myszonik 12.06.2011 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 No to tyle, co u mnie mniej więcej...Ale u mnie wyszło trochę taniej dotychczas... tylko jeszcze musi pójść beton żeby wyrównać poziomy i jakaś okładzina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 12.06.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Ja już pisałam wcześniej, że koszty raczej są podobne. Nikt nie liczy, przy tarasach "betonowych" tych wszystkich budowlany prac + materiału, którego nie widac a jest bardzo kosztowny. Do tego taki taras trzeba czyms obłożyć: czyli znów matriał (odpowiedni) + robocizna. Owszem drewno jest drogie i trzeba je konserwować ale nie ma innych dodatkowych kosztów przy montażu takiego tarasu. Dlatego wydajemi się, ze wybór rodzaju tarasu zależy od gustu a nie, że któryś jest droższy lub tańszy. Odnośnie kostki granitowej to bałabym się czy chodzenie i przebywanie na raczej niezbyt równej powierzchni takiego tarasu będzie wygodne. Co innego podjazd czy ścieżka a co innego taras, na którym spędzasz więcej czasu. Ale mogę się mylić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 12.06.2011 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 No właśnie dlatego chciałam dać ten typ kostki bardzo równiutkiej (lubuska się chyba nazywa) - u mnie w pracy schody są tym wyłożone i wychodzi bardzo równa powierzchnia, jak nieduże kafelki fugowane. Co do wyboru - drewno czy beton czymś obkładany to na pewno kwestia gustu, choć mnie się tarasy drewniane podobają bardzo i chętnie taki u siebie bym miała, tylko zawsze wydawało mi się, że są droższe w wykonaniu i później utrzymaniu droższe i kłopotliwe. Teraz już musztarda po obiedzie, muszę się jakoś uporać z tym co mam ka_em zaraz namiar na priv prześlę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 12.06.2011 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 U nas zdecydowało od razu zamiłowanie do drewna i dopiero później wyszło, że kosztowo nie będzie drożej od zwykłego tarasu.Odnośnie konserwacji to mąż się zbytnio nie ucieszył ale trochę ruchu mu się przyda i nie będzie miał przynajmniej żadnej wymówki i wykrętu. A poza tym wiem, że ten taras będzie jego dumą i raczej będzie baaardzo o niego dbał. Nie znam tej kostki "lubuskiej". Muszę ja sobie obejrzeć bo szukam czegoś na podjazd i ścieżki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 12.06.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Już spojrzałam. Okazało się, że jest to właśnie to, co sobie upatrzyłam wcześniej właśnie na podjazd, ale nie miałam pojęcia, ze tak się to nazywa . Och, jestem ciekawa jak to wychodzi kosztowo. Wygląda drogo:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 12.06.2011 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Na razie tak na luźno wrzucając w google bez szukania ta kostka wychodzi ok. 70-80 zł/m2 zależy od grubości (tylko nie wiem o co z tą grubością chodzi i jak to się dobiera) - domyślam się, że na podjazdy pewnie grubsza, a na taras pewnie może być ta mniejszej grubości. Ja też mam zamiar z tej samej kostki zrobić chodniczki wokół domu i podjazd. Tylko skąd kasę na to wszystko?O widzę, że pozbruk też to robi - u nich nazywa się granit novahttp://pozbruk.pl/granit_nova,1,23.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 12.06.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Ach musze się za to zabrać. A z kontaktu do firmy z balustradami to skorzystam. Będziemy mieć tylko jedną małą balustradę przy oknie balkonowym na pietrze (ale bez balkonu). Raczej chciałabym coś prostego, jednak jak widze po obejrzeniu ich galerii, nasze gusta z mężem trochę się różnią. Muszę (!!!) w końcu ruszyć te tematy:(. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 13.06.2011 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Identyczną kostkę chcę na ścieżki i odwodnienie, a w przyszłości także na podjazd do garażu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 13.06.2011 14:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Ale numer!Okazało się, że moja rewelacyjna cena na metalwooda wynikała z pomyłki pracownika hurtowni, który podał błędną cenę do sklepu. Dziś hurtownia się ocknęła i stwierdziła, że w takiej cenie to oni towaru nie dostarczą. Ostatecznie uzyskałam tyle, że sklep w ogóle zrezygnował ze swojej marży, hurtownia sprzedała po najniższej cenie jakiej mogła i stanęło na 135 zł/m2. Chyba dopóki te płytki nie przyjdą nie będę spokojna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 13.06.2011 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 No jak to??? :( :( I co ja mam teraz??? Właśnie mąż mi miał pomierzyć wszystko dokładnie i miałam składać zamówienie buuuuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 13.06.2011 15:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 monsanabia i tak zadzwoń do nich, bo cena jaką dostałam jest mimo wszystko o wiele korzystniejsza niż gdzie indziej (o 50 zł/m2). a poza tym pomyłka w moim przypadku dotyczyła formatu 10x 60, więc może 30x60 sprzedadzą Ci w tej cenie, o której pisałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 13.06.2011 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Nie no, dzwonić będę tak czy inaczej.Masz jeszcze kontakty do innych miejsc sprzedających metalwoody? W tej sytuacji bedę dzwonić do wszystkich. Jakbyś jeszcze miała to mam wielką prośbę żebyś się podzieliła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 13.06.2011 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 monsanabiometalwoody sprzedają tuhttp://www.granitogres.pl/ cena w miarę (choć mniej konkurencyjna niż ta, za którą ja kupiłam)http://www.ambat.pl/kat--metalwood-1348.htmlna Twój format cena też dość przyjemnahttp://www.domzbajki.pl/cen już nie pamiętam, chyba mniej więcej takie jak wszędzie w necie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 13.06.2011 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Myszoniku. ogromne dzięki!Wielki buziak! Może będę się*miała kiedyś*okazję odwdzięczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 13.06.2011 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Myszonik polecałabyś swojego instalatora wod-kan-gaz? jeśli tak, to daj mi proszę namiary...chyba, że ktoś jeszcze z Was masz sprawdzonego, godnego polecenia instalatora... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 13.06.2011 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Ja do swojego nie mam zastrzeżeń (pomijając specyficzny sposób komunikacji, który chyba wielu może nie odpowiadać), ale chłopak chyba działa raczej na lokalnym rynku i wątpię żeby wziął zamówienie z dalekim dojazdem. Zapytam jutro (powinien się pojawić) i dam znać czy jest chętny się podjąć. Ostrzegam jednakowoż, że ma dość specyficzny sposób komunikacji, który wielu może nie odpowiadać i na pewno po przejrzeniu prac powie od razu co i jak z wyceną jego robocizny, ale na szczegółową wycenę materiałów (co do rurki i śrubki) nie ma co liczyć, wychodziło w praniu, z tym, że mi to nie przeszkadzało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 13.06.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Mój z kolei był bardzo dokładny z wyceną.. narzekałam że aż za bardzo, ale teraz z perspektywy czasu oceniam to jako plus, bo jeżeli coś wychodziło dodatkowo na budowie to zawsze otrzymywyałam na maila dokładną informację ile to będzie kosztować- materiały, robocizna i czy akceptuję czy nie.. dzięki temu nie byłam nigdy zaskoczona nagłymi kosztami. Jakość trudno ocenić... chyba wszystko działa... zobaczymy jak zamieszkamy i zimą. Trochę byliśmy rozżaleni bo Pan-szef rzadko się pojawiał.. ale w sumie ekipa wykonała swoją robotę - tel. 513 142 603 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 13.06.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 mikiada: pan Jacek Mazur..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 13.06.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 tak tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 13.06.2011 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Esiakjeszcze jedno - na kiedy potrzebujesz tego instalatora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts