Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomarańczowy zawrót głowy Myszy i Niedźwiedzia - komenty:)

Recommended Posts

wiem o tej dostawie już od Monmark:) przeżyłam już zapomniałam.. płytki częściowo położone.. człowiek ma taki dar że potrafi wypisywać z pamięci rzeczy o których chce zapomnieć:) ja mam jeszcze jeden dar.. potrafię przyoszczędzić na drobnych rzeczach i mam wtedy wielką radochę..a na dużych przepłacam:)

Czy sprzęt agd już zamówiłaś? qrcze poszło ci to migusiem.. kolejna cecha której zazdroszczę Lwom.. ja właśnie wybieram sklep i wyszukuje gdzie opłaca mi się zakupić.. polecam wyszukiwarkę notanio.pl tylko kombinuje jak to połączyć jednym transportem.

Czy dawałaś już namiary na tych swoich panow od barierek.. bo pogubilam sie już.. jutro przyjezdza ten pan ktory na zdj. lepiej siebie sprzedaje niż robione przez siebie barierki:) jedna wycene juz mam na ogrodzenie - balustradki, furtka, brama.. prawie 14 tys:( chyba bede ogrodzenie na raty robic

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ado

sprzęt na razie wybrany, ale nie zamawiam, kuchnię będę robić w II połowie sierpnia, więc wtedy zamówię sprzęty, po co mam teraz w nich mrozić kasę i jeszcze się martwić, że mi się zniszczą na budowie, albo nóg dostaną?

barierki są stąd

http://www.baluspaw.pl/

ale też tanio nie wyjdą.

Tylko nie wiem czy to nie wina tego, że z drewnem łączone, może sam metal wychodzi taniej...

a ile masz metrów tego ogrodzenia?

myszonik

u mnie kuchnia wraz ze sprzętem wjezdża na poczatku lipca, co mnie bardzoooo cieszy, ale boję się jak wyjdzie.

płytki - super - dużo ich będziesz miala w domku?

ps - ja też mialam dostawę przez Cermag:yes: - a teraz niestety, ktoś zawalił sprawę z moimi drzwiami do prysznica:sad:, sklep tłumaczy że hurtownia, oni ze względu na przeprowadzkę nie monitorowali tej sprawy, ach, szkoda słów, stanęło na tym że drzwi będa za jakieś 2-3 tygodnie dopiero!!!

Edytowane przez papisia

No to liczę, że się pochwalisz jakimiś zdjęciami kuchni i sprzętów jak się prezentują, bo style kuchni mamy wybrane podobne:)

Metalwoodów mam w sumie ok. 40m2 - będą szły jednym ciągiem od wiatrołapu, korytarz i kuchnia, a za korytarzem i kuchnią łączyły z deską w salonie i jadalni.

Szkoda, że tak zawalili z drzwiami od prysznica, bo jestem bardzo z nich zadowolona.

Chyba jednak spróbuję przez nich zamówić też inne płytki i wyposażenie do łazienek zobaczymy jakie dadzą ceny:)

ja też jestem z nich zadowolona- trudno mała wpadka- swego czasu robili mi wyceny na wanne wc itd z Koła, min clarisę (mam juz zamontowaną), i wiesz co się okazało, że ceny mieli odrobinę niższe niż zalatwił mi przyjaciel podobno po bardzo super rabatach. (ale po prostu głupio było mi odmówic znajomemu, więc zaplaciłam ciut drożej) ale śmiało mozesz z nimi negocjować.

miałam pytać - gdzie Ty się budujesz? tak z ciekawości? (możesz info na priv wysłac?) a deskę do salonu jaką wybrałaś?

ps. my tez tak mamy połozone płytki i w salonie i jadalni łącza się z panelem (cuda, bo panel kleilismy jak deskę, bo nie podoba nam się łączenie paneli listwą, ach troche nakombinowane mamy)

Monsanbia, SBS-y to jednak ciut inna klasa niz lodowki do zabudowy, znaczy o jakość nie masz się chyba co martwić.

Ja mam wrażenie, że o chłodziarkach do zabudowy to świat zapomniał. Jest ich strszanie mało, do tego wygladają jak zaprojaktowane wiele lat temu.

Do tego każdy producent pojemnosc podaje jak mu się podoba i czesto nei wiadomo czy chodiz mu o brutto czy netto, a pojemność i cena to u mnie decydujące kryterium.

Myszonik, Ja ostatnio w Wawie w jednym euro-agd obejrzałam 6 chłodziarek do zabudowy i nawet 2 zamrażarki, co jest rzadkością.

Najbardziej chciałabym małą zamrażarkę z odzielnymi drzwiami u góry i wielką chłodziarkę min. 250l u dołu i żeby to jeszcze do zabudowy było i mieściło się w 170cm :)

Wiem, takie rzeczy to tylko w erze, pardon t-Mobile :)

Edytowane przez sheenaz

sheenaz, zawsze to jakieś*pocieszenie. Tak swoją drogą, jakby ktoś wiedział gdzie w W-wie lub okolicach mogę obejrzeć tego sbsa to byłabym bardzo wdzięczna. Swoją drogą*trcohę już za póżno, bo zadatek wpłacony, ale wolałabym spodziewać się czegoś nić żyć w niepewności

Myszonik Ja jak zwykle o krok do tyłu. Dopiero teraz zorientowałam się, że pokazałaś metalwoody. PIEKNE! Wiesz może jaką one mają grubość?

Cena stołu za orzech amerykański piękna :jawdrop: Ale już*dębowy nie tak źle. Pytałaś o stół z opcją rozkładania?

Dla tych co potrzebują stołu orzechowego (sama potrzebuje i szukam):

U mnie top3 cenowy to:

Matkowski - dab barwiony na orzech, drewno, Wymiary:150/210x90x75[cm]

cena 2500zł

http://ovhimg06.icplatform.com/A/20110524/tablicapl/3/1665823_1306249362_1_644x461.jpg

Kler At80- bywa na wyprzedazach, za ok 1500zl, fornir bukowy lub orzech amer., wymiary 2400x750x900x cena kat: 3200zl

Moze byc caly gladki, albo z wstawkami biala lub czarna.

http://kler.by/mebel/zoom/at80/812_7.jpg

Bizzarto city, wymiary 170-215-260x95x73, cena 2600zł

http://11fox.pl/shop/images/Meble/duzy%20stol%20z%20nogami.jpg

Rozlada sie go przy pomocy dostawek, tak jak tu na zdjęciu:

http://c.meble.pl/gfx/uzytkownicy/1443/wizytowki/1443/produkty/2_9660_IMG_6694.jpg

papisiu

buduję w Szamotułach.

Co do koła i innych to widziałam, że mają niezłe ceny, więc zbiorę to zamówienie do kupy i myślę, że przy większej ilości będzie z nimi można ponegocjować.

Pokaż jak możesz zdjęcie tej clarissy na żywo, bo się jej trochę obawiam, wszyscy mówią, że jest taka malutka - czy to prawda?

deska to będzie dąb szczotkowany, olejowany, chyba od Romana Pola. Jest gdzieś w moim dzienniku jej zdjęcie na żywo z salonu.

w imieniu metalwoodów dziękuję za komplementy:) Mam nadzieję, że w całej krasie się pokażą jak już będą położone na dużej powierzchni. A jaką myślicie żeby dać im fugę? Fuga musi być, bo częściowo idą na podłogówce, myślę o takiej raczej wąskiej, kilka milimetrów, ale jaki kolor? taki jak płytka? z fugami to jestem cienka w wymyślaniu koncepcji.

monsanabio

one są dość grube, z tego co mi mówił kiedyś facet w sklepie to chyba 11-12 mm.

O już mam grubości

http://www.casalgrandepadana.com/index.cfm/1,218,0,0,html/catalogue/Granitoker/Metalwood

moje - 10,5 mm, Twój rozmiar - 9,5 mm.

o stół szczegółowo nie wypytywałam, bo to u mnie jeszcze daleka przyszłość. Zapytałam raczej przy okazji pytania o łóżko, bo to mnie interesuje w kontekście tej wyprzedaży.. cały czas myślę czy nie kupić teraz tego łóżka...

sheenaz

dzięki za to super zestawienie stołów.

Na pewno się w swoim czasie przyda, tylko kiedy ja będę miała kasę na stół?

Chyba muszę zacząć w lotto grać...

a co do lodówki z takimi parametrami jakich szukasz to chyba faktycznie tylko w ś.p. erze.. szkoda, że nie można sobie lodówki zamówić na wymiar tak jak mebli:)

Edytowane przez myszonik

clarisę - podejde dziś na budowę i wstawię Ci fotkę, owszem jest mała (moje dzieci były zaskoczone - jak w tym się kąpać?bo obecnie mamy duuużą wannę) u nas słuzy dodatkowo, bo głównie będziemy korzystac z prysznica, a dzieciom na górę kupimy inna wanne, by nie marudziły. ja na dodatek mam ten mniejszy rozmair chyba 160 x 95 cm. le ogolnie wanna fajnie wygląda.

oj widzisz budowalabyś sie blizej Swarzedza to bez problemu moglabys zerknąc na żywo, chyba że będziesz w poblizu kiedyś?? to zapraszam...

a co do fugi - ciemna, grafit lub czarna? tak myślę patrzac na fotkę

Edytowane przez papisia

Ja clarissę planuję tę większą, mam nadzieję, że się zmieszczę, ja jestem niska, a małżonek i tak preferuje prysznice.

Jakoś to była jedyna wanna, której kształt mi się podobał i dodatkowo miała przyzwoitą cenę.

Może kiedyś będę w okolicy, ale pewnie nie przed zamówieniem wanny, bo ostatnio mi się jednak mobilność ograniczyła, jeśli już mam czas gdzieś jeździć to najczęściej są to rajdy w celu załatwiania spraw budowlanych - sklepy, fachowcy.. niemniej dziękuję za zaproszenie, może będzie okazja skorzystać:)

Myszonik, radzę Ci z dobrego serca, zobacz tę wannę na żywo.

Sama wiesz, że ja wybrałam ją jako tę właśnie najfajniejszą. Spodobała mi się bardzo i traf chciał że niedawno zobaczyłam ją w jednym z salonów łazienkowych (tę większą). Prawie się*popłakałam. A mój mąż który nienawidzi zmian i zawsze odciąga mnie od kombinowania od razu powiedział - nie ma mowy.

Wanna kształt ma świetny, jest duża, ale z zewnątrz. W środku to dno jest tak malutkie, że aż trudno w to uwierzyć

Tak jak napisała papisia - uroki zakupów z katalogu

Ja nic nie pisałam bo nie chcę zniechęcać, ale przymierz ją przed zakupem. Siedziałam w wannie o takim kształcie - dł. 150cm, sama mam 175cm i dla mnie masakra, w niektórych 140cm bylo mi wygodniej.

Do tego ten kształt w środku jest fajny, ale dla mnie niewygodny. Nie da się zapaść w tę wannę, placy są proste jak struna, żadnego wyprofilowania.

I o ile na początku planowałam taki kształ to to jedna przymiarka wybiła mi go z głowy.

Przymierz, może dla Ciebie będzie wygodna.

Edytowane przez sheenaz