sheenaz1719505693 16.06.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 myszonik, ja miałam wybraną podobną baterię - Franke Tamarin - ale projektantka kazała wybić ją sobie z głowy chyba, ze lubię często szafki wycierać.Ponoć tego typu baterie mają bardzo silny rozrzut strumienia wody i chlapią jak Chlapopotam.http://www.armatura-i-hydraulika.reachinged.walbrzych.pl/img/2545967.jpg JA swoja zmieniłam na inną, choc do tej wciąż wdycham. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 16.06.2011 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 sheenaz - w osatniej chwili ratujesz mnie przed złą decyzją... jaką baterię wybrałaś ostatecznie.. bo ja właśnie muszę pilnie zakupić baterię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 16.06.2011 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 (edytowane) mikiada, nie wiem czy ratuje, bo sama jej nie testowalam, to zdanie projektantki, ale poparte parktykąJa jej w kazdym razie w takich kwestiach ufam, a ze do tego jestem przede wszystkim praktyczna to teraz mam Franke Taros. Nic szczegolnego, ale pasuje mi, bo nie wystaje ponad parapet okiennyhttp://www.franke.pl/franke-62070-taros-pull-out.html Edytowane 16 Czerwca 2011 przez sheenaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 16.06.2011 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 podobną mam teraz.. potwierdzam funkcjonalność, ale zachciało mi się odmiany.... może chociaz tą wylewkę taką zakręconą wypróbuję...muszę rzeczywiście trochę na chłodną podejść do tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.06.2011 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Problem polega na tym, że często na zdjęciach nie widać dna. A nawet jak jest, to ma często nieprawdziwe wymiary. I w ten sposób np. wanny o tej samej długości mogą mieć zupełnie różne dna. Ja jestem w miarę wysoki, żona też, więc jej zostawiłem przymiarki i tak jak pisała - nie ma szans na wybór wanny bez 'przymiarek' Ręcyma, nogami i czymkolwiek jeszcze się pod tym podpisuję A zdj nie muszą być publiczne. Chciałbym po prostu zobaczyć człowieka w tej wannie Ja do tej którą oglądałam wejść nie mogłam bo wisiała w pionie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 16.06.2011 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 (edytowane) Ja do tej którą oglądałam wejść nie mogłam bo wisiała w pionie Bo to tak zazwyczaj wyglada. Ja w pewnym sklepie ostatnio kazałam sobie zdjąć 5 wanien i postawić na podlodze i przez 45minut przymierzałam. Ba, w TTW Opex zapytłąm czy moge powchodzić do wanien na ekspozycji i nie robili problemow. Co prawda ludzie się dziwnie patrzyli gdy ja tak po kilka minut w każdej wannie leżałam, ale no muszę wiedzieć czy mnie zaraz jakaś łopatka po lewej nie zacznie boleć bo coś zle wyprofilowane jest No dobra, wiem, że jestem upierdliwą klientką, ale szukam wanny niemal idealnej a ograniczona jej wymiarami jestem, więc niełatwo taką znaleźć. Edytowane 16 Czerwca 2011 przez sheenaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 17.06.2011 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 sheenaz dzięki za cynk w sprawie baterii. Na pewno zmienię zdanie jeśli jest szansa, że będzie strasznie chlapać, bo ja mam zlew pod oknem, więc jeszcze poza wycieraniem szafek dochodziłoby wycieranie okna... co za dużo to niezdrowo.Taką podobną jak pokazałaś wybraną franke też mam teraz i wobec tego będę musiała się w tych okolicach wzorniczych obracać. O wannie dziś rozmyślałam pół nocy czy szukać czegoś nowego czy pozostać przy pierwotnym wyborze i iść na żywioł. Ostatecznie decyzji jeszcze żadnej nie podjęłam. Muszę z instalatorem pogadać czy jak zmienię wannę to będzie musiał coś kuć, bo to ważny element rozważań.Chociaż podsumowując nic mi się nie podoba tak jak clarissa.A tak w ogóle do w kwestii wannowej wysocy są zdecydowanie dyskryminowani. Krótkich, małych wanien jest zatrzęsienie, a dużych niewiele, a jak już są duże i fajne to diablo drogie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 17.06.2011 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Z tych polecenaych przez projektantke są jeszcze te baterie z zaokrągloną wylewką, tego typu: http://www.franke.pl/resources//Image/FRANKE/PRODUKTY/baterieduze/Mailbox.jpg A ja najbardziej bym chciała jakąs ładną, nowoczesną i ścienną. Jak na razie na nic ładnego w cenie do 1000zl się nie natknęłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 17.06.2011 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 No ja raczej też chciałabym się poniżej 1.000 zmieścić, bo kasa się kurczy w tempie ekspresowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papisia 19.06.2011 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 przeniosę sie tu z odpowiedziami, nie będziemy zasmiecać dziennika Ady. co do cegły wewnątrz - firma NELISSEN cegła IMPERADOR. częściowo mamy pelną cegłę a częściowo płytki (były ciete na budowie z cegieł), mamy super ekipe od kladzenia tej cegielki! drzwi Urzędowski i płytki vivida, ale jest w nich mała łazienka na górze, cała jest biała i tylko w koło mam ten dekor "kwiatowy" cała łazienka obecnie w folii, ale postaram sie na dniach zrobić jakas fotkę. no widzisz , tyle rzeczy miałabys u nas do obejrzenia: wanna, płytki, cegielka, bo jak przegladałam Twój dziennik to też mi sie w oko rzuciła no a teraz sie pochwale, że dzis zamówilismy meble do pokoju córci - co dla mnie oznacza - jeden kłopot mniej, uffff.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 19.06.2011 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 A co to za ekipa do cegły? Podasz namiar i ile biorą za jej położenie? Sami tną cegłę? To mogłaby być oszczędność, bo w budmarze sobie życzą 2 zł za przecięcie sztuki.. Vivida u mnie będzie w łazience dziecięcej, nadal ze sobą walczę czy pójść w minimalizm i dać w większości białą i tylko przedzieloną listwą szklaną a dekory na obudowę wanny i pod prysznic czy jednak dać więcej koloru... Pochwal się meblami do pokoju córci... u mnie to melodia przyszłości, ale lubię sobie mebelki dziecięce pooglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 19.06.2011 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Myszonik mam podobny dylemat jeśli chodzi o łazienkę dzieci. Nie chcę im robić za bardzo dziecinnej, bo za parę lat będą nastolatkami i różowo pomarańczowa łazienka niekoniecznie będzie im pasować. Tak więc idę w biel i jedynie obudowa wanny jest turkusowa. Natomiast wszystkie dodatki bedą kolorowe. Gdyby ta wanna mocno im się znudziła to najwyzej wywalę ja za parę lat. i zrobię w stlu np. emo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papisia 19.06.2011 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Ekipa: BŁAŻEJ CZYŻAK 510 125 924, cegłę cieli osobisce na budowie, docinali nawet narozniki, do tego robią szybko i dokładnie, a chłopaki super!!!, kładli płytki wewnątrz, cale ogrodzenie na zewnatrz, teraz kończą kominek zewnętrzny. u nas vividia też jest w łazience dziecięcej, ale że łazienka faktycznie jest maleńka to zrobilismy białą, by optycznie ją powiekszyć. ale fajnie z tym dekorem, ale jak masz tę łazienke wiekszą to zawsze możesz poszalec z kolorem. a w jakiej tonacji, zieleń pomarańcz? do córci zamówilismy dzisiaj meble VOX kolekcja EVOLVE, fajna kolorowa - a że córcia to taka chodzaca "księżniczka" to moze te meble ja trochę rozbudzą i pobudzą.... dlatego tez scianę w pokoju na taka troche rażówkę - zieloną. na szczęście dla syna meble juz mamy i moge polecić - zakupilismy MEBLIK - kolekcja TATOO, przy moim czasem nerwowym synku, wytrzymuja wszystkie wstrząsy i trzaskania, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 19.06.2011 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Vivida wybrana ta w odcieniu żółto-pomarańczowym.Łazienka jest średnich rozmiarów. Na razie dzieci są na etapie - pierwsze w drodze, więc nie będę wybiegała w przyszłość do ich nastoletniego wieku, bo pewnie wtedy i tak łazienka będzie do remontu kapitalnego:) A kolor jest taki, że obawiam się, że gdybym miała nastoletniego syna to jeszcze by się buntował, że nie chce dziewczyńskiej łazienki:) papisu dzięki za namiar na panów ceglarzy, skontaktuję się, bo niby moi wykończeniowcy powiedzieli, że mogą tę cegłę położyć, ale po pierwsze sami nie tną (chyba?), a po drugie to i tak mają tyle roboty, że z ich tempem to pewnie do zimy im zejdzie, więc powoli zaczynam się rozglądać, żeby do części prac znaleźć inne ekipy i żeby to jakoś tempa nabrało:) A mam jeszcze cegłę na podmurówkę do położenia, więc można by jakoś za jednym zamachem to załatwić. A meble dziecięce super - można poszaleć z kolorowymi dodatkami, a same w sobie są proste. Wbrew pozorom meble z vox-u nie są złe, ja mam teraz w mieszkaniu i na nie narzekam, sprawują się dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papisia 19.06.2011 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 fajna tez ta vivida w żółci-pomaranczu. ja juz zakupilam do tej łazienki zielone ręczniki i dywanik!!! moi panowie ceglarze też zawaleni pracą, kładą głównie te cegłę i powiem szczerze, że zainwestuj w dobra ekipe od cegły, moi panowie rozbierali cześć ścian po poprzednim wykonawcy, (bo stwierdzili, że takiej krzywizny dawno nie widzieli, a nam wydawało się, że jest ładnie , własnie na podmurówce) ale jak zobaczylisy ich robotę to uznalismy, że to jest to!!! możesz powołac się na nas - iwona i tomek z gowarzewa, bedzie im miło, że ktos ich poleca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 19.06.2011 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Dzięki, na pewno się na Was powołam:) Widzę na zdjęciach, że kawał dobrej roboty u Was zrobili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 19.06.2011 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Witam sięNa cegle się nie znamZatem zostawiam pozdrowienia i idę sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 20.06.2011 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Nie było mnie przez weekend a tu tyle rzeczy omówionych: batrie, wanny, meble, cegły...Do wanien tez mamy zamiar wchodzić. Wstępnie wybrana firma Ravak ale jakoś dojechać z małżem nie mogę i przymierzyć sie osobiście. Jak zobaczyłam te baterię Franke to aż sie uśmiechnęłam ze szczęscia - taka ładna i kolorystycznie by mi pasowała a później taki zonk. Czyli znów szukam baterii do kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papisia 20.06.2011 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Monik - powiedz mi proszę, jaką szeroką i głeboka masz obudowe kominka z płyty, u nas dziś zaczeli i mnie sie wydaje taki grzmot!!! szczerze, nie podoba mi się u nas, a Twój taki zgrabniusi wyszedł i piękny ten kominek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 20.06.2011 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Papisia - tak wydaje sie na początku.. przyzwyczaiłaś się do przestrzeni, oswoisz się też z nowym obiektem w salonie.. mąż też dzwonił do mnie z budowy że za wielki mamy kominek, chyba wszyscy tak reagują, a teraz nie wyobrazam juz sobie salonu bez niego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts