienniku pisałam kiedyś o tych kompozytach - nawet w "linkowni" miałam podanego producenta od takich "desek". Początkowo też je rozważałam. Nie pamiętam kto na FM. ale pisał ktoś, że te kompozyty mają kosmiczne ceny. Ponieważ na elewacje u nas pójdzie najprawdopodobniej kamień - to taras będzie albo z kamienia albo z kostki.

Tak, ktoś pisał o tych kompozytach. Nie wiem czy nie pasie.

Pamiętam że miało to być niewiele tańsze (jeśli nie droższe) i naśladujące drewno. Nie masz drewna, ale jego wygląd no i płacisz duzo za dużo za to że to praktyczne jest. Pasie (chyba) zrezygnowała

ja mam nawet kawałek takiej kompozytowej deski w domu - cena za m2 - 260 zł (w tym wszystkie elementy systemu). nam się podoba, bo jest w szarym kolorze, a taką planujemy elewację. i nie trzeba go w ogóle impregnować itp. ale że cena jest, jaka jest, więc pewnie w stosownym momencie przeliczymy i dopiero wtedy podejmiemy decyzję.

Mój znajomy który 3 lata temu położył kompozyty w kolorze szarym.. przeklina strasznie, wszystko na tym widać i zmyć nie można...no i cena kosmiczna, inny znajomy położył najtańsze drewno i po kilku latach wyglada lepiej niż ten kompozyt Ja mam drewno - modrzew syberyjski, zobaczymy jak się sprawdzi.

Mój znajomy który 3 lata temu położył kompozyty w kolorze szarym.. przeklina strasznie, wszystko na tym widać i zmyć nie można...no i cena kosmiczna, inny znajomy położył najtańsze drewno i po kilku latach wyglada lepiej niż ten kompozyt Ja mam drewno - modrzew syberyjski, zobaczymy jak się sprawdzi.

O widzisz Ada, dobrze że piszesz, bo już zaczęłam nad tym kompozytem myśleć

może miał jakieś marnej firmy (chociaż kolega z tych co na bogato:) ale warto poczytać trochę o tym.

Myszonik - jak nazywa sie ta firma w Swarzedzu ktora ma plytki w dobrych cenach... nie mogę odszukać u Ciebie kontaktu do nich, Twoje komentarzyki tak galopują że pewnie musiałabym przeczytać 30 stron wstecz:) więc idę na skróty i pytam bezpośrednio.

Nie widziałam tarasu z tego kompozytu na żywo tylko taki mały fragment i dla mnie to jakieś takie odczucie, ze to plastik a nie drewno. Z mężem obliczyliśmy, że roczny koszt pielęgnacji tarasu mierzącego ok 60m2 to 300zł. Oczywiście to bez robocizny bo pewnie sami weźmiemy pendzel i będziemy malować;)